Çark döner, çarka uymuyan, uyum sağlayamayan, beceremeyen veya karsi gelen yer değiştirir ya da gider. Bu devran maalesef böyle devam eder.. ytd
Çark döner, çarka uymuyan, uyum sağlayamayan, beceremeyen veya karsi gelen yer değiştirir ya da gider. Bu devran maalesef böyle devam eder.. ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Kusura bakma Tarık hc sözüm sana değil, sadece vesile olman konusunda haykırıştir.. ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
işte öye değil kaderci arkadaş bu iş poker gibi yada batak
elinde kaç koz var ? kurbağa gibi kaynamaya devam edecekmisin bu kurbağamı yoksa prensmi
en kötü açarsın bir dava avukat vs 50.000 gider senden 50.000 zengin mi olacaksın
ama bir mesaj verirsin hop ben burdayım yaptığınızı görüyorum
herkeste bu gt yada yürek ne derseniz yok kolay olanı seçmek en ideali herzaman olmuyor
sabancı gibi kurumsal firma denetim bölümü salak değil ne yazmışım şair ne anlatmak istiyor tokatlandıklarını anlıyor tabi adamlar bilet kesiliyor
aydemde vasat adamlardı 2 koyun güdemeyecek adamlar sonuçta hepsini gönderdiler
gözde çok yanlışlar uapılmıştı bileti kesiliyor
ama sizin gibi kaderci değilim öyle gaza getirmediğimde belli olmuştur
biraz özgüven biraz hukuk mali işler bilgisi vs ama kimse beni bile bile soyamaz prensip pire için yorganı yakarım
Bizdede 10 yıl önce Genel Müdür olarak başlayan yöneticimiz, çok başarılı olduğundan haliyle taltif edilip önce Yönetim Kurulu Başkanı sonrada Socar Başkan Yardımcısı oldu. Siz göremiyorsunuz başarıyı. Gören görüyor. 10 yılda nereden nereye geldik ama siz görmüyorsunuz.
y.t.d.
1999-2000 yılları ve mart ayı, Amerika balonlu imkb( o zamanki adı) zirve yapıp 5 bin küsurları görmüştü.
Ben batı çim hissedarı olarak hem fabrikayı özel izinle gezdim 1999 mart ayı ( tarihte yanılabilirim) Gn kuruluna katıldım.Söylenmesi gerekenler söylendi saygıyla dinlediler.Tesadüfmü bilemiyorum ama, tüm hisseler tavan olurken petkim gibi uykudaydı.Sonradını biliyorsundur.
Keza vanet il özel idarenin, Galip.. ile ortak olduğu iddiaları ve ele geçşrmesi.
Söylemem o ki yönetimden yönetime fark var, siz iyilerine denk gelmiş olabilirsiniz.Mesala bir tanesini 3 yıl sonra görevden almışlar.Belki süreçte bu da gerçekleşir.
Bazen ters kolerasyon olabilir.
Şahsi kanaatim sosyal medya üzerinde etkili olabilmek.# ile petkim üzeyinden her gün bıkmadan usanmadan yazmak gini..
Buraya yazacağına burada vakit harcayıp akıl vereceğine, neden tecrubeni Petkim genel kurulunda deneyimlemedin. Ve birçok kurula katilmissiniz.
Madem kolay bu işler.
Ben sebebini yazdım bunca yıldır diğer şirketlerin forumlarına da yazdım.
Tecrubenizden faydalansin o zaman bu forumdakiker zor değilse.. ytd
ben batıçim 2017 de uyardım sonra telefonumu aldılar konuştuk yapmaları gerekenleri söyledim hepsini yaptılar ama çok geç yaptılar maalesef bu sürede yatırım yapan eziyet çekti sonrasındakiler bayağı kazandı tabi
değerleme sermaye artışı
elektrik firmasının satışı vs
Merhabalar dün itibari ile Batı Söke Çimentoya yatırım yaptım.
kafama takılan birkaç husus var bunların aydınlatılması konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
1-Onaylanan sermaye artışı izahnamasinde şirketin 3223 dönüm toplamda aydın,ısparta vs şehirlerde arsa arazileri olduğu bu arazilerin çok eski tarihlerde yer aldığı tms standartlarına göre maliyet bedeli ile finansal tablolarda izlendiği görülmektedir.Türkiye gibi yüksek enflasyonun olduğu döviz kurlarının çok dinamik olduğu bir ülkede maddi duran varlıkların maliyet bedeli ile değerlemesinin yapılması şirket finansallarının gerçek değerleri göstermemesine ,hisseye olan yatırım iştahının azalmasına sebep olmaktadır.Ortaklar şirketi satarsa bu değerler üzerinden tabiki satmayacak rayiç bu günkü değerden satacaklardır. Bu sebeple arsa ve arazi ve binalarda değerleme yöntemi maliyetden yeniden değerleme yöntemine geçilmelidir. Sahibinden ve zingat com tr den kendi yaptığım çalışmada arsaların değeri maliyet değerinin 10 larca katı üstünde bulunmaktadır. Şirket yönetimi olarak bu konuda bir yöntem değişikliğine gitmeyi düşünüyormusunuz. İmzaladığınız finansal tablo ve faaliyet raporlarının şirketin gerçek değerini yansıttığını düşünüyormusunuz.
2- Yaklaşık 80 milyon dolara alınan ve kurulan enerji şiketine 100 milyon tl sermaye konulan bu paralar ve finans yüküne karşı kar elde etmeyen batıçim elektrik üretim a.ş nin satışı gibi bir düşünceniz bulunuyormu. Şirket şu hali ile 100 milyon dolar üzerinde bir değeri bulunmakta gelecek 350 milyon ile grup faiz ve kur farkı riskinden kurulabilir senede 50 milyon liralık faiz ve kur tasarrufu sağlanabilir. gelecek yıl başkanlık seçimi ,abd faiz artırımı, euro bölgesinin ekonomisinin toparlanması buna karşın ülkemizin cari açığının hala çok yüksek seyretmesi her sene dış kaynağa olan ihtiyacımızın artması borcumuzun döviz olması grup açısından risk oluşturmakta atıl duran ,şirkete nakit değer yaratmayan enerji şirketinin satışı ve limanın bir kısmının halka arzı ile ilgili yönetimin bir tasarruf yada tedbiri bulunmaktamıdır.
3-10 yıllık süreçte halka açık diğer çimento şirketlerinin getirileri ve temettü ödemelerine göre batı çimentonun performansı kat ve kat altında kalmıştır. 10 yılda ülkemizde %150 den fazla enflasyon olmuşken (bileşik) batı sökenin getirisi %0 da kalmıştır. 10 yıl önce hisseye 10.000 yatıran yatırımcı şu an 10.000 tl si bulunmakta reel getirisin -.15.000 tl zarar yönetim olarak hisse performansının düşüklüğünün giderilmesi için hangi yol,plan ve projeksiyonları izliyorsuz
Yer İmleri