Sayfa 210/412 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310 ... SonSon
Arama sonucu : 3291 madde; 1,673 - 1,680 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,124
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ukraynada ateşkes olursa Rusyaya uygulanan yaptırımların kalkması gündeme gelir. Bu da Rusyanın daha fazla ham petrol üretip piyasaya vermesinin önünü açar ve petrol fiyatları düşer, sonuç itibariyle TR gibi ülkelere olumlu yansır.
    Bu da son günlerde dillenen perde arkası
    ekonomim com zeynep gürcanlı

"Türkiye'nin Ukrayna meselesinden de uzaklaştırıldığının ipuçları geliyor.

Riyad'daki Rusya-ABD toplantısı Washington'un nasıl bir "barış" istediğini ortaya koydu; Rusya'nın Kırım dahil, işgal ettiği topraklardan çekilmemesi, Ukrayna'nın NATO üyelik hayalinin sonlandırılması, ABD'nin Avrupa'dan asker çekmesi aslında Putin'in ümit edip de bulamadığı şartlar.

Üstelik tıpkı Putin gibi, Trump yönetimi de Zelensky'nin Devlet Başkanlığı'nın "meşruiyetinin" artık tartışmalı olduğunu, ülkede bir an önce seçime gidilmesi gerektiğini savunuyor.

Trump'ın Ukrayna meselesinde "dışladığı" Avrupalılar'ın gönlünü ise ABD Dışişleri Bakanı Rubio aldı; Rus mevkidaşı Lavrov'la yaptığı görüşme sonrasında Avrupa ülkelerinin Dışişleri Bakanları'na bizzat bilgi verdi. Ankara bu resimde de yine hiç yoktu.

Nitekim Riyad'daki Ukrayna barış masasından "dışlanan" Zelensky'nin Türkiye'ye gelmesi boşuna değil; "dışlanmışları" bir araya getirmeye çalışıyor Ukrayna Lideri.

NATO Genel Sekreteri'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aramasını da bu açıdan okumak mümkün; Avrupalılar da "dışlanmışlığın" verdiği telaşla, yeniden söz sahibi olmaya çalışıyorlar.

Türkiye'ye biçilen rol, Ukrayna'da "askerlik" gibi duruyor..."

2. KCHOL de kaçağımız gerçekleşti, 150 nin altına sarkarak 149.5 e değdik. Akabinde tekrar 150 nin üzerine zıplayıverdik. Bakalım 149.5 in de altına sarkacak mıyız. Ne bitmez satışlarmış bunlar.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

3. KCHOL'de dünkü 76 milyon lotluk, 11 küsür milyar TL lik devasa hacim satışların artık bittiği mesajını veriyor. Her ne kadar buna %100 güvenemesek de ciddi düşüşlerin %90 ı bu şekilde son bulur.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Trump Ukraynadaki savaşı sona erdirmek için Rusya ile görüşmelerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor diye bir twit atmış. Zelensky'ye verip veriştiriyor. ABD ve Avrupanın Ukraynaya gönderdiği 350 milyar doların yarısı kayıp diyor ve Zelensky yönetimini suçluyor.

https://x.com/realDonaldTrump/status...42622623699357
    Sn. TH
    Britanya'da yaşadığınızı yazmıştınız galiba.
    Trump'un Kanada ile alakalı sözleri anadan doğma Britanyalı'lar arasında, Britanya basınında nasıl karşılanmakta?
    Bir gözleminiz oldu mu?

5. 149.1 e de değdik. Geçen Mayıs ayında gördüğü 271 zirvesi TÜFE bazında bugünkü fiyat olarak 350 TL ediyor. Kağıt reel bazda son 9 ayda %60 düşmüş. Çok ciddi bir düşüş bu, hem de borsa endeksi hemen hemen yatay kalmışken. Yabancıların en çok tercih ettiği, lokomotif kağıtların başında gelen bir hisse için çok enteresan.

6. Artık kredili malda olan, kaldıraçlı takılan, panikleyen, Koç Holding battı modunda olan herkesin maldan çıkmış olması gerekiyor.

7.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Sn. TH
    Britanya'da yaşadığınızı yazmıştınız galiba.
    Trump'un Kanada ile alakalı sözleri anadan doğma Britanyalı'lar arasında, Britanya basınında nasıl karşılanmakta?
    Bir gözleminiz oldu mu?
    Ora doğumluyum İngilizim ama uzun yıllardır TR' de yaşıyorum. Kanada İngilterenin kurduğu bir ülkedir, nüfusunun önemli bir kısmı da İngiliz kökenli aynen Avustralya ve Yeni Zelanda gibi. ABD, İngiltereden resmen bağımsızlığını kazandığı 1783 yılından bu yana hep Kanada ile birleşmeyi hayal edip duruyor ama bu mümkün değil. Trumpu ciddiye alan yok Kanada hususunda.

8. ABD bağımsızlık savaşı aslında ABD'de yaşayan İngilizler ile anavatan İngiltere arasında oldu. Tüm ABD önderleri, tüm ABD komutanları İngiliz kökenlidir mesela ABDnin ulusal kahramanı ve başkomuranları George Washington İngiliz ordusunda Albay rütbesiinden emekli Norfolk kökenli bir İngilizdir. Kurucu babaları da öyle, 2. veya 3. jenerasyon İngilizdirler. Bugün ABD'de yaşayan nüfusun 4 te 1 i İngiliz kökenlidir.

Sayfa 210/412 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •