O zaman F 35 mevzuunun aslini yazalim. Tam da suan borsayi etkileyebilecek bir huber. Bu huberler piyasalari etkilemek icin kullanilir.
Senatonun girisimi ve suan Basbakan'in aciklamasinin mevzunun asliyla hic ilgisi yok. Tabii ki bence boyle, yogusam icerden bilgi alabilen biri degilim. Yazdiklarim kendi analezlerimdir.
Ruslardan 2 adet S 400 bataryasi aliniyor. Bu sebeple guya F 35'ler verilmeyecekmis deniliyor. Bu bataryalarla Turkiye'nin Natodan bagimsiz hava savunma sistemi olusturulamaz. Bunun icin uzaya enaz 18 uydu atmak oncelikle gereklidir.
Rusyadan alinan S 400 ler talim icin kullanilacak. Bunlar Konya'daki askeri uste konuslandirilacak ve sadece bizim ucaklarimiz icin degil, Israil, Ingiltere, Almanya ve Fransa ucaklari ve pilotlari da bu fuzelere karsi egitilecekler.
Peki Ruslar bunu bilmiyor mu, 2 bataryayi bize nicin veriyorlar? Ben actigim basliklarda 2 senedir Rusya-Abd ittifaki ve Bati-Rusya ittifakini yazip duruyorum. Isti bu olay benim yazdiklarimin dogru oldugunun bir gostergesi.
Bati Rusya ile ittifak halindedir. Ama Ruslar S 300 ve S 400'leri pekcok ulkeye satmislardi. Mesela Iran bunlardan biridir. Cin bir baskasi, kimbilir kac ulkeye sattilar?
Peki bu egitim nicin Konya'da yapiliyor da Israil, Ingiltere, Fransa ve Almanya'da yapilamiyor?
Cunku bu ulkelerde Konya'daki gibi bir hava ussu yoktur. Bu ussun esdegeri sadece Abd'de var. Konya'daki uste dunyada kullanilan tum hava savunma sistemine ait fuzeler bulunur. Bu fuzeler ucaklara kilitlenir, pilotlarin ve ucaklarin yetenekleri, izlenecek stratejiler belirlenir.
Hadise budur...
Analez temam...
Not: Kuzu ne yazmis be ya, "Kurtla Turkten turedik" diye mi yazmis? Vah vah vah...
Yer İmleri