Sayfa 209/1002 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Ayı tuzağı...
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

2.  Alıntı Originally Posted by magus Yazıyı Oku
    Bu link için şahsen çok teşekkür ederim. Buradaki yatırımcı sayısı, o gün gelen yeni yatırımcı sayısı mı? Bir de sanırım bugüne ait veriler yok burada değil mi, sadece bir gün öncesine ait olanları bulabiliyoruz? 2021-05-04 ile 2021-05-07 aralığını denedim 2021-05-06 için sonuç getirmedi.
    O gün gelen değil o andaki toplam yatırımcı sayısı, tefaş'taki gibi yani

Genelde Tefaş ile aynı saatlerde fiyatlar buraya da düşüyor
    6 mayıs verisi şu anda da yok, sanırım bir problem olmuş o tarih için. Arasıra oluyor böyle şeyler

3. son 1 yıllık dönemde 3 farklı tarihte aldığım TTE, AFT, NNF, IPJ, TCD VE GMA fonlarına yatırdığım paranın o tarihteki dolar karşılığına baktım... yaptığım hesaba göre AFT,TTE ve GMA dolar getirisinı geçmiş durumda. diğerleri doların gerisinde kalmış. ancak doları geçtiğini söylediklerimin ağırlığı daha fazla olduğu için totalde, dolara karşı geride kalanların zararı kardakilere oranla oldukça düşük kalmış... bundan sonra ne olur elbette bilemeyiz...

4.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    O gün gelen değil o andaki toplam yatırımcı sayısı, tefaş'taki gibi yani

Genelde Tefaş ile aynı saatlerde fiyatlar buraya da düşüyor
    6 mayıs verisi şu anda da yok, sanırım bir problem olmuş o tarih için. Arasıra oluyor böyle şeyler
    TCD yatırımcı sayısına 62 diyor hep, ondan sordum. herhalde onda da hata var. teşekkür ederim cevabınız için.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bu zig zag piyasasından alnının akıyla çıkacak hsyf'ye helal olsun diyeceğim.

Doğru yerde yapacağı al satlarla öne çıkabilir o fon.

Yoksa çoğu hsyf ya yerinde sayacak ya zarar edecek
    Tam tersini düşünüyorum bir iki istisna gün ve dönem dışında, hsyfler , en azından benim taşıdğım 6-7 senelik dönemde en iyi relatif performansı zigzag ve sıkışan piyasalarda gösterdi.

Genelde güçlü yukarı trendlere katılamazlar, şelale tipi düşüşlerde piyasadan çok düşerler. Çünkü climaxın , çılgınlığın olduğu dönemlerde hisse seçici olmaz piyasa. Kollektif akıl zayıflar, daha çok panikle saçmalar.

Böyle dönemlerde ise hisse bazlı ve seçici/ daha sağduyulu hareketler olur.

En azından bunca yıllık portföyümde hsyflerin endeksi en çok geçtiği, fark attığı dönem hep böyle piyasalar ( sizin tabirinizle zigzag dönemleri) olmuştur.

Tabi altını çiziyorum, getiri/götürüden değil endekse relatif başarıdan sözediyorum.

Soluksuz yukarı trendler ve şelale tip düşüşler ( benim portföyü taşıdığım dönem için en azından ) hsyf'lerin asıl düşmanı olmuştur.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    son 1 yıllık dönemde 3 farklı tarihte aldığım TTE, AFT, NNF, IPJ, TCD VE GMA fonlarına yatırdığım paranın o tarihteki dolar karşılığına baktım... yaptığım hesaba göre AFT,TTE ve GMA dolar getirisinı geçmiş durumda. diğerleri doların gerisinde kalmış. ancak doları geçtiğini söylediklerimin ağırlığı daha fazla olduğu için totalde, dolara karşı geride kalanların zararı kardakilere oranla oldukça düşük kalmış... bundan sonra ne olur elbette bilemeyiz...
    aft, ıpj'yi anlıyorum ama diğerlerini niye dolar bazlı değerlendiriyorsunuz ki ? nnf ve tcd için endeks, gma içinde kabaca mevduat başarı kıstası olarak kullanılabilir.
    sonuçta kur artışı enflasyonu yaratır, enflasyon da kısa vadede endekse zarar verse de ergeç endeks içine girer. sonuçta şirket fiyatları da bunu özümser bir vadede.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7. Sayın Hellistheothers, basit mantıkla baktım olaya.. sizin kadar uzman değilim fonlarda... kıstasım bu işe ilk girerken mevduat üstü getiri idi... doları da sollarsam ne ala idi... nitekim sizin de dediğiniz gibi örneğin GMA mevduatı 2 kat sollamış durumda... TCD ve NNF'yi 3 ay önce aldığım için endeksle kıyaslama yapmadım... düz mantık her türk insanının yaptığı gibi toplam portföyü dolara karşı kıyasladım... şimdilik iyi görünüyorlar ama sizin de her zaman dediğiniz gibi, geçmiş geleceği göstermiyor... bu arada önümüzdeki günlerde altının yükseleceğini tahmin ediyorum ve GBC'ye giriş yapmayı planlıyorum... sizin de bunu taşıdığınızı biliyorum... ne dersiniz? selamlar...

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Tam tersini düşünüyorum bir iki istisna gün ve dönem dışında, hsyfler , en azından benim taşıdğım 6-7 senelik dönemde en iyi relatif performansı zigzag ve sıkışan piyasalarda gösterdi.

Genelde güçlü yukarı trendlere katılamazlar, şelale tipi düşüşlerde piyasadan çok düşerler. Çünkü climaxın , çılgınlığın olduğu dönemlerde hisse seçici olmaz piyasa. Kollektif akıl zayıflar, daha çok panikle saçmalar.

Böyle dönemlerde ise hisse bazlı ve seçici/ daha sağduyulu hareketler olur.

En azından bunca yıllık portföyümde hsyflerin endeksi en çok geçtiği, fark attığı dönem hep böyle piyasalar ( sizin tabirinizle zigzag dönemleri) olmuştur.

Tabi altını çiziyorum, getiri/götürüden değil endekse relatif başarıdan sözediyorum.

Soluksuz yukarı trendler ve şelale tip düşüşler ( benim portföyü taşıdığım dönem için en azından ) hsyf'lerin asıl düşmanı olmuştur.
    Benim iyi fonlardan beklentim, endekse göre relatif getiri değil, beklentim, o zig zag piyasada dipten alıp tepeden satıp bu döngüyü devamlı sağlayabilecek bir fon.
    Böyle bir fon endeksi kat be kat geçecektir.
    Ama bunu başarmak hiçte kolay değil.
    Bakalım hangisi ne yapacak bu piyasada.

Sayfa 209/1002 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •