Originally Posted by
myfinans
Bu zig zag piyasasından alnının akıyla çıkacak hsyf'ye helal olsun diyeceğim.
Doğru yerde yapacağı al satlarla öne çıkabilir o fon.
Yoksa çoğu hsyf ya yerinde sayacak ya zarar edecek
Tam tersini düşünüyorum bir iki istisna gün ve dönem dışında, hsyfler , en azından benim taşıdğım 6-7 senelik dönemde en iyi relatif performansı zigzag ve sıkışan piyasalarda gösterdi.
Genelde güçlü yukarı trendlere katılamazlar, şelale tipi düşüşlerde piyasadan çok düşerler. Çünkü climaxın , çılgınlığın olduğu dönemlerde hisse seçici olmaz piyasa. Kollektif akıl zayıflar, daha çok panikle saçmalar.
Böyle dönemlerde ise hisse bazlı ve seçici/ daha sağduyulu hareketler olur.
En azından bunca yıllık portföyümde hsyflerin endeksi en çok geçtiği, fark attığı dönem hep böyle piyasalar ( sizin tabirinizle zigzag dönemleri) olmuştur.
Tabi altını çiziyorum, getiri/götürüden değil endekse relatif başarıdan sözediyorum.
Soluksuz yukarı trendler ve şelale tip düşüşler ( benim portföyü taşıdığım dönem için en azından ) hsyf'lerin asıl düşmanı olmuştur.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri