Originally Posted by
callandor
Selam,
Benim kafadaki karisiklik bu surecin sonuclanip sonuclanmayacagi yonunde. Olaki mecliste anlasma saglanamazsa secimlerin erkene cekilmesi icin meclisin feshedilmesi gerekiyor. Bunun da 60 gun oncesinden yapilmasi lazim.
Diyelim secimi Mayis'a planladilar. Diyelim 14 Mayis. 60 gun geri gelin 14 MArt'ta meclisin feshedilmesi lazim.
E bazi isimler EYT maaslarinin Mart'ta alinabileceginden bahsetti.
Eger meclisi feshederlerse kanun manun cikmaz diye bekliyorum. Sanki oyalamalarinin nedeni bu diye dusunuyorum.
Gecenlerde gorduk, kostur kostur gelip oy kullandilar bazi konularda. Isteseler bu hafta cikar bu kanun.
Yasa haftaya meclise gelir, şubat ortasına kadar yasalaşır.
Şubatta yasa sonrası ay sonuna kadar başvuranlar, 1 marttan itibaren emekli sayılır ve maaşları işler...nisan ayında da maaşlar çekilmeye başlanır.
Yasa şubatın başında çıktıktan sonra 10 şubatta başvurma ile 25 şubatta başvurma arasında fark yok...emeklilik 1 mart itibariyle maaş hesaplanır...sonraki ay maaş alınır.
Olayın geciktirilmesi konusu tamamen şark kurnazlığı..ne kadar geç o kadar iyi diyor adamlar, bir ay az maaş verseler 5-10 milyar az para ödemiş oluruz diyorlar ay başına. Halbuki zaten sıkıntıda olan vatandaş 2 ay geç maaş alarak oy vereceği varsa da vermez...siyasi olarak ayağına sıkıyorlar bence.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri