Sayfa 193/246 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Ben de dün aksam Fed Tutanaklarından sonra riske girip Dow da pozisyon artırdım.. Insallah sizinle aynı akibete uğramam.. Çok güçlü bir sinyal görürsem stoplarim ancak.. Can sıkıcı tabi

Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    Keşke hepimiz Ramazan olsak (mantık anlamında)... Zira çok azı var aramızda...

7 rakamı arapçada çokluk göstergesi gibi bir şey sanırım. Bizim dilimize de entegre olmuş. Çok duyarız 7777 kere çekilen tesbihler, 7 cihana sığmayan yiğitler...Bunun arkasında "7" ile ilgili bir gizem var mı diye ben de merak etmedim desem yalan olur....birazdan bakacağım

9 'un çok önemli olduğunu söyleyenler var....ama 7 'yi hiç duymadım.
    İyi günler sn Selym,

Herkes yok boğayım yok ayıyım diyordu borsada.
    Bende madem illa insanlıkdan çıkacaz eşşek olayım dedim

Ayrıca yaş itibariyle çocukluğumdaki diziyide çok severdim.

https://www.youtube.com/watch?v=1Y-8IOo8BUI

Ayrıca emmoğulları ve kardeşimin ve benim en çok sevdiğimiz oyun "pisyedili".
    Son düzenleme : pisyedili01; 25-05-2023 saat: 12:35.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    İyi günler sn Selym,

Herkes yok boğayım yok ayıyım diyordu borsada.
    Bende madem illa insanlıkdan çıkacaz eşşek olayım dedim

Ayrıca yaş itibariyle çocukluğumdaki diziyide çok severdim.

https://www.youtube.com/watch?v=1Y-8IOo8BUI
    Estragfrllah...

Siz bizden baya büyük olmalısınız. 1974 'te çocuk olduğunuza göre...şimdi torun tombalak

Ben de ilk FX hayatıma ff 'de başlamıştım. Ve o zamanlar EURUSD adam gibi trendler yapıyordu. Ne zaman fiyat ani yükselmeler yapsa birileri poposundan roket ateşi çıkan boğa resmi paylaşıyordu. Ben de saf saf "Herhalde çıkış volatilitesinin fazla olduğuna espirili bir gönderme" yapıyorlar zannediyordum. Ya da ciddi yükselme varken birden geri dönerse fiyat, "Ortalık mezbahaneye döndü" gibi espriler yapılıyordu. ben hiç anlamıyordum

Sonralardan öğrendim çok şükür

Bu arada size saygılarımı sunar, torunlarınızın gözünden öperim
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    7 sayısı evrende mistik bir sayı olarak kabul edilmiş ve birçok kültürde en kutsal sayılardan biri olarak kabul edilmiştir. Zamanı, uzayı, kaderi ve ilahiyi simgeler ve yedi mükemmellik derecesi vardır.

7 sayısı genellikle şanslı kabul edilir ve belki de asal bir sayı olduğu için - yani iki küçük sayının çarpımıyla elde edilemediği için - belirli bir gizemi vardır¹. Haftanın yedi günü vardır ve bu günlere çeşitli eski tanrıların ve gezegenlerin isimleri verilmiştir (Güneş günü, Ay günü, Tiw günü, Woden günü, Thor günü, Frigg günü ve Satürn günü)¹.

Numerolojide 7, evrendeki en şanslı sayı olarak kabul edilir ve mükemmelliği temsil eder.

Ancak, 7 rakamının evrende önemli bir sayı olduğunu iddia eden bilimsel bir kanıt yoktur. 7 sayısı genellikle şanslı olarak kabul edilir ve bir asal sayı olduğu için belirgin bir mistiği vardır.

7 sayısının önemini vurgulayan matematikçiler de vardır. Pisagorcular, sayıların evreni anlamanın anahtarı olduğuna inanan bir grup filozof ve matematikçiydi. Her ikisi de mükemmel rakamlar olan 3 (üçgen) ve 4'ün (kare) toplamı olduğu için 7'yi mükemmel bir sayı olarak kabul etmişlerdir.

Buna ek olarak Pisagorcular 7 sayısının birçok mistik özellikle ilişkili olduğuna inanıyorlardı. Örneğin, güneş sisteminde yedi gezegen ve müzik skalasında yedi nota olduğuna inanıyorlardı.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Buna ek olarak Pisagorcular 7 sayısının birçok mistik özellikle ilişkili olduğuna inanıyorlardı. Örneğin, güneş sisteminde yedi gezegen ve müzik skalasında yedi nota olduğuna inanıyorlardı.
    Zamanda geri gidip Pisagorculara "Abi nota konusunda haklıymışsınız ama gezegenler konusunda yanılmışsınız..." desem yüzlerindeki ifade nasıl olur acep

Estragfrllah...

Siz bizden baya büyük olmalısınız. 1974 'te çocuk olduğunuza göre...şimdi torun tombalak

Ben de ilk FX hayatıma ff 'de başlamıştım. Ve o zamanlar EURUSD adam gibi trendler yapıyordu. Ne zaman fiyat ani yükselmeler yapsa birileri poposundan roket ateşi çıkan boğa resmi paylaşıyordu. Ben de saf saf "Herhalde çıkış volatilitesinin fazla olduğuna espirili bir gönderme" yapıyorlar zannediyordum. Ya da ciddi yükselme varken birden geri dönerse fiyat, "Ortalık mezbahaneye döndü" gibi espriler yapılıyordu. ben hiç anlamıyordum

Sonralardan öğrendim çok şükür

Bu arada size saygılarımı sunar, torunlarınızın gözünden öperim
    O diziyi çocukuğumda izledim 73 lüyüm muhtemelen 80 yıllar gibidir de tam zamanını hatırlayamadım.

FX konusunda pek bir iddiam yok.
    Spot sterlini bir kez aldım o da 93 sonu 94 başı gibiydi.Neden tercih ettiğimi dahi bilmiyordum.Acemiydik.

not: Geç evlendim.Çocuklar henüz 11,11 ve 9 yaşındalar. Torunları ben görür müyüm bilmiyorum

Sayfa ilk sn Başkara dostumu gördüğüm için dikkatimi çekti.Sizin araştırmanızıda okuyunca ilgim alakam pik yaptı..

Yalnız sayfaya dostane muhabbet haricinde pek birşey katamam üzgünüm.GBPUSD beni aşar.
    Piyasalarda 35 yıldır varım ve ilk öğrendiğim boyumun ölçüsü oldu.Uzun değilmiş.Neyseki erken yaşda sermaye az iken öğrendik

7 sayısı evrende mistik bir sayı olarak kabul edilmiş ve birçok kültürde en kutsal sayılardan biri olarak kabul edilmiştir. Zamanı, uzayı, kaderi ve ilahiyi simgeler ve yedi mükemmellik derecesi vardır.

7 sayısı genellikle şanslı kabul edilir ve belki de asal bir sayı olduğu için - yani iki küçük sayının çarpımıyla elde edilemediği için - belirli bir gizemi vardır¹. Haftanın yedi günü vardır ve bu günlere çeşitli eski tanrıların ve gezegenlerin isimleri verilmiştir (Güneş günü, Ay günü, Tiw günü, Woden günü, Thor günü, Frigg günü ve Satürn günü)¹.

Numerolojide 7, evrendeki en şanslı sayı olarak kabul edilir ve mükemmelliği temsil eder.

Ancak, 7 rakamının evrende önemli bir sayı olduğunu iddia eden bilimsel bir kanıt yoktur. 7 sayısı genellikle şanslı olarak kabul edilir ve bir asal sayı olduğu için belirgin bir mistiği vardır.

7 sayısının önemini vurgulayan matematikçiler de vardır. Pisagorcular, sayıların evreni anlamanın anahtarı olduğuna inanan bir grup filozof ve matematikçiydi. Her ikisi de mükemmel rakamlar olan 3 (üçgen) ve 4'ün (kare) toplamı olduğu için 7'yi mükemmel bir sayı olarak kabul etmişlerdir.

Hızlı ve araştırmacısınız. Yeni bir indikatör peşinde oduğunuza göre keşfetme duygusu ve liderlik vasfınızda ileri olmalı.
    Adınızda Selim yanlışım yoksa. Adaş olacakmışız ...benimde adımı Selim yada Süleyman koyacaklarmışdı itiraz edilmiş

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    O diziyi çocukuğumda izledim 73 lüyüm muhtemelen 80 yıllar gibidir de tam zamanını hatırlayamadım.

FX konusunda pek bir iddiam yok.
    Spot sterlini bir kez aldım o da 93 sonu 94 başı gibiydi.Neden tercih ettiğimi dahi bilmiyordum.Acemiydik.

not: Geç evlendim.Çocuklar henüz 11,11 ve 9 yaşındalar. Torunları ben görür müyüm bilmiyorum

Sayfa ilk sn Başkara dostumu gördüğüm için dikkatimi çekti.Sizin araştırmanızıda okuyunca ilgim alakam pik yaptı..

Yalnız sayfaya dostane muhabbet haricinde pek birşey katamam üzgünüm.GBPUSD beni aşar.
    Piyasalarda 35 yıldır varım ve ilk öğrendiğim boyumun ölçüsü oldu.Uzun değilmiş.Neyseki erken yaşdasermaye az iken öğrendik
    Aasch Deneyiyle alakalı kısmı okudunuz mu bilmiyorum.

Sırf dostane muhabbete dahi gelseniz, her bir farklı ses ya da eleştiri bazı kapıları açar. O deneyde bu da vurgulanıyor. Mesela 7 rakamından bahsettiniz, ben şu anda onu araştırıyorum. Birileri bunu FX e uygulamış mesela 7 tane Nota mantığıyla (sanırım MURREY MATH mantığı bu). İyi ki demişsiniz yani...

Aasch deneyini izlemediyseniz özet geçeyim: 5-6 öğrenci üzerinde deney yapıyorlar. Bunlardan 1 tanesi hariç diğerleri önceden deneyi yapan kişi ile görüşüyor. Deneyi yapan kişi onlara cevaplaması çok kolay olan sorular soracağını söylüyor. Ve onlardan ağız birliği yapmışçasına bazı sorulara hep birlikte aynı yanlış cevabı seçmelerini istiyor. Deney başlıyor, tıpkı önceden kararlaştırıldığı üzere deneyi yapan kişi görsel ve bapbasit sorular soruyor. Çocukların bile bileceği sorular yani. Gruptaki çoğunluk ağız birliği yapmışçasına yanlış seçeneği seçince, olaydan habersiz olan öğrenci de tartışmasız aynı yanlış cevabı seçiyor. Tekrar tekrar yapıldığında hep aynı şey yaşanıyor. O tek öğrenci "herkes aynı cevabı veriyorsa bir bildikleri vardır" diye düşünüyor.

Deneyin diğer aşamalarında anlaşmalı öğrencilerden bazıları doğru cevabı veriyor (çoğunluk yine yanlış cevap veriyor). Bu aşamada olaydan habersiz öğrenci %75 kalabalıktan kopabilme cesareti gösteriyor.

Velhasıl kelam, farklılık iyidir, bizi besler...

Sayfa 193/246 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •