Bazen tüm evren sana yardım eder, şans hep yanında olur..işte bu anlarda şansını iyi kullanırsan, başka bir level a atlarsın.
Bu insanlar İçin de böyledir, şirketler için de.
2019 Pegasus fırsatları çok iyi değerlendirdi, çok iyi finansallar elde etti. Yani fırsatı iyi değerlendirdi...şimdi salgın yüzünden pek çok havayolu şirketi batacak mı denirken...Pegasus en sağlam gözüken şirketlerden..bu krizi de güçlenerek atlatacaktır.
Gelelim una...geçen yıl yapılan yatırımlar, ek kapasite, yeni depolar vs...şans yüzüne güldü şirketin...işte şimdi patronun bu fırsatı nasıl değerlendireceği önemli olacak...Zeki çocuk, kızlarla para yemek yerine, Türkiye derecesi yapıp Boğaziçi’nde okumuş...zengin çocuklarının dizini kırıp çalışması, disiplinle yoluna devam etmesi kolay değildir. Bu nedenle bu şirkete ekstra prim verdim.
Patron ya şirketi alacağı yabancı yatırımla bir üst lige çıkaracak...dünya çalında bir dev yapacak..,her yıl düzenli temettü verecek...ya da gelen bu fırsatı heba edip, küçük bir şirketin küçük patronu olarak devam edecek.
Olumlu senaryo gerçekleşirse bu hisseyi kolay kolay satmam...zaten maliyetim 2,3 tl filandır...2 yıl sonra zaten maliyetim kadar temettü alırım.
Yok kötü ihtimal gerçekleşirse 8-10 tl arası bir fiyatla vedalaşırım...kötü ihtimal dahi 2 yılda çok iyi kazanç demek olacak.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri