Sayfa 195/441 ÝlkÝlk ... 95145185193194195196197205245295 ... SonSon
Arama sonucu : 3525 madde; 1,553 - 1,560 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1.  Alýntý Originally Posted by Egeli Yazýyý Oku
    Benim için büyük hayal kýrýklýðý oldu. Bir süre önce pes edip yarýsýný sattým. Bir yýl önce üretim kapasitesi yetmiyordan bu noktaya gelmek çok acý.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
     Alýntý Originally Posted by finans_mt Yazýyý Oku
    vay be Tofaþ 5 dolardan neredeyse 2,5 dolara düþtük 6 senede. al sana uzun vade batýrým.

tarihi zirvesi 7,5 dolarmýþ(2018 ocak), nerdeyse 3 te birini düþmüþüz.
    Ekonomi biraz düzelse ilk vitese takacak hisselerden birisi toasodur. Lakin gel görki ekonominin düzeleceðine inancým 2-3 yýl için neredeyse yok denilebilir.

Bu dönem biste kalýnacaksa, ralli dönemi için heybeyi doldurmak olur.
    Acele etmeden, ucuz fiyatlarda.......

Batuhan
    Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr

2.  Alýntý Originally Posted by finans_mt Yazýyý Oku
    vay be Tofaþ 5 dolardan neredeyse 2,5 dolara düþtük 6 senede. al sana uzun vade batýrým.

tarihi zirvesi 7,5 dolarmýþ(2018 ocak), nerdeyse 3 te birini düþmüþüz.
    Uzun vadeli grafiklerde teknik göstergelerde bozukluk varsa en azýndan yarýsýný satacaksýn.
    Hiç bir hisse sonsuza kadar kusursuz bir þekilde yükselmez.
    En son 2008 krizinde böyle derin bir düþüþ olmuþtu.
    Lakin elbet toparlanacaktýr. Dolar hesabýna girecekseniz bence direk dolarýnýzý alýn ve borsadan uzaklaþýn.
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda yatýrým tavsiyesi ve danýþmanlýðý olarak deðerlendirilemez.

Duhul
    Mar 2017
    Ýkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

4.  Alýntý Originally Posted by ekonom Yazýyý Oku
    Bugün saðlam duruyor.
    Ekonom Hocam, Ucuzcunun kralýsýn

Batuhan
    Bu görüþler yatýrým tavsiyesi olmayýp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarýmdýr

5. ANALÝZ-Tofaþ 1.Çeyrek Bilanço Deðerlendirmesi(GCM Yatýrým)

GCM Yatýrým ( https://www.gcmforex.com/ ) Ekonomisti Enver Erkan Tarafýndan Hazýrlanan Analiz:

"Tofaþ'tan ilk çeyrekte olumlu kar performansý…

Þirketin 2019 yýlý ilk çeyreðinde ihracat hacmi geçen yýla göre %37 daralýrken, iç pazarda ise yurtiçi perakende satýþlarý ilk çeyrekte %21'lik gerileme göstermiþtir. Otomobil segmentinde deðiþen tüketici tercihleri, Avrupa pazarýnda WLTP'ye geçiþin süregelen etkisi ve Opel/Vauxhall'a yapýlan Doblo ihracatýnýn 2018'de sonlanmasý bu daralmanýn ana nedenleri olarak öne çýkmaktadýr. Ýç pazarda ise yüksek taþýt kredisi faizleri, vergi teþviklerinin talep tarafýna olumlu etkisine raðmen satýþ hacmini baskýlamaya devam etmiþ ve sektör genelinde daralma yaþanmýþtýr. Tofaþ yurtiçi perakende satýþlarý 2018 yýlýnda %21 gerileyerek 14.5bin adet olarak gerçekleþmiþtir.

Þirket ilk çeyrek gerçekleþmelerine baðlý olarak 2019 yýlý beklentilerini de güncellemiþtir. Toplam yurtiçi perakende hafif araç pazarý beklentisi 380 bin - 400 bin adet aralýðýndan 430 - 450 bin adete, yurtiçi satýþ adedi beklentisi 40 - 45 binden 60 - 65 bine, üretim beklentisi 235 bin - 260 binden 250 - 275 bine revize edilmiþtir. Yatýrým harcamalarý beklentisi de 140 milyon EUR, ihracat beklentisi ise 200 - 220 bin adet olarak kalmýþtýr. Türkiye'nin en çok satan binek otomobili Fiat Egea, 2018 yýlýnda piyasa payýný geçen yýlýn ayný dönemine göre ikiye katlamýþtýr.

Þirket, Türkiye ve Avrupa'daki zorlu ekonomik koþullar çerçevesinde üretim optimizasyon saðlamak ve verimliliði artýrmak amacýyla 29 Nisan itibariyle vardiya sayýsýný 3'ten 2'ye indirmiþtir. Þirketin net karý 2019 yýlýnýn ilk çeyreðinde geçen yýl ile ayný seviyede kalarak 325 milyon TL seviyesinde gerçekleþmiþtir. Þirketin dönem karý, 269 milyon TL olan piyasa beklentisinin ve 270 milyon TL olan bizim beklentimizin üzerinde gerçekleþmiþtir."

Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...

6.  Alýntý Originally Posted by Blues and Jazz Yazýyý Oku
    Uzun vadeli grafiklerde teknik göstergelerde bozukluk varsa en azýndan yarýsýný satacaksýn.
    Hiç bir hisse sonsuza kadar kusursuz bir þekilde yükselmez.
    En son 2008 krizinde böyle derin bir düþüþ olmuþtu.
    Lakin elbet toparlanacaktýr. Dolar hesabýna girecekseniz bence direk dolarýnýzý alýn ve borsadan uzaklaþýn.
    Tofas benim te 2013 yilinda aldigim, borsadaki ilk hissemdir, teknik fln da takip etmem. Kizginligim aslinda Toaso ya degil genel olarak ulkeye. Sozde Uzun vade yatirimci olduk, ulkenin en guvenilir sanayi sirketlerinden birinde kulli zarardayiz.

Bu ulkede sunu anladim, kisa vadede parayi goturecegin ticaret vs bilmiyorsan tek yapacagin doviz biriktirme ve faiz yemektir.

7. Allah kahretsin nasý bi bataklýða düþtük biz. Her gün - 3 - 5 yeter ulan yeter.

RNE-L01 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Tofaþ Fabrika

Kapanýþ (TL) : 15.63 - Hedef Fiyat (TL) : 22.48 - Piyasa Deg.(TL) : 7815 - 3A Ort. Ýþl.Hac.(mn$) : 3.99 ^

TOASO TI Equity- Öneri :SAT Get.Pot.%: 43.85 Analist: esirinel@isyatirim.com.tr

Fiat Chrysler ile Renault birleþme planlarý için görüþüyor

Basýnda yer alan haberlere göre Fiat Chrysler ile Renault birleþme planlarý için görüþüyor. Olasý birleþme Renault ve Fiat Chrysler’ý, Volkswagen ve Toyota’nýn arkasýndan satýþlarla dünyanýn üçüncü büyük otomobil üreticisi yapacak. 2018 yýlýnda Renault Grubu ve Fiat Grubu (Tofaþ), Türkiye’de hafif araç pazarýnda sýrasýyla %18,6 ve % 11,7 pazar payýna sahip. Birleþme olumlu sonuçlanýrsa, özellikle elektrikli arabalarýn ve otonom sürüþ teknolojisinin geliþtirilmesi de dahil olmak üzere teknoloji deðiþikliði için ölçek enonomisi, sinerji ve maliyet optimizasyonu yaratarak Tofas için olumlu olacaðýna inanýyoruz."

Analizin tamamý için:

http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20190527091215079_1.pdf

Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...

Sayfa 195/441 ÝlkÝlk ... 95145185193194195196197205245295 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •