Sayfa 203/441 ÝlkÝlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon
Arama sonucu : 3525 madde; 1,617 - 1,624 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

2. ANALÝZ-Tofaþ Bilanço Gerçekleþmeleri(GCM Yatýrým)

* * GCM Yatýrým (
    https://www.gcmforex.com/
    ) Ekonomisti Enver Erkan Tarafýndan Hazýrlanan Analiz:

* * "Tofaþ'tan 2Ç19 döneminde olumlu kar performansý

* * Þirketin 2Ç19 döneminde ihracat hacmi geçen yýla göre %17* daralýrken, iç pazarda ise yurtiçi perakende satýþlarý 2Ç19'da %20'lik* gerileme göstermiþtir. Otomobil segmentinde deðiþen tüketici* tercihleri ve ana ihraç pazarlarýndaki zayýf seyreden binek araç* talebi ihracattaki daralmanýn ana nedenleri olarak öne çýkmaktadýr. 2Ç19 döneminde uygulanan teþvikler sebebiyle binek oto fiyat olarak* cazip hale gelirken, Fiat'ýn binek araç pazar payý yaklaþýk olarak 2* katýna çýkmýþ, Egea modeli ise yerli üretim olmasýnýn getirdiði artan* rekabetçi avantajý ile pazardaki liderliðini güçlendirmiþtir. Tofaþ* yurtiçi perakende satýþlarý 2Ç19 döneminde iç pazar %45 daralmasýna* raðmen sadece %21 gerileyerek 31 bin adet olarak gerçekleþmiþtir.

* * Þirket 2Ç19 gerçekleþmelerine baðlý olarak 2019 yýlý* beklentilerini de güncellemiþtir. Toplam yurtiçi perakende hafif araç* pazarý beklentisi 430 bin - 450 bin adet aralýðýndan 380 - 400 bin* adete revize edilirken, yurtiçi satýþ adedi beklentisi 60 - 65 bin* olarak korunmuþtur. Üretim beklentisi 250 - 275 bin, ihracat* beklentisi ise 200 - 220 bin adet olarak kalmýþtýr. Yatýrým* harcamalarý beklentisi de 140 milyon EUR'dan aþaðý yönlü 120 milyon EUR olarak revize edilmiþtir.

* * Vergi teþvikleri uzatýlmamýþ olsa da, faizlerde yaþanmakta olan* düþüþ ve sene sonuna kadar devam edecek olan hurda teþvikleri toplam* pazar talebi açýsýndan olumlu geliþmeler olarak deðerlendirilebilir. Þirketin net karý 2Ç19 döneminde geçen yýl göre %11 artarak 409 milyon TL seviyesinde gerçekleþmiþtir. Þirketin dönem karý, 381 milyon TL* olan piyasa beklentisinin ve 370 milyon TL olan bizim beklentimizin* üzerinde gerçekleþmiþtir."

Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Ýzmir
    Gönderi
    1,037
    Ya ford çok pahalý yada bu çok ucuz.. neyse Yavaþ yavaþ alalým pozumuzu..

4.  Alýntý Originally Posted by özmen Yazýyý Oku
    Ya ford çok pahalý yada bu çok ucuz.. neyse Yavaþ yavaþ alalým pozumuzu..
    ford ne ucuz ne pahalý.
    tofaþ çok çok ucuz.

ytd.
    sadece sesli düþündüm.

15 TL'nin altýna sarkarsa haber verin. Portföye bir temettü hissesi daha eklemek istiyorum düþecek demiyorum yanlýþ anlaþýlmasýn. Bugün Twitter'da bir gönderiyi RT yaptým. Aynen þöyle;

Tarih: 17.01.2012 "Toaso Bursa fabrikasýnda Fiat ile yerli oto üreteceði haberleri var. Hem Fiat hem Toaso yükseliþte. Toaso 7,3 TL direncini geçerse 8 TL olabilir"

Þimdi o tarihten sonra Toaso önce 30 TL olmuþ ardýndan buralara kadar düþmüþ. Peki gerçek yatýrýmcýsýný üzmüþ mü? 2012 yýlý dahil her yýl (8 defa) temettü vermiþ. Hisse baþý toplam brüt temettü 7,87 TL. Yani maliyet sýfýrlandý. Þimdi o tarihten bu yana elinde bu hisseyi tutan biri Trump konuþmuþ, dünya resesyona giriyormuþ, kriz kapýdaymýþ vs takar mý? Saygýlar...
    Borsa, gelecekle rakamlarý birleþtirme sanatýdýr. Twitter: @finansalteori

6. *credit suisse, tofaþ için hedef fiyatýný 24,7 tl'den 25,0 tl'ye yükseltti
    Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...

"Hisse senetlerinin ucuz olduðu zaman genellikle ekonomik belirsizlik vardýr. Yatýrýmcýlarýn ileriye dönük getiri beklentileri düþüktür. Resesyon söylentileri, yüksek faizler ve savaþ tehditleri hüküm sürer. Þanslýyýz ki bunlar istisnadýr ve geçip giderler."

C. Browne 2006
    Borsa, gelecekle rakamlarý birleþtirme sanatýdýr. Twitter: @finansalteori

8.  Alýntý Originally Posted by Hasan. Yazýyý Oku
    ford ne ucuz ne pahalý.
    tofaþ çok çok ucuz.

ytd.
    sadece sesli düþündüm.
    Piyasa deðerleri ve karlýlýk durumlarýna baktýðýmýzda Toaso gerçekten Froto'nun yanýnda çok ucuz kalýyor.
    SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diðer ilgili maddeleri kapsamýnda yatýrým tavsiyesi ve danýþmanlýðý olarak deðerlendirilemez.

Sayfa 203/441 ÝlkÝlk ... 103153193201202203204205213253303 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •