Sayfa 206/222 İlkİlk ... 106156196204205206207208216 ... SonSon
Arama sonucu : 1776 madde; 1,641 - 1,648 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1. Çark döner, çarka uymuyan, uyum sağlayamayan, beceremeyen veya karsi gelen yer değiştirir ya da gider. Bu devran maalesef böyle devam eder.. ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

2. Kusura bakma Tarık hc sözüm sana değil, sadece vesile olman konusunda haykırıştir.. ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    Genel kurula katılıp üyelerin değişmesini sağlamak ya da katilimip degistigini sanmak bence oldukça manidar.
    Kaldı ki o üyeler yine kurullarda seçiliyor ve kurulla gönderiliyor.
    Şirketin ana yonetimindeki fikirler baki kaldıkça, hicbirsey değişmeyecektir. Sistem aynı şekilde devam eder sisteme uymayani zaten gonderiyorlardir.. ytd
    işte öye değil kaderci arkadaş bu iş poker gibi yada batak

elinde kaç koz var ? kurbağa gibi kaynamaya devam edecekmisin bu kurbağamı yoksa prensmi

en kötü açarsın bir dava avukat vs 50.000 gider senden 50.000 zengin mi olacaksın
    ama bir mesaj verirsin hop ben burdayım yaptığınızı görüyorum

herkeste bu gt yada yürek ne derseniz yok kolay olanı seçmek en ideali herzaman olmuyor

sabancı gibi kurumsal firma denetim bölümü salak değil ne yazmışım şair ne anlatmak istiyor tokatlandıklarını anlıyor tabi adamlar bilet kesiliyor

aydemde vasat adamlardı 2 koyun güdemeyecek adamlar sonuçta hepsini gönderdiler

gözde çok yanlışlar uapılmıştı bileti kesiliyor

ama sizin gibi kaderci değilim öyle gaza getirmediğimde belli olmuştur

biraz özgüven biraz hukuk mali işler bilgisi vs ama kimse beni bile bile soyamaz prensip pire için yorganı yakarım

4. Bizdede 10 yıl önce Genel Müdür olarak başlayan yöneticimiz, çok başarılı olduğundan haliyle taltif edilip önce Yönetim Kurulu Başkanı sonrada Socar Başkan Yardımcısı oldu. Siz göremiyorsunuz başarıyı. Gören görüyor. 10 yılda nereden nereye geldik ama siz görmüyorsunuz.

y.t.d.

5.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    bende katılıyorum genel kurullara mesela bitane örnek ben senede 5-10 tane genel kurul yapıyorum

https://www.afyoncimento.com/wp-cont...vap-yazisi.pdf

sonunda ne oldu dersiniz adam 1 gün öce yk başkanı seçiliyor sonra birden bırakıyor

Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet HACIKAMİLOĞLU'nun 31.03.2018 tarihi itibariyle istifa ettiğini belirten dilekçesi görüşülmüş

ve istifasının kabulüne karar verilmiştir.

*aydem yazdım zaten ordada genel müdür cfo ve yk başkanının istifalarını istedim 2 sene içinde hepsi gitti
    Elektronik olarak katılım sağlayan pay sahibi Tarık Şahin tarafından; "2 senedir paydaslarına ve
    yatırımcılara verdigi hiç bir yatırım sözünü yerine getirmeyen,6 ayda bir yatırım stratejisini
    degistiren, sirketi mali ve idari anlamda sirketi kötü yönettigine inandıgım sayın yk baskanı cfo
    ve genel müdürümüzün paydas olarak istifalarını istiyorum,yk baskanımız 2021 de bloomberg e
    3 senede 2 kat üretim söz verdi 2 senede gerçeklesme ne oldu, geçen sene davos ta da aynı sözü
    verdi, tahvil geri alımına 40 iliskili firmalarda alacagımız 60 toplamda 100 milyon dolarla hibrit
    santralleri bitirseydik, 2023deki üretim ve favök çakılması yasanacakmıydı" hakkında Yönetim
    Kurulu Üyelerine ve CFO'ya soru yöneltmiştir. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel
    Müdür Ömer Fatih Keha ve CFO Hamdi Alp tarafından soruya ilişkin ayrıntılı açıklamalar yapılmış
    ayrıca sorulara verilen cevaplar en geç genel kurul tarihinden itibaren 30 gün içerisinde Şirket
    web sitesinde yazılı olarak da yer alacaktır.

gözde girişimde 1 genel müdür gitti onu arada unutmuşum
    https://www.gozdegirisim.com.tr/docu...i-tutanagi.pdf

olumlu olanlarda var tabi ısızu ve batı çimde değerleme ve sermaye artışları yaptırdım
    ülker şirket birleşmeleri
    kerevitaş besler birleşmesi
    gözde girişim sahip olduğu polinas grup sadeleşmeleri vs

kendinizi küçük görürseniz karşınızdakide küçük görür
    1999-2000 yılları ve mart ayı, Amerika balonlu imkb( o zamanki adı) zirve yapıp 5 bin küsurları görmüştü.
    Ben batı çim hissedarı olarak hem fabrikayı özel izinle gezdim 1999 mart ayı ( tarihte yanılabilirim) Gn kuruluna katıldım.Söylenmesi gerekenler söylendi saygıyla dinlediler.Tesadüfmü bilemiyorum ama, tüm hisseler tavan olurken petkim gibi uykudaydı.Sonradını biliyorsundur.
    Keza vanet il özel idarenin, Galip.. ile ortak olduğu iddiaları ve ele geçşrmesi.
    Söylemem o ki yönetimden yönetime fark var, siz iyilerine denk gelmiş olabilirsiniz.Mesala bir tanesini 3 yıl sonra görevden almışlar.Belki süreçte bu da gerçekleşir.
    Bazen ters kolerasyon olabilir.
    Şahsi kanaatim sosyal medya üzerinde etkili olabilmek.# ile petkim üzeyinden her gün bıkmadan usanmadan yazmak gini..

6.  Alıntı Originally Posted by salimyuna Yazıyı Oku
    1999-2000 yılları ve mart ayı, Amerika balonlu imkb( o zamanki adı) zirve yapıp 5 bin küsurları görmüştü.
    Ben batı çim hissedarı olarak hem fabrikayı özel izinle gezdim 1999 mart ayı ( tarihte yanılabilirim) Gn kuruluna katıldım.Söylenmesi gerekenler söylendi saygıyla dinlediler.Tesadüfmü bilemiyorum ama, tüm hisseler tavan olurken petkim gibi uykudaydı.Sonradını biliyorsundur.
    Keza vanet il özel idarenin, Galip.. ile ortak olduğu iddiaları ve ele geçşrmesi.
    Söylemem o ki yönetimden yönetime fark var, siz iyilerine denk gelmiş olabilirsiniz.Mesala bir tanesini 3 yıl sonra görevden almışlar.Belki süreçte bu da gerçekleşir.
    Şahsi kanaatim sosyal medya üzerinde etkili olabilmek.# ile petkim üzeyinden her gün bıkmadan usanmadan yazmak gini..
    Var hocam kuşlu site olsun gazete olsun. Guntay Şimşek en yakın örnek her yıl peyderpeyi yazar durur..
    Buraya yapistiranlar var bazen bende yapıştırdım. Zaten ismininde aklımda kalması okumamdan kaynaklı..
    Sonuç? Ytd

7.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    işte öye değil kaderci arkadaş bu iş poker gibi yada batak

elinde kaç koz var ? kurbağa gibi kaynamaya devam edecekmisin bu kurbağamı yoksa prensmi

en kötü açarsın bir dava avukat vs 50.000 gider senden 50.000 zengin mi olacaksın
    ama bir mesaj verirsin hop ben burdayım yaptığınızı görüyorum

herkeste bu gt yada yürek ne derseniz yok kolay olanı seçmek en ideali herzaman olmuyor

sabancı gibi kurumsal firma denetim bölümü salak değil ne yazmışım şair ne anlatmak istiyor tokatlandıklarını anlıyor tabi adamlar bilet kesiliyor

aydemde vasat adamlardı 2 koyun güdemeyecek adamlar sonuçta hepsini gönderdiler

gözde çok yanlışlar uapılmıştı bileti kesiliyor

ama sizin gibi kaderci değilim öyle gaza getirmediğimde belli olmuştur

biraz özgüven biraz hukuk mali işler bilgisi vs ama kimse beni bile bile soyamaz prensip pire için yorganı yakarım
    Buraya yazacağına burada vakit harcayıp akıl vereceğine, neden tecrubeni Petkim genel kurulunda deneyimlemedin. Ve birçok kurula katilmissiniz.
    Madem kolay bu işler.
    Ben sebebini yazdım bunca yıldır diğer şirketlerin forumlarına da yazdım.
    Tecrubenizden faydalansin o zaman bu forumdakiker zor değilse.. ytd

8.  Alıntı Originally Posted by salimyuna Yazıyı Oku
    ben batıçim 2017 de uyardım sonra telefonumu aldılar konuştuk yapmaları gerekenleri söyledim hepsini yaptılar ama çok geç yaptılar maalesef bu sürede yatırım yapan eziyet çekti sonrasındakiler bayağı kazandı tabi
    değerleme sermaye artışı
    elektrik firmasının satışı vs

Merhabalar dün itibari ile Batı Söke Çimentoya yatırım yaptım.

kafama takılan birkaç husus var bunların aydınlatılması konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

1-Onaylanan sermaye artışı izahnamasinde şirketin 3223 dönüm toplamda aydın,ısparta vs şehirlerde arsa arazileri olduğu bu arazilerin çok eski tarihlerde yer aldığı tms standartlarına göre maliyet bedeli ile finansal tablolarda izlendiği görülmektedir.Türkiye gibi yüksek enflasyonun olduğu döviz kurlarının çok dinamik olduğu bir ülkede maddi duran varlıkların maliyet bedeli ile değerlemesinin yapılması şirket finansallarının gerçek değerleri göstermemesine ,hisseye olan yatırım iştahının azalmasına sebep olmaktadır.Ortaklar şirketi satarsa bu değerler üzerinden tabiki satmayacak rayiç bu günkü değerden satacaklardır. Bu sebeple arsa ve arazi ve binalarda değerleme yöntemi maliyetden yeniden değerleme yöntemine geçilmelidir. Sahibinden ve zingat com tr den kendi yaptığım çalışmada arsaların değeri maliyet değerinin 10 larca katı üstünde bulunmaktadır. Şirket yönetimi olarak bu konuda bir yöntem değişikliğine gitmeyi düşünüyormusunuz. İmzaladığınız finansal tablo ve faaliyet raporlarının şirketin gerçek değerini yansıttığını düşünüyormusunuz.

2- Yaklaşık 80 milyon dolara alınan ve kurulan enerji şiketine 100 milyon tl sermaye konulan bu paralar ve finans yüküne karşı kar elde etmeyen batıçim elektrik üretim a.ş nin satışı gibi bir düşünceniz bulunuyormu. Şirket şu hali ile 100 milyon dolar üzerinde bir değeri bulunmakta gelecek 350 milyon ile grup faiz ve kur farkı riskinden kurulabilir senede 50 milyon liralık faiz ve kur tasarrufu sağlanabilir. gelecek yıl başkanlık seçimi ,abd faiz artırımı, euro bölgesinin ekonomisinin toparlanması buna karşın ülkemizin cari açığının hala çok yüksek seyretmesi her sene dış kaynağa olan ihtiyacımızın artması borcumuzun döviz olması grup açısından risk oluşturmakta atıl duran ,şirkete nakit değer yaratmayan enerji şirketinin satışı ve limanın bir kısmının halka arzı ile ilgili yönetimin bir tasarruf yada tedbiri bulunmaktamıdır.

3-10 yıllık süreçte halka açık diğer çimento şirketlerinin getirileri ve temettü ödemelerine göre batı çimentonun performansı kat ve kat altında kalmıştır. 10 yılda ülkemizde %150 den fazla enflasyon olmuşken (bileşik) batı sökenin getirisi %0 da kalmıştır. 10 yıl önce hisseye 10.000 yatıran yatırımcı şu an 10.000 tl si bulunmakta reel getirisin -.15.000 tl zarar yönetim olarak hisse performansının düşüklüğünün giderilmesi için hangi yol,plan ve projeksiyonları izliyorsuz

Sayfa 206/222 İlkİlk ... 106156196204205206207208216 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •