Sayfa 207/1002 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,649 - 1,656 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Doğru altına da not düşmüş.
    Bizim arkadaş çantaya koyıp götürmüştü evini satıp.
    100 bin euro zamanında.
    Ama yasak diye biliyorum.
    Bir bankacı olarak yazayım, Swift masrrafları şeffaf, alınabilecek en yüksek sınırlarda belli, kendi bankanız, muhabir banka bir de karşı taraf var. Kendi bankanızda gördüğünüz bu masrafları en fazla 2 katı olacak şekilde düşünün. Tüm bankalar internet siteleri ana sayfalarında masraf tarifelerini koymak zorundalar, hızlıca oradan swift masraflarına göz atılabilir.

Örneğin İş bankası;
    https://www.isbank.com.tr/urun-ve-hizmet-ucretleri

Azami 310-USD diyor, karşı tarafı da düşünürsek 500-600 USD arası paranız kesilir. Sınırdan geçemeyecek kadar meblağlardan bahsediyorsak milyon dolarlar bile bu tutarda karşı tarafa gider. Açıkçası bu kadar param olsa kesinlikle riske etmezdim, istediğiniz kadar güvenli coin olsun. Üstelik ATM'de olsa günlük para limiti vardır, tüm parayı istediğiniz gibi çekemezsiniz, özellikle yüksek tutarlarda paranız varsa.

Aslında bu kolay kısmı. Zaten Türkiye'de bir bankadan diğer bir bankaya USD gönderdiyseniz bile bu para Amerika üzerinden gider. Amerika sen bana gönder ben bir bakayım, alemin kralı benim der. kendi bankacılık hayatımda bir kaç kez 7-8 haneli rakamları gönderdim, bilinenin aksine bunlar sıfır masrafla gider. Nedenini tahmin edersiniz, giden para geri de gelebilir. İlla yurtdışına çıkıyor olarak düşünmeyin, özel müşteriler oluyor, parasını dolar vadelide tutar, bir ay düşük verirsiniz, derki * bankasından daha iyi oran aldım, adamı da kızdırmak istemezsiniz, aynı gün valörlü yapılır, üstelik masraf da almazsınız, daha doğrusu banka kendi karşılar. Normal vatandaşın parası 2 günde geçerken, bu adamların parası 15:30'a kadar sisteme aktarıldıysa mesai bitmeden karşı bankaya geçer.

Şimdi zor kısmına geliyorum. Aynen gümrükte olduğu gibi, 10.000USD üstü paralar birilerinin süzgecine girer. Kaynağını araştırırlar. Az önceki örneğimdeki müşterinin 7 nesline kadar giden hikayesi var, ama senin gönderdiğin para daha dün ortaya çıktıysa, hikayesi yoksa soru işaretleri belirir. Kendi ülkenle sorunun yoksa bile Amerika kadar parayı ne yapacaksın, neden transfer ediyorsun diye sorabilir. OFAC denen, yasaklı kelimeler, ülkeler, kişiler var, bunlar bir şekilde açıklamada, adreste, formlarda varsa paranın tamamına bile el konabilir. O yüzden daha ülkeden çıkmadan gönderici banka bunun araştırmasını yapar. Aynı zamanda şüpheli durumlar MASAK'a bildirilir.

Demek o ki, paranız *****zın sütü gibi aksa, sorun yok, istediğiniz yerden gönderin. Ama değilse, tövbe edin.

Bir de hiç anlamadığım mevzu, bu kadar parası olan adam neden bir kaç yüz dolar masrafı dert eder hiç anlamadım. Belki de o yüzden param çok olmadı hiç.

2.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Bir bankacı olarak yazayım, Swift masrrafları şeffaf, alınabilecek en yüksek sınırlarda belli, kendi bankanız, muhabir banka bir de karşı taraf var. Kendi bankanızda gördüğünüz bu masrafları en fazla 2 katı olacak şekilde düşünün. Tüm bankalar internet siteleri ana sayfalarında masraf tarifelerini koymak zorundalar, hızlıca oradan swift masraflarına göz atılabilir.

Örneğin İş bankası;
    https://www.isbank.com.tr/urun-ve-hizmet-ucretleri

Azami 310-USD diyor, karşı tarafı da düşünürsek 500-600 USD arası paranız kesilir. Sınırdan geçemeyecek kadar meblağlardan bahsediyorsak milyon dolarlar bile bu tutarda karşı tarafa gider. Açıkçası bu kadar param olsa kesinlikle riske etmezdim, istediğiniz kadar güvenli coin olsun. Üstelik ATM'de olsa günlük para limiti vardır, tüm parayı istediğiniz gibi çekemezsiniz, özellikle yüksek tutarlarda paranız varsa.

Aslında bu kolay kısmı. Zaten Türkiye'de bir bankadan diğer bir bankaya USD gönderdiyseniz bile bu para Amerika üzerinden gider. Amerika sen bana gönder ben bir bakayım, alemin kralı benim der. kendi bankacılık hayatımda bir kaç kez 7-8 haneli rakamları gönderdim, bilinenin aksine bunlar sıfır masrafla gider. Nedenini tahmin edersiniz, giden para geri de gelebilir. İlla yurtdışına çıkıyor olarak düşünmeyin, özel müşteriler oluyor, parasını dolar vadelide tutar, bir ay düşük verirsiniz, derki * bankasından daha iyi oran aldım, adamı da kızdırmak istemezsiniz, aynı gün valörlü yapılır, üstelik masraf da almazsınız, daha doğrusu banka kendi karşılar. Normal vatandaşın parası 2 günde geçerken, bu adamların parası 15:30'a kadar sisteme aktarıldıysa mesai bitmeden karşı bankaya geçer.

Şimdi zor kısmına geliyorum. Aynen gümrükte olduğu gibi, 10.000USD üstü paralar birilerinin süzgecine girer. Kaynağını araştırırlar. Az önceki örneğimdeki müşterinin 7 nesline kadar giden hikayesi var, ama senin gönderdiğin para daha dün ortaya çıktıysa, hikayesi yoksa soru işaretleri belirir. Kendi ülkenle sorunun yoksa bile Amerika kadar parayı ne yapacaksın, neden transfer ediyorsun diye sorabilir. OFAC denen, yasaklı kelimeler, ülkeler, kişiler var, bunlar bir şekilde açıklamada, adreste, formlarda varsa paranın tamamına bile el konabilir. O yüzden daha ülkeden çıkmadan gönderici banka bunun araştırmasını yapar. Aynı zamanda şüpheli durumlar MASAK'a bildirilir.

Demek o ki, paranız *****zın sütü gibi aksa, sorun yok, istediğiniz yerden gönderin. Ama değilse, tövbe edin.

Bir de hiç anlamadığım mevzu, bu kadar parası olan adam neden bir kaç yüz dolar masrafı dert eder hiç anlamadım. Belki de o yüzden param çok olmadı hiç.
    hocam para o kadar degil dostum gelecek
    gercek miktar 12000 euro. o yuzden masraf verip 100 dolar yapmak istemiyor! yoksa transferwise en tamizi
    resmi hesap ekstresi yaninda 6 aylik yaninda. yani herkesi kontrol mu ediyorlar?! sizce gumruge gidip beyan etsinmi yoksa normal gecsin. turkcesi bile pek iyi degil!
    Canlar gider heyyyy

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam şöyle bir önerim olur. usb soğuk cüzdanlar var 150-200 dolara. Oraya tether( usdt) olarak at, gittiğin ülkede coin atm'lerinden çek. Avrupa ve Amerika'da çoğu yerde var bu atmler. ( ama hukuken yine de bildirmek gerekiyor olabilir, emin değilim bundan )
    Hocam para fazla degil yoksa haklisiniz. yani zaten bu kisi oyle seylere ugrasmak istemiyor
    Canlar gider heyyyy

4. Yatırım Fonları IX

Btc türk ceo’su bloomberg ht’de girişim sermayesi fonu kurduklarını, spk iznini beklediklerini söyledi.

İlk başta 25m büyüklüğünde olacakmış, ana odağı btc kriptopara ve blokzincir teknolojileri olacakmış

Sanırım iş portföyünki gibi blokzincir odaklı değil de baya baya kripto para fonu geliyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    hocam para o kadar degil dostum gelecek
    gercek miktar 12000 euro. o yuzden masraf verip 100 dolar yapmak istemiyor! yoksa transferwise en tamizi
    resmi hesap ekstresi yaninda 6 aylik yaninda. yani herkesi kontrol mu ediyorlar?! sizce gumruge gidip beyan etsinmi yoksa normal gecsin. turkcesi bile pek iyi degil!
    Gümrükte sınır var ama bu tutara beyan edip çok rahat geçebilirsiniz sanırım. Çok rahat açıklanabilecek bir değer, kaldı ki, 2 kişi olsa arkadaşların dediği gibi bölünüp bile geçirilebiliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Konuyu biraz daha geniş bir perspektiften bakmak istiyorum. Türkiye açısından bakarsak neredeyse onbinlerce ürün ve hizmet çeşidinden bahsediyoruz. Görünen o ki kurumlar tüm ürün ve hizmetlerin fiyatlarının artışını dikkate almak istemiyor, daha doğrusu bunun gerekli olmadığını düşünüyor. Ancak bu ürün ve hizmetler içerisinden belli sayıda kalem alınarak, çeşitli oranlarda ağırlık verilerek fiyat değişimi hesaplanmaya çalışılıyor. Demem o ki, hesaplamayı kim yaparsa yapsın, mutlaka farklı bir sonuç elde edecektir.

Eğer bir ölçümlemede girdiler ve ağırlıkları sürekli değişebiliyorsa, çıktılar da sonsuz sayıda olacaktır. Dolayısıyla tek bir gerçek orana ulaşmak imkansızdır. Kim ne derse, hangi yüzdede açıklarsa açıklasın, herkesin hissettiği farklı olacak, birileri bundan memnun olmayacaktır. Aynen hava durumunda bugün 20 derece ilan edilirken, inşaat işçisinin hissettiği ile, sahilde yatan tatilcinin hissettiğinin farklı olacağı gibi.

Tabi bu hiç hesaplamayalım, hiç birine inanmayalım demek değil. Üç aşağı-beş yukarı bilmediğimiz gerçek oranlara yaklaşıyoruz zaten. Bu oranın sürekli düşük olmasını isteyen ekonomi yönetimi bile %5 demiyor, 13-14 diyor, burasını baz alıyoruz. En muhalifi de, sürekli yüksek çıkmasını ister, ama onlar da 30-40 enflasyon var demiyor. Alın ikisini, bir yerde gerçek rakama ulaşacaksınız. Ama bu teorimin de kötü tarafı, maalesef gerçek oranlarda değil, resmi oranlarda maaşlarımıza zam alamıyor olmamız.

Konu dışı;

Bu yazıyı yazarken aklıma "Kalabalıkların Bilgeliği" kuramı geldi, kısaca birbirinden etkilenmeyen, olabildiğince çeşitli, farklı yaş, kültür gruplarından meydana gelmiş belli bir sayının üzerindeki kişinin tahminleri, birer birer bakıldığında saçma görünse de, toplamını dikkate aldığınızda, gerçeğe inanılmaz derecede yakınsadığı görülmüş. Bununla ilgili bir meşhur bonbon deneyi de var, linklerini aşağıda paylaşıyorum. Kısaca özetlemek gerekirse, bir kavanozun içerisinde kaç tane şeker olduğu soruluyor bir gruba, bir birinden çok farklı sayılar geliyor, ancak ortalamaları alındığında inanılmaz bir biçimde gerçek sayıdan %2-3 sapma olduğu görülüyor. Yani kimse tam olarak kaç tane olduğunu bilemesede, ne kadar çok kişiye sorar ve ortalamalarını alırsanız, gerçeğe de o kadar yaklaşıyorsunuz. Belki bizim enflasyonda da bu kural uygulanabilir. Herkese sorsak rakam farklı olacak ama ortalamaları gerçeğe oldukça yakın olacak. İsterseniz bir anket açıp deneyelim.

Kaynaklar;
    https://en.wikipedia.org/wiki/Wisdom_of_the_crowd
    https://neslihansezerblog.com/2021/0...rin-bilgeligi/
    Deney; 18.dk dan başlıyor,
    https://www.youtube.com/watch?v=Y9nLfg7ldlI
    Bu da BBC versiyonu;
    https://www.youtube.com/watch?v=iOucwX7Z1HU
    "Kalabalıkların Bilgeliği" kuramına inanmıyorum. Anlattıklarınızın büyük bölümüne ise katılıyorum ama katıldıklarım kalabalıkların bilgeliği değil "Büyük Sayılar Kuramı" ndan dolayıdır. Mesela 5 defa YAZI-TURA atarsak üst üste yazı gelebileceği için yazı-tura gelme olasılığı n sayısı az olduğundan dolayı %50 olmayabilir. Ama 100 bin defa yazı-tura atarsak ihtimal %50 ye yakınsar ve hatta olasılık %50 olur. N sayısı artarsa doğruya yakınsama ihtimali artar Konu ile ilgili BKNZ: https://tr.wikipedia.org/wiki/B%C3%B...ar_yasas%C4%B1

Kalabalıkların verdiği kararlardan Bilgelik çıkmaz. Olsa olsa ilkellik çıkar. Konu ile ilgili onlarca psikoloğun çalışmaları mevcut. Kalabalığın verdiği kararlardaki doğruluklar daha çok hayatta kalabilme içgüdüsünün verdiği doğruluklardır. 3 ve daha üzerinde verilen ortak kararlar ilkel beyincik ile verilen kararlardır ve bundan bilgelik değil ilkellik kararları çıkar. Sonuç olarak Kalabalığın verdiği kararlar çoğunlukla yanlıştır ve bilgelikle bağdaştırılamaz. Konu hakkında Gustave Le Bon'un Kitlelerin Psikolojisi kitabını öneririm.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Edremit / Körfez
    Gönderi
    3,210
    Arkadaşlar bir sorum olacak
    Bes fonlarında değişiklik talebi yollaninca fon değişimi bir sonraki gün oluşan fiyattan mi gerçekleşiyor ?
    Tefas fonlarinda olduğu gibi mi ?

8.  Alıntı Originally Posted by aydinc Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bir sorum olacak
    Bes fonlarında değişiklik talebi yollaninca fon değişimi bir sonraki gün oluşan fiyattan mi gerçekleşiyor ?
    Tefas fonlarinda olduğu gibi mi ?
    BES ile ilgili ayrı bir başlık var.
    Oradan sorun bence
    Daha açıklayıcı bilgiler o başlıkta
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=9017

Sayfa 207/1002 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz