Yüzde 25 sahip olsa mesela yönetim kuruluna giremez mi
Yüzde 25 sahip olsa mesela yönetim kuruluna giremez mi
Sayın zigana,
bildiğinizi sanıyorum ama ben yinede bilmediğinizi düşünerek yada bilmeyen arkadaşlar olduğunu düşünerek kısaca açıklamaya çalışayım.
imtiyazlı hisselerde hangi konuda imtiyaz olduğuna bakılır. Yönetim kurulunda hangi grup hissenin yönetimde kaç üyeyle temsil edeceği bilgisi varsa , örneğin yönetimin tamamı A grubu hissedarların oylarıyla seçiliyorsa B grubu hisselerin tamamına sahip olsanızda yönetimde yer alamazsınız.
Bu tür hisselere altın hisse de denir.
Selamlar, saygılar
Ben hikaye anlatıyorum, benim hayal ürünümdür. Yatırım tavsiyesi değildir.
Ayın 8 de sahiplik oranı belli olacak. 15 de genel kurul. Yatırımcı ilişkileri 15-23 arası ikinci bir çağrı yapılacağını söyledi ( aynı fiyattan) sahiplik asıl 23 den sonra belli olacak
Bu kutman çok şansız bir adam. Tam hisseyi hareket ettirecek hikaye hazırdı dünyanın geldiği hale bakarmisin. Bir dünya da mal toplamıştı yukarıdan çakmak için. Elinde patladı galiba bu defa.
https://www.borsagundem.net/haber/me...rliyim-1811232
Açıklama çok ilginç halka açık olduğu için kritik bilgileri önceden haber vermek zorunda kalıyorduk. Holding halka açık bir şirket istirakinde olan bitenden holding paydaşlarının haberdar olmasına gerek yokmu. Bu adam yeminle adam olmaz.
Şimdi delist olunca açıklamayacak mi bende onu diyorum. Holding ortaklığı var sonuçta . Bu adam yatırımcı lehine hiç bir halt yapmaz bunu kabul ettim artık. Daha öncede belirttim. 2022 Ocak ayından bugüne endeksten %80 negatif ayrismis. Bu şirket 12 fk ile işlem görüyordu şimdi 5 fk ile işlem görüyor. İstanbul portfoyu kendisi istediği gibi kullanıyor ve baskı unsuru olarak kullanıyor. Fonlar zaten bunu bildiği için uğramıyor. İçerde kalan bir avuç yatırımcı da belki huyu değişir diye medet umuyor. Bu adamdan olmazzz. Londrayi 700 milyon dolardan halka arz etmiş işler düzelmiş 300 milyondan geri verin diyor. Vermezseniz kapalı şirkete ortak olursunuz sizi her türlü duduklerim diyor. Yani adam düzenbaz .
Yer İmleri