Teşekkürler mohikan üstadım,özverine,emeğine sağlık.
kimse faiz oranlarının gideceği yönü ekonominin gidişatını ya da borsa'nın gelecekteri durumunu önceden tahmin edemez.............
borsa'da kazanmanın en iyi yolu büyük spekülatörlerin dümen suyuna gitmektir, bu kişiler borsa’ya girip çıkarlar...........................
spekülatör dediğiniz kişiler faiz, döviz, ve borsa üçgeninde dolaşırlar, ben buna bermuda şeytan üçgeni diyorum............................
uzaktan bakacaksanız, bu üç alternatiften büyük para sahipleri için o anda hangisi cazip............................................. ................
bu üçlemeden borsa çıkıyorsa hava nasıl olursa olsun borsaya girin derim, borsa tepe noktalarından yüzde % 60 ila % 70 geri gelmedikçe bu adamlar borsa'ya gelmezler, kendi haline bırakırlar........................................ ...............................................
Mohikan Hocam,
Sizi yıllardır aydın ve gerçek bir Atatürkçü olarak tanıdım..Bu yazdıkların iyi hoş ama sizden bu konulara girince çok daha derin bir analiz beklerdim..Bu kadar yüzeysel ve tabela Atatürkçülerinin seviyesindeki analizin çok yetersiz olmuş..
15 Temmuz, Katar Ambargosu, Mescidi Aksa olayları, güney sınırımızda gelişen Kürt Devletinin nasıl bir senkronla olduğunu görmüyormusun?
15 Temmuz başarılı olsa Katar çoktan işgal edilmiş ve 350 milyar doları Abd hazinesine irad olmuştu..Filistin üzerinde gelişecek olaylar...
Fetö,Deaş,Pkk sadece basit terör örgütlerimi? Bu piyonların kafasını koparmadan kaleleri yıkamayız, vezirle , şahla kapışamayız..
Sn. Mohikan, Eregli sayimi aradim, ama bulamadim.. eger yapilmadiysa grafigine bir bakabilir misiniz? gozumden kacmissa da affoluna.. simdiden tesekkur ederim, sagolun..
Hayatta en pahali şey tecrübedir; çünkü kazanmak için kaybetmek gerekir..
sn. mohikan, TKFEN ile ilgili bir calismaniz varmi? tesekkurler.
Sn. değerli kardeşim Uyvar41;
Arada bir siyasi-sosyal nitelikli paylaşımlar yapıyorum ama bu topiğin primer amacı siyaset yapmak değil.
Dolayısıyla bu bahsettiğin sorunlar hakkında elbette benim de görüşlerim var
Ama bu siyasi konuların çoğuna bu topikte girmedim, çünkü gereksiz bir tartışma başlatmak istemiyorum.
Yoksa ideolojinin, jeopolitiğin daniskasını yaparım.
Bu ülkede siyasi veya ideolojik görüşlerini karşı tarafa empati yaparak paylaşan insan sayısı çok azaldı.
Herkes ilkel bir hooliganizm içinde takım tutar gibi, karşı tarafa hakaret ve küfrederek fikirlerini yazıyor.
İşin daha ilginci bu hakaret ve küfürleşme , kendine sözde dindar diyen ve iktidar yandaşı olan kesimde çok daha fazla.
Bu konulara bugün ilk defa giriyorum.
Bugün dindar geçinen din bezirganları 40 yıldır bu FETÖ denen şarlatanın kıçını yalıyordu...
Ben 50 yaşındayım, 40 yıldır bu adamları tanıyorum...
Fethullah denen şarlatan yobaz adamın Türkiye'ye getirmek istediğini -bak bunda çok ciddiyim- 10 yaşında camide kuran kursuna giderken anlamıştım.
O zaman benden büyük abilerim vardı hocaya giden, hepsi Atatürk'ü eleştirir Erbakan'ı överlerdi.
Türkiye Cumhuriyet'inin kuran hemen herkese düşmandılar.
Ben onlara karşı Atatürk'ü savunurdum.
Yakınlarım, akrabalarım içinde zamanında şimdi FETÖ denilen oluşuma katılanlar vardı...
Aralarına davet ettiler reddettim, bazılarıyla ilişkimi kestim...
Hisar Camisine her Cuma Fetö'nün hutbesini dinlemeye giderler beni de çağırırlardı, gitmedim.
İzmir'li olmama rağmen hayatımda FETÖ'nün yüzünü bile görmedim.
Anadoluda mecburi hizmette çalıştığım şehirde bir tek cemaatin özel okulu olduğu için imkanım olduğu halde çocuklarımı ilkokulda FETÖ'nün okuluna değil devlet okuluna göndermek zorunda kaldım...
FETÖ'ye girip sonra çıkan insanlar da oldu çevremde.
İşin daha da ilginci çıkarı için cemaate girip, çıkarı zedelenince bundan çıkan adamlar FETÖ'ye benden daha çok küfrediyordu...
Bugün de zamanında bunun malum yerlerini yalayanların FETÖ'ye bizim etmediğimiz küfürleri etmesi ilginçtir. Hatta benim şöyle bir teorim var:'' Bugün FETÖ'ye en çok küfür edenler zamanında onu en çok yalayanlardır'' diyorum...
5-6 yıl önce bunların devletin her organına hakim olduğu bir dönemde,
FACEBOOK'ta cemaati eleştiren paylaşımlar yaparken savcı bir arkadaşım beni uyarmış ve başına iş açacaksın, bu paylaşımları kes diye beni uyarmıştı...
Bu arkadaşım da meğer kripto FETÖ'cü imiş, şimdi yurt dışında kaçak.
Yıllar süren sızıntı AKP döneminde ivme kazanıp devleti ele geçirme aşamasına gelince düşman oldukları anlaşıldı.
Evet bu tehlike bertaraf edildi...
Ama yeni bir cemaat yapılanmasının yıllar sonra ileride bu ülkenin başına bela getirmeyeceğinin garantisi var mı? YOK...
İlkokul 5'te Atatürk'ü eleştiren, iftira atan bu adamlara karşı Atatürk'ü savunan o çocuk bugün de aynı yerde...
40 yıldır FETÖ ile mücadele eden çocuk, milim kımıldamadan yine aynı yerde...
DUHUL : 1999
AKP'ye gelince; AKP bizzat bir FETÖ ve ABD projesidir. Bu amaçla kurdurulmuştur.
Tıpkı Özal'ın ANAP'ı gibi...
Ancak hakkını vermek lazım, ANAP'tan daha pragmatist bir partidir.
Bu nedenle 3 yıl önce PKK/HDP ile ittifak yaparsın, 3 yıl sonra MHP ile hiç farketmez.
10 yılda miadı dolmuştur ve FETÖ aracılığı ile düğmeye basılmıştır.
Çünkü 2013'te Ortadoğuda siyasal islamın üstü çizilmiştir.
Kendisini oraya getiren gücün verdiği yeni hükmü önce kabullenmemek istemiş,
Ancak 2013'te başlayan siyasi-sosyal-iktisadi krizlerle durumun ciddiyetini trajedik biçimde anlamışlardır.
Tek amaçları vardır artık: Mutlaka, bedeli ne olursa olsun İKTİDARDA KALMAK...
Çünkü iktidardan düştüğü an bu ülkede hiç bir şey bir daha eskisi gibi olmayacaktır.
Bunu kendileri bizden çok daha iyi biliyor diye düşünüyorum.
Ve ne yaparsa yapsınlar bu ülkenin geleceğinde yerleri yoktur.
Tarih bunun nice örnekleriyle doludur.
DUHUL : 1999
Yer İmleri