Sayfa 2110/7020 İlkİlk ... 111016102010206021002108210921102111211221202160221026103110 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 16,873 - 16,880 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Captain Kirk'un (Emmy ve Golden Globe odullu, Kanadali film yapimcisi, yonetmen ve aktor William Shatner) 88.dogum gunu (22 Mart 1931)

2. 2001-2003 yillarinda Amerika Bas Sairligi yapmis Amerikali sair Billy Collins'in dogum gunu (22 Mart 1941)

Ekmek ve bicaksin sen,
    kristal kadeh ve sarap
    - Jacques Crickillon

Ekmek ve bicaksin sen,
    kristal kadeh ve sarap.
    Sabah yesilligi uzerindeki ciysin
    ve gunesin yanan carki.
    Firincinin beyaz onlugusun
    ve aniden ucan bataklik kuslari.

Ama, meyve bahcesindeki ruzgar degilsin,
    tezgahin uzerindeki erikler,
    ya da kagittan yapilmis ev.
    Ve sen kesinlikle cam kokulu hava degilsin.
    Cam kokulu hava olman mumkun degil.

Koprunun altindaki balik olman mumkun,
    hatta belki de generalin basindaki guvercin,
    ama alacakaranlikta peygambercicegi tarlasi olmanin
    yakinindan bile gecemezsin.

Ve aynaya soyle bir bakman gosterecektir ki
    ne kosedeki cizmelersin
    ne de kayikhanesinde uyuyan kayik.

Belki bilmek ilgini ceker,
    dunyanin sayisiz imgelerinden bahsediyorken,
    benim catidaki yagmurun sesi oldugumu.

Ben ayni zamanda goktasiyim,
    dar bir sokaktan asagi suruklenen aksam gazetesi,
    ve mutfak masasinin uzerindeki kestane sepeti.

Ben ayni zamanda agaclardaki ayim,
    ve kor kadinin cay fincani.
    Ama uzulme, ekmek ve bicak degilim.
    Ekmek ve bicak hala sensin.
    Sen her zaman ekmek ve bicak olacaksin,
    tabii bir de kristal kadeh ve -her nasilsa- sarap.

3. Fransiz politikaci ve roman yazari Érik Orsenna'nin dogum gunu (22 Mart 1947)

"Bir Afrika koyunde hic bu kadar cok agac gordunuz mu daha once? Baska yerlerde yakmak icin coktan kestiler agaclari. Burada, biz agaclara saygi gosteriyoruz. Cunku Mamadou agaclarin golge verdigini ve yagmur cektigini ogretti bize." Pamuk Ulkelerine Yolculuk

"Vous avez déjà vu autant d’arbres dans un village africain ? Ailleurs, on les a coupés depuis longtemps pour les brûler. Ici, nous les respectons. Parce que Mamadou nous a appris que les arbres font de l’ombre et appellent la pluie, et que le coton a besoin d’ombre et de pluie."

"Simdi, Niccolo SIKILIYORDU. Tum numaralarini yapmis, pozlarini takinmis, herkesi bastan cikarmis ve artik SIKILMISTI. Bastan cikaricinin SIKILMASI kadar kotu bir sey olamaz. Butun bu ashik suratlarin karsisinda kendisini dunyada yapayalniz hissediyordu. Kalabalik icindeki ciplak bir palyaco." Dokuz Gitarda Dunya Tarihi

"Maintenant, Niccolo s’ennuie. Il a fait tous ses tours, pris toutes ses poses, il les a séduite toutes, et il s’ennuie. Rien de pire que l’ennui du séducteur. Face à tous ces visages enamourés, il se sent seul au monde. Un clown nu dans la foule."

4. Amerikali gerilim romanlari yazari James Patterson'in dogum gunu (22 Mart 1947)

"Ertesi sabah, en azindan ben ertesi sabah oldugunu saniyordum, hepimiz uyandigimizdan beri kendimi butun gece ayakkabisinin tabani delininceye kadar dans etmis,ve ertesi gunu tamamen uyuyarak gecirmiş masaldaki o prenses gibi hissediyorum. Ama; ben prenses degilim; metro tunelinde gecelemistim. Beynime saplanan agri butun gece dans etmekten cok farkli bir seydi. Ve savas botlarim hala iyi durumdaydi. Bunlar disindaki hersey masaldaki prensese benziyordu." Melek Deneyi

“The next morning-at least, I assumed it was morning, since we were all waking up- I felt like one of those twelve dancing princesses, who danced all night, wore holes in their shoes, and had to sleep it off the next day. Except, oh yeah: I'm not a princess; sleeping in a subway tunnel and having another brain attack aren't that much like dancing all night; and my combat boots were still in good shape. Other than that, it was exactly the same.”

5. Italyan hekeltiras Arturo Martini'nin olum yildonumu (22 Mart 1947)

6. Kral (Elvis) All Shook Up'i 22 Mart 1957'de RCA Victor etiketiyle yayinladi.

7. Bosnali Sirp-Hirvat besteci, gitarist ve sarkici Goran Bregović'in dogum gunu (22 Mart 1960)

8. The Beatles, ilk cikis albumu Please Please Me'yi 22 Mart 1963'de Parlophone etiketiyle piyasaya surdu.

Sayfa 2110/7020 İlkİlk ... 111016102010206021002108210921102111211221202160221026103110 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •