Çark döner, çarka uymuyan, uyum saðlayamayan, beceremeyen veya karsi gelen yer deðiþtirir ya da gider. Bu devran maalesef böyle devam eder.. ytd
Çark döner, çarka uymuyan, uyum saðlayamayan, beceremeyen veya karsi gelen yer deðiþtirir ya da gider. Bu devran maalesef böyle devam eder.. ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Kusura bakma Tarýk hc sözüm sana deðil, sadece vesile olman konusunda haykýrýþtir.. ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
iþte öye deðil kaderci arkadaþ bu iþ poker gibi yada batak
elinde kaç koz var ? kurbaða gibi kaynamaya devam edecekmisin bu kurbaðamý yoksa prensmi
en kötü açarsýn bir dava avukat vs 50.000 gider senden 50.000 zengin mi olacaksýn
ama bir mesaj verirsin hop ben burdayým yaptýðýnýzý görüyorum
herkeste bu gt yada yürek ne derseniz yok kolay olaný seçmek en ideali herzaman olmuyor
sabancý gibi kurumsal firma denetim bölümü salak deðil ne yazmýþým þair ne anlatmak istiyor tokatlandýklarýný anlýyor tabi adamlar bilet kesiliyor
aydemde vasat adamlardý 2 koyun güdemeyecek adamlar sonuçta hepsini gönderdiler
gözde çok yanlýþlar uapýlmýþtý bileti kesiliyor
ama sizin gibi kaderci deðilim öyle gaza getirmediðimde belli olmuþtur
biraz özgüven biraz hukuk mali iþler bilgisi vs ama kimse beni bile bile soyamaz prensip pire için yorganý yakarým
Bizdede 10 yýl önce Genel Müdür olarak baþlayan yöneticimiz, çok baþarýlý olduðundan haliyle taltif edilip önce Yönetim Kurulu Baþkaný sonrada Socar Baþkan Yardýmcýsý oldu. Siz göremiyorsunuz baþarýyý. Gören görüyor. 10 yýlda nereden nereye geldik ama siz görmüyorsunuz.
y.t.d.
1999-2000 yýllarý ve mart ayý, Amerika balonlu imkb( o zamanki adý) zirve yapýp 5 bin küsurlarý görmüþtü.
Ben batý çim hissedarý olarak hem fabrikayý özel izinle gezdim 1999 mart ayý ( tarihte yanýlabilirim) Gn kuruluna katýldým.Söylenmesi gerekenler söylendi saygýyla dinlediler.Tesadüfmü bilemiyorum ama, tüm hisseler tavan olurken petkim gibi uykudaydý.Sonradýný biliyorsundur.
Keza vanet il özel idarenin, Galip.. ile ortak olduðu iddialarý ve ele geçþrmesi.
Söylemem o ki yönetimden yönetime fark var, siz iyilerine denk gelmiþ olabilirsiniz.Mesala bir tanesini 3 yýl sonra görevden almýþlar.Belki süreçte bu da gerçekleþir.
Bazen ters kolerasyon olabilir.
Þahsi kanaatim sosyal medya üzerinde etkili olabilmek.# ile petkim üzeyinden her gün býkmadan usanmadan yazmak gini..
Buraya yazacaðýna burada vakit harcayýp akýl vereceðine, neden tecrubeni Petkim genel kurulunda deneyimlemedin. Ve birçok kurula katilmissiniz.
Madem kolay bu iþler.
Ben sebebini yazdým bunca yýldýr diðer þirketlerin forumlarýna da yazdým.
Tecrubenizden faydalansin o zaman bu forumdakiker zor deðilse.. ytd
ben batýçim 2017 de uyardým sonra telefonumu aldýlar konuþtuk yapmalarý gerekenleri söyledim hepsini yaptýlar ama çok geç yaptýlar maalesef bu sürede yatýrým yapan eziyet çekti sonrasýndakiler bayaðý kazandý tabi
deðerleme sermaye artýþý
elektrik firmasýnýn satýþý vs
Merhabalar dün itibari ile Batý Söke Çimentoya yatýrým yaptým.
kafama takýlan birkaç husus var bunlarýn aydýnlatýlmasý konusunda yardýmlarýnýzý rica ediyorum.
1-Onaylanan sermaye artýþý izahnamasinde þirketin 3223 dönüm toplamda aydýn,ýsparta vs þehirlerde arsa arazileri olduðu bu arazilerin çok eski tarihlerde yer aldýðý tms standartlarýna göre maliyet bedeli ile finansal tablolarda izlendiði görülmektedir.Türkiye gibi yüksek enflasyonun olduðu döviz kurlarýnýn çok dinamik olduðu bir ülkede maddi duran varlýklarýn maliyet bedeli ile deðerlemesinin yapýlmasý þirket finansallarýnýn gerçek deðerleri göstermemesine ,hisseye olan yatýrým iþtahýnýn azalmasýna sebep olmaktadýr.Ortaklar þirketi satarsa bu deðerler üzerinden tabiki satmayacak rayiç bu günkü deðerden satacaklardýr. Bu sebeple arsa ve arazi ve binalarda deðerleme yöntemi maliyetden yeniden deðerleme yöntemine geçilmelidir. Sahibinden ve zingat com tr den kendi yaptýðým çalýþmada arsalarýn deðeri maliyet deðerinin 10 larca katý üstünde bulunmaktadýr. Þirket yönetimi olarak bu konuda bir yöntem deðiþikliðine gitmeyi düþünüyormusunuz. Ýmzaladýðýnýz finansal tablo ve faaliyet raporlarýnýn þirketin gerçek deðerini yansýttýðýný düþünüyormusunuz.
2- Yaklaþýk 80 milyon dolara alýnan ve kurulan enerji þiketine 100 milyon tl sermaye konulan bu paralar ve finans yüküne karþý kar elde etmeyen batýçim elektrik üretim a.þ nin satýþý gibi bir düþünceniz bulunuyormu. Þirket þu hali ile 100 milyon dolar üzerinde bir deðeri bulunmakta gelecek 350 milyon ile grup faiz ve kur farký riskinden kurulabilir senede 50 milyon liralýk faiz ve kur tasarrufu saðlanabilir. gelecek yýl baþkanlýk seçimi ,abd faiz artýrýmý, euro bölgesinin ekonomisinin toparlanmasý buna karþýn ülkemizin cari açýðýnýn hala çok yüksek seyretmesi her sene dýþ kaynaða olan ihtiyacýmýzýn artmasý borcumuzun döviz olmasý grup açýsýndan risk oluþturmakta atýl duran ,þirkete nakit deðer yaratmayan enerji þirketinin satýþý ve limanýn bir kýsmýnýn halka arzý ile ilgili yönetimin bir tasarruf yada tedbiri bulunmaktamýdýr.
3-10 yýllýk süreçte halka açýk diðer çimento þirketlerinin getirileri ve temettü ödemelerine göre batý çimentonun performansý kat ve kat altýnda kalmýþtýr. 10 yýlda ülkemizde %150 den fazla enflasyon olmuþken (bileþik) batý sökenin getirisi %0 da kalmýþtýr. 10 yýl önce hisseye 10.000 yatýran yatýrýmcý þu an 10.000 tl si bulunmakta reel getirisin -.15.000 tl zarar yönetim olarak hisse performansýnýn düþüklüðünün giderilmesi için hangi yol,plan ve projeksiyonlarý izliyorsuz
Yer Ýmleri