Yakında pay alım haberleri gelmeye başlar KAPa. 1 aydır almadığı kadar varmış. Piyasa değerimiz 28 milyon dolar, 30 versek bırakırlar mı bize
Yakında pay alım haberleri gelmeye başlar KAPa. 1 aydır almadığı kadar varmış. Piyasa değerimiz 28 milyon dolar, 30 versek bırakırlar mı bize
Hepimiz şirket yönetiminin "birşeyler" yapmasını bekliyoruz.
Yatırımları daha iyi tanıtmaları için şirkete çağrı yapmkatan yoruldum ve vazgeçtim.
Öğrenebildiklerim içinde rakamlar olmasa da yeterli buluyorum, genel manzara bellidir.
Yapılabilecek işler arasında yeni yatırımlar da var.
El değiştirmeler ülkenin bugünkü koşullarında devam ediyor.
Altınyağ'ın ortak alma görüşmeleri, Sezon pirinç firmasının 150 mio borçla geçen ay batması vb.
Unutmayalım İş Girişim Sermayesi şirketi özünde risk sermayesi şirketi olarak kuruldu.
Kuruluş felsefesinde zor durumdaki şirketlerin sermaye ve yönetim desteğiyle iyileştirilmesi ve faaliyete geçirilmesi de var.
İçine girdiğimiz dönemde sermaye yetersizliği ve borç nedeniyle atıl duruma gelmiş şirket sayılarının artması bekleniyor.
Diğer girişim sermayesi şirketleriyle birlikte ortak yatırım yapılabilecek birçok şirket olabilir.
Bunun için sermaye lazım, mevcutta 76 mio düzeyindeki nakit ve benzerleri bu süreç için yeterli değildir.
Belki yeni kurulan Maxis portföy şirketini kullanacaklar, bilemiyorum.
Şimdi size ilettiklerim ( şirket sermayesinin düşük kalmış olması) geçmişte de yönetime iletilmiş, yönetim de aynı fikirde olduğunu açıkça ifade edilmese de teyit etmişti.
Buradaki hamle gelirse İş Bankası Yönetiminden gelecektir. Buradan bakılınca bu hamle zorunlu gibi görünüyor.
Oradan bakınca nasıl göründüğünü oradakiler bilir.
Bedelli mi yapıcaklar?
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=Feridun_Bitir;1271184]Bedelli mi yapıcaklar?
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QUOT
Muhtemelen bedelli sermaye artışı yapmayacaklar.
Yeni kurulan Maxis portföy şirketi girişim sermayesi şirketlerine ortak olmak için kuruldu.
Bu konuda yapılmış bir düzenleme var.
Maxis'in kuruluş sermayesi sadece 5 mio lira. İş grubu bu alanda fırsat görürse buraya fon koyar, fon da girişim sermayesi şirketlerine yatırım yapar. Fonun katılım paylarını tıpki diğer fonlarda olduğu gibi yatırımcılara satmak mümkündür.
Maxis İsgsy sermayesinde pay sahibi olmadan nasıl ortak olacak, yatırımlardaki payı nasıl hesaplanacak konusu beni aşıyor, tebliği yorumlayacak birileri lazım.
Bu arada faiz artışlarının Ocak sonunda açıklanacak İSGSY bilançosunda etkisi olacak.
Yatırımların değeri indirgenmiş nakit akımı yoluyla hesaplanıyor, en yaygın yöntem budur.
Diğer koşullar sabit olmak üzere faiz oranlarının 3-4 puan artması şirket değerlemelerini %20 ye yakın geri çekebilir.
Benim hesabım kabaca böyledir.
Yani kısacası kredi faiz maliyetleri dışında bir de INA değerlemesinden kayıplarımız olabilir.
INA yöntemini bilenler daha hassas hesap yapıp paylaşabilirlerse sevinirim.
Hepsini üst üste de koysanız bulunduğumuz iskonto diğer tüm iskontoları fazlasıyla içermektedir.
Emeğinize sağlık noreply, şirkettekiler sizin kadar çalışmıyordur.
Ben yorumladım ...
MAxis ISGSY den para hortumlamak için kurulmuştur ...
İyi niyetli olsa idi Zaten haber paylaşımı olur ve neden kurulduğu nasıl çalışılacağı anlatılırdı .
Geçen seneki yönetim kurulu toplantısında bile haber olarak geçmedi sanıyorum .
Kısaca Ceeee dediler süprizzzzz ...
KY o kadar çok hisse aldı ki kar ı hisselerin oranı ile paylaşmak yerine
MAxis Fatura Kesecek ISGSY diyet Ödemesini yapacak . KAr transferi gerçekleşecek .
Nedense IS Grubu beni kötümser yaptı . Her şeyin altında hile üçkağıt arar oldum .
[QUOTE=noreply;1271445]
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri