Yok 35.50'den degil, takiliyordum orda. 36.66'dan basladim, herhalde 36'dir ortalamasi. Bakmadim bile. Pegi Tav'in yaninda devede kulak. Birer hafta arayla 3 parti alacagim, ortalam bir maliyet cikar. Cok ilerde TAV'larin hepsini Pegi'ye gecmeyi dusunuyorum. TAV havaciliktan cikali cok oldu, holdinglerle beraber hareket ediyor cogunlukla.
TC mantıklı davranıp Suriye ile anlaşırsa, oranın toprak bütünlüğüne garantör olursa, oradan çekilirse TR ekonomisi şaha kalkar.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Daha okula yeni baslamistim TREND, ne 1987 krizi yav.
Cok erken basladim borsaya internetten dolayi. Su simdil herkesin kullandigi derinlik programi icin o zaman essek kadar canak kuruyordum catiya, Marstan bile yayin aliyordu. Internete acmiyordu adamlar datalar eksik gidiyor diye. Bunlarin betalarini hep benim ustumde denediler internet ortaminda. Bir keresinde Enka alirken yanlislikla lotlara bir sifir fazla girmisim... bir baktim kademeler paldir kuldur kalkmaya basladi. Araci kurumun salakligi test oldugu icin. Farkettigimde amma korkmustum, ama en kisa surede de en guzel karlarimdan birini yaptim allahtan. Kademeler arasi %5 miydi, %2.5 miydi neydi.
Seküritizasyon yani menkulleştirme artık bundan sonra gündemde olacak. Dünya merkez bankaları kendi tahvillerini artı AB'de olduğu gibi şirket tahvillerini ala ala piyasada satın alınacak menkul kıymet bırakmadı. Japon merkez bankası 10 yıl ve daha uzun vadeli Japonya devlet tahvillerinin hemen hemen tamamını satın alıp piyasadan çekti. Avrupa merkez bankaları artık ikinci el otolarla bisikletleri menkulleştirecek. Mesela senin kıçı kırık 50 Euro etmeyen bir bisikletin var, AMB sana 1000 Euro verip bisikletini satın alacak, sonra da satın aldığı tüm ikinci el bisikletleri bir fona koyup onun adına hisse senedi veya tahvil ihraç edecek.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri