Sayfa 2/14 İlkİlk 123412 ... SonSon
Arama sonucu : 109 madde; 9 - 16 arası.

Konu: Palantir

1. Selamlar ingilterede yaşamaya başladım ilk yerleşme alışma sürecinden sonra daha yeni biraz yatırım aksiyonlarıma girme hevesini yakaladım.

Biliyorsunuz türkiyede youtubeda bir çok uzman var tunç şatıroglu gibi, piyasa kar vs değerlerine göre değerli olabilecek hisseleri filtreliyoe yorumluyor. Bu minvalde yabancı borsa ve hisseler için takip ettiğiniz kişiler var mı ? Aynı zamanda uzun vade finansal özgürlük yatırım blogu tutan insanlar da olabilir. Onları takip etmeye baslayarak fikir edinmeye calısmayı planlıyordum bulabilirsem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Merhaba Türkiye'den bir yatırımcı olarak yabancı hisselerde al-sat işi sürekli takip gerektiriyor, en ufak karın bile vergisini, döviz elde edilen kazancı, enflasyon endekslemesini hesaplamak, sene sonunda da beyan etmek zorundasın. Bu yüzden yabancı hisseleri fazla takip etmiyorum. Gözüme çarpan şirket varsa kendim inceliyorum genellikle ve uzun vadeli olarak planlıyorum. Yabancı şirketlerin sayısını düşündüğünde bu zaten bir kaç kişiyi takiple olacak gibi de değil ülkemizdeki gibi.

Palantir Technologies Inc. (NYSE:PLTR), 2024'ün 2. çeyreği için güçlü finansal sonuçlar bildirdi ve geliri bir önceki yıla göre %27 artarak 678 milyon dolara ulaştı*. Öne çıkanlar şunlardır:*

- ABD ticari geliri bir önceki yıla göre %55 artarak 159 milyon dolara çıktı
    - ABD ticari müşteri sayısı bir önceki yıla göre %83 artarak 295'e çıktı
    - Devlet geliri bir önceki yıla göre %23 artarak 371 milyon dolara çıktı
    - GAAP net geliri 134 milyon dolar (%20 marj)
    - GAAP EPS bir önceki yıla göre %500 artarak 0,06 dolara çıktı
    - Düzeltilmiş serbest nakit akışı 149 milyon dolar (%22 marj)

Palantir, 2024 tam yıl gelir rehberliğini 2,742 - 2,750 milyar dolara ve ABD ticari gelir rehberliğini 672 milyon doların üzerine çıkardı (%47 büyüme). Şirket, 2024'ün her çeyreğinde GAAP işletme geliri ve net gelirinin devam etmesini bekliyor.

Kazanç Sunumu: https://investors.palantir.com/files...s%20Update.pdf

Evet, dün 20 dolara kadar düşen palantirimiz, gelen harika bilanço sonrası önce +%18 yaptı akşam piyasasında +%12 ye kadar geriledi. Malesef 20 dolardan ekleme yapmadım. Biraz pişmanım ama yine de doğru karar verdiğimi düşünüyorum bist te sürünsem de Bakalım açılışta neler olacak. Piyasalarda kan gövdeyi götürürken baya bir göze batabiliriz. Bu sonuçlarla SP500 e girme ihtimali oldukça yükseldi gibi görünüyor. Müşteri sayısındaki %83 artış şirketin yazılımına ilginin artarak devam ettiğini gösteriyor. Bu devam ettikçe yolumuz açık.

Palantir ve Wendy's restoran zinciri ortaklık anlaşması kurdu.

QSCC Başkanı ve CEO'su Pete Suerken, "Palantir ile birlikte, Wendy's'e sektörde belirgin bir avantaj sağlayacak yeni ve ilgi çekici satış ve işletme verimliliklerini yönlendirmek için tedarik zinciri ekosisteminin içsel gücünü açığa çıkarıyoruz" dedi. "Geliştirdiğimiz karmaşık ve çevik, yapay zeka destekli planlama ve gerçekleştirme sistemi, son teknolojiye sahip birbirine bağlı ağımızın temel taşı olarak hizmet edecek."

Bugün gelen haberlere göre Palantir'in veri analitiği yazılımı ve "Yapay Zeka Platformu" Microsoft'un Azure bulut hizmeti aracılığıyla sunulacak. Oracle ile olan işbirliğinden sonra güzel oldu bu.

https://www.investors.com/news/techn...ty/?src=A00220

Tavanı kırdık bugün :P 30'a değerse buralardan kar satışları gelir diye tahmin ediyorum, genelde hep öyle oldu, ama borsa bu tabi belli de olmaz.

Bu haber Mayıs ayından kalma ama ilgimi çeken projeleri de ekleyeceğim takip etme açısından.

Güney Koreli gemi yapımcısı HD Hyundai Heavy Industries (HD HHI) ve Amerikan yazılım şirketi Palantir Technologies, Tenebris orta boy USV konseptini tanıttı.

"En son AI teknolojilerini bünyesinde barındıran yenilikçi ve yüksek performanslı bir İnsansız Yüzey Gemisi olan USV TENEBRIS'imizi tanıtmak istiyorum. Bu yeni nesil USV, dünyanın önde gelen tersanelerinden biri olan HD Hyundai ile savunma yazılımlarında küresel bir lider olan Palantir ve Al arasındaki çığır açan bir iş birliğiyle geliştiriliyor. HD HHI temsilcisi Brandon Yoon, Naval News'e verdiği röportajda, "Geliştirmeyi 2026'ya kadar tamamlamayı hedefliyoruz ve şu anda bir konsept tasarım aşamasındayız" dedi.

17 metre uzunluğunda ve 14 ton ağırlığında olan Kore-Amerikan USV konsepti, en az 1000 deniz mili operasyonel menzile sahip 50 knot hızla çalışmayı hedefliyor.

Sergi alanındaki konsept modelde uzaktan kumandalı silah sistemi ve dolaşma mühimmatları için sekiz fırlatma tüpü vardı. Tenebris'in modüler tasarım konsepti ayrıca mayın avlama ve elektronik savaş dahil olmak üzere çeşitli görevleri desteklemeyi ve iki tona kadar yükleri desteklemeyi planlıyor.

HD HHI, USV'nin tasarımından ve sistem entegrasyonundan sorumluyken, Palantir yapay zeka ve yazılım yönleriyle ilgileniyor. Yoon'a göre, Tenebris için kullanılacak olan Palantir'in bu sistemleri "zaten savaş alanında çoğu görev açısından kritik karar alma sürecinde kendini kanıtladı."

Yoon, "USV TENEBRIS'imiz, kalkıştan yolculuğa, görev planlamasına, bakıma ve üsse dönüşe kadar tüm görev döngüsünü otomatikleştiren veya hızlandıran gerçek bir Al-etkin sistem olarak geliştirilecek" diyerek sözlerini tamamladı.

HD HHI ve Palantir, Tenebris konseptini 2026'ya kadar tamamen geliştirmeyi planlıyor. İkilinin önceki duyurusunda açıklandığı gibi ilk versiyon keşif konusunda uzmanlaşacak. Daha sonra muharebe rollerine daha fazla adanmış varyantların takip etmesi planlanıyor.

https://www.navalnews.com/naval-news...urface-vessel/

Sayfa 2/14 İlkİlk 123412 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •