Sayfa 197/582 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. ege gübre izmir demir ve en son ege seramik, enerji maliyetleri yüzünden kapasite azaltımı yaşıyor. enerji sorunu olmayan kapasite artıracak yada koruyacak. Bu olay zaman alacak. Ekim ilk haftası elektik zammı beklenmiyor, kasımda doğalgaz ve elektik zammı bekleyen var.

2. Kore mallarına vergi var, az veya çok, ihracat yapmak isteyen alabilir, şimdilik bugünün fiyatı ile kore malı vergisiz olursa ülkemizdeki fiyatlardan düşük. Vergi bu ülkede işe yaramış.

3. İç piyasa en dip 620 den 700 rakamlarına yaklaşık 1 ayda geldik, bu dönemde hurda 330 dan 360 dolara geldi. Avrupa üretmiyor haberleri de 10-15 gün önce geldi, son 3-5 gündür bu haberlerin devamı yok. Yani 10-15 gün önce üreten üretmeyen karar verdi. Hurda ilk üretmeyenlerin açıklamalarında 330 görmüş ve daha sonra toparlanmıştı. Bu üretme yada üretmeme me şimdilik maliyetler nedeni ile karar verilen bir durum. EREĞLİ madenle üretim konusunda avantajlı, ama bu avantaj 1 günde karşılık bulmuyor, zaman lazım.

4. Sayın Kızıldağ, Günaydın
    Ereğli sayfasında cbalabanli arkadaşımızın paylaşımı ile ilgili düşünceniz nedir? Hangi kurum yapmış bu değerlendirmeyi anlayamadım da ... Çok da iyimser bir görüş değil son iki çeyrek için.

5. Bir hissenin olması gereken fiyatını ne/kim belirler?

Şirketin karı mı, değeri mi? Piyasa yapıcı mı? Spekülasyonlar mı Manipülasyonlar mı?

Ereğli kuş kadar tedirgin, endeks düşüyor ona hemen satış geliyor, 10 dk da %5 yapıyor, 2 gün sonra bunun acısını çıkartıyorlar. 10 dakikada %5 yaptıran da, iki günde onun acısını çıkartan da aynı kurum. Her çıkışta biri tokatı vuruyor zaten, hisse kendi haline bırakılsa bu kadar dayak yemezdi, birileri gitsin, yerinde saysın istemiyor şu an bu kesin.

Sektörün de içinde bulunduğu durumu çok iyi kullanıyorlar.

Şu an ısrarla, Ereğli'ye ise sakın bulaşma dokunan yanar mesajı veriliyor. Israrla... Bu mesajı hisseden umudunu kesen küçük yatırımcı vermiyor, bu hissenin çoğunluğunu elinde tutanlar bu hissede gücü olanlar veriyor. Yani gelme kimse buraya gelmesin mesajı var...

6. Oyak Eregl/isdmr de hisse geri alımı yapabilir mi? Evet yapabilir. Ama o zaman da temettü ödemesi zora girer. Oyak gözünde bakınca Hekts büyüme şirketi Eregl nakit üretme şirketi. Eregl bu nedenle ben geri alım filan beklemem. Zaten birkaç ay sonra temettü kararı açıklanınca hisse geri alımını piyasa yapacaktır. Yani bugün 29 da olsa 129 da olsa Eregl Oyak açısından anlam ifade etmiyor. 129 olsa Eregl satacak hali yok ki zaten stratejik bir şirket özelleştirme dönemi hatırlamak lazım. Hal böyle olunca hisse fiyatını çok umursadıklarını sanmıyorum ama temettü üzerinden gelecek nakdi de tam tersi çok umursamaktalar

7.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Oyak Eregl/isdmr de hisse geri alımı yapabilir mi? Evet yapabilir. Ama o zaman da temettü ödemesi zora girer. Oyak gözünde bakınca Hekts büyüme şirketi Eregl nakit üretme şirketi. Eregl bu nedenle ben geri alım filan beklemem. Zaten birkaç ay sonra temettü kararı açıklanınca hisse geri alımını piyasa yapacaktır. Yani bugün 29 da olsa 129 da olsa Eregl Oyak açısından anlam ifade etmiyor. 129 olsa Eregl satacak hali yok ki zaten stratejik bir şirket özelleştirme dönemi hatırlamak lazım. Hal böyle olunca hisse fiyatını çok umursadıklarını sanmıyorum ama temettü üzerinden gelecek nakdi de tam tersi çok umursamaktalar
    MErhaba Sayın Mr Steel, Günaydın.
    Onu ben de umuyorum ve %100 8 küsür TL'ler bir hayalim var. Aslında son iki çeyrek karların iyi gelmesi çok daha önemli bugünkü fiyatlamadan. Umarım oralarda çok ciddi bozulmalar görmeyiz.

Düşük lotu olanlar için daha acımasız günler bu günler. İster istemez başka hisseler ile de karşılaştırılıyor. Ben de henüz hedeflediğim lota ulaşamadım, umarım ilk hedef lotlarıma, piyasa temettüyü fiyatlamadan önce ulaşabilirim

8.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Oyak Eregl/isdmr de hisse geri alımı yapabilir mi? Evet yapabilir. Ama o zaman da temettü ödemesi zora girer. Oyak gözünde bakınca Hekts büyüme şirketi Eregl nakit üretme şirketi. Eregl bu nedenle ben geri alım filan beklemem. Zaten birkaç ay sonra temettü kararı açıklanınca hisse geri alımını piyasa yapacaktır. Yani bugün 29 da olsa 129 da olsa Eregl Oyak açısından anlam ifade etmiyor. 129 olsa Eregl satacak hali yok ki zaten stratejik bir şirket özelleştirme dönemi hatırlamak lazım. Hal böyle olunca hisse fiyatını çok umursadıklarını sanmıyorum ama temettü üzerinden gelecek nakdi de tam tersi çok umursamaktalar
    Zaten hisse yükselsin de satayım diye düşünenler geri alım ister. İstemesi de normaldir.

Fakat benim anlamadığım uzun vadeci, temettücü, temettü emekliliği vs. gibi saiklerle yatırım yapıp geri alım istenmesi tuhafıma gidiyor.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 197/582 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •