Arkadaşlar diğer enstrümanlarda zararda olanlar açıklarını kapatmak için ellindeki altını sattıkları için düşüyordur altın diye düşünüyorum, yoksa altın artık güvenli liman özelliğini mi kaybetti? velhasıl kafam karışık ???
Arkadaşlar diğer enstrümanlarda zararda olanlar açıklarını kapatmak için ellindeki altını sattıkları için düşüyordur altın diye düşünüyorum, yoksa altın artık güvenli liman özelliğini mi kaybetti? velhasıl kafam karışık ???
Evet tahmin ettiğim gibi teminatlar patlıyor birer birer, bu yüzden altın satıyorlar
gri bölge 2008 krizinin süreci.. Altın krize 800 dolardan girip 968 dolara yükseliyor fakat kriz süreci ortalarında 730 dolara kadar düşüyor. Kriz bittikten sonra ise tekrar 968 dolara gelen altını 1800 dolara götürüyorlar ve insanları terste bırakıyorlar. Kısaca altın krizlerde güvenli limandır, kriz sürecinde yükselmeyebilir ama bunun nedeni speklerin toplaması olduğunu görüyoruz. Kriz sonrası insanlar mecburiyetten sattıkları altını tekrar toplamaya başlıyor spek de ortalama 1750 dolardan gelene geçene veriyor ve ortalama 1200 dolarda 7 sene kadar süründürüyor milleti. Benim beklentim altının çok fazla düşmeyeceği yönünde çünkü altının güvenli liman olduğu kanıtlandı. O nedenle fazla aşağı veremeyecek 2008 krizindeki gibi. Spekler kısa zamanda 1750 dolarlara kadar götürüp 2012-2014 arası 1750 ortalamalardan kakaladıkları altınları toplayacaklar, yani bir süre o seviyelerde dolaştıracaklar. Sonrasında ise küresel krize kasıtlı sokulan ülkeleri İMF nin parası SDR yi önermek olacaktır. Bunu bir çok ülke kabul etmeyecek ama kanaatimce İMF kurucusu ülkeler kabul edecek ve SDR bölgesel para haline gelecektir. Bu plan işlemezse Trump doları altın ve gümüşe endexlemek zorunda kalacaktır. Bu tartışmalar yaşanırken altının 3-6 bin dolarları görmesi çok olası. Eğer SDR tutmazsa altının onsu en az 16 bin dolarda olması gerekir. İMF kendi parasını uygulamaya sokarken Asya ülkeleri de kendi aralarında bölgesel bir para yaratacaklar ve bu sepetin içinde altının da olabileceğini düşünüyorum.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
8.70 aranizdayim.Dow açıldığı gibi kapanmayacagina oynadım risk aldım.Yanildim
Yazılarda farklı vizyonların olması, bilgilendirmeye çalışmak güzel, burası tamam...
Ancak işaretlediğim yere özellikle de 16 bine nasıl ulaştınız anlamak zor...
Bu krizin en güzel tarafı ne biliyor musunuz... Spek de bunu beklemiyordu... O yüzden istediği kadar veremedi kağıdı düşürürken...
Mecburen planı değiştirdi,,, fiyatı yükseltmek yerine şimdi bir tur daha attıracak kozalaklara...
Gerçi her halükarda kazanıyor... Olan yine bizim zamanımıza oldu...
Altın 1970 yılından beri toplanıyor. 35 dolardan 664 dolara sıçrıyor. On yılda %1900.. 260 dolardan 1825 dolara 2000-2011 arası. %600.. Sistemin sorun yaşamasının nedeni paranın karşılığının olmaması ABD nin doları rezerv para olarak silah ya da ekonomik yollarla ülkeleri zorlaması. Rezerv paranın tartışıldığı ortamda altının % 1000 yukseleceğini öngörmek için kahin olmaya gerek yok. Tarih rezerv para sorunu yaşamazken bile altının % 1800-600 çıktığını göstermiş. Verdiğim 16 bin dolar rakamı minimum orandır, ucu açıktır. Yani karşılıksız para basmaktan vazgececek ülkeler çoğaldıkça altın ons 16 bin dolarlardan 200 bin dolarlara çıkması çok olası.
https://www.macrotrends.net/1333/his...100-year-chart
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler, okuduğum en güzel yorumlardan biri.
Yer İmleri