Sayfa 214/1011 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 1,705 - 1,712 arası.

Konu: Viop XLVI

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    tamda işin en kritik noktasına parmak bastınız.....

Şu anda Batı ve Türkiye tamamen bir birine zıt ekonomik politikalar ile yönetiliyor....
    Batı dünyası küçülme, işssizlik ve şirket iflasları pahasına faiz artırıp enflasyonu düşürme hedefli politikalar devreye sokmuş durumdalar.........Hükümet ise hiper enflasyon, kolay kredi dağıtımı ve yüksek devaulasyon pahasına büyüme, istihdam ve yatırım modelini devreye sokmuş durumdadır....

Bir diğer belirgin fark ise Batı dünyası ekonomik krizin faturasını mümkün mertebe şirketlerin üzerine yığıyor...Hükümet ise tersi bir anlayışla krizin faturasını halka dayatmış durumda......

İki farklı politikanın olası olumlu ve olumsuz sonuçları şöyle olabilir.. Avrupa ülkelerinde düşük enflasyon ama yüksek şirket iflasları, fabrikaların kapanması, yeni yatırımların azalması ve bunların doğal sonucu olarak yüksek işssizlik....Türkiyede ki olası sonuçları ise: şirketlerin iflaslarını ve fabrikaların kapanmalarını önelmek..... artan karlarla birlikte güçlenen öz kaynakları ile şirkeleri yeni yatırımlara yönlendirmekle yüksek enflasyon pahasına istihdam ve büyümeyi devam ettirmek...

Borsalar için kısa ve orta vadede Türk modeli daha olumlu....Uzun vadede ise başarılı modeli zaman gösterecek...

Hükümetin yeni ekonomi modelininin başarısı tamamen kur dalgalanmalarına bağlıdır...Döviz darboğazı giderilip Kur hareketleri kalıcı olarak kontrol altına alınabilirse enflasyon başta olmak üzere diğer ana makro hedeflerin tutturma şansı epey yükselmiş olur......
    Kimin doğru kimin yanlış yaptığından bağımsız, verimsiz işletmelerin, şirketlerin batması ekonominin sağlıklı ve verimli işlemesi açısından gerekli bir şey.

Too big to fail ayrı bir konu. Ama her şirketi bir şekilde kurtarmaya kalkarsanız, verimlilik, kapasite artışı, rekabet vs. yalan olur.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

TOGG ile ilgili Ege Cansen'in yazısı..var

İşin sonunda ne olacağını da çıtlatmış..

SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Benim çevremde konut ve altın alıp batan insan yok ama borsadan batan çok insan var.....Bu neden hep böyle....?

Bir zamanlar kaddafi de petrolü altınla satacağım dedi sonra ipi çekildi ......Şimdi bunu PUTİN söyledi......Bana göre Putin kısa sürede ipini çekecekler.....zamanlama çok önemli.....ölüme adım adım yaklaştı bu sefer......Çomağı sisteme soktu yine......

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    MB 30 bin kw emiş gücü olan süpürge gibi, piyasadaki tüm $ emiyor. Peki emiyorda ne oluyor?
    Bakın daha geçen ay rusyada dgaz borç ertelemesi talep ettiğimiz dedikoduları vardı. Dünyanın en yüksek $ faiziyle $ bulmakta zorlanıyorsun, iç piyasadaki $ da bitirdiğinde ne olacak?

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Sistem eğer putin ide yerse, kimse $ yokolacak safsatası yapmasın! Küreğin sapıyla ağzına vurirem

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    Yüksek enflasyon yada bizdeki gibi hiper enflasyon şirket sermayelerini sıfırlar, düşük gösterilen enflasyon ile bedelli de yapamazsın, gelir düzeyi enflasyon kdr artmadığı için iç piyasa ölür, $ ı baskıladığın için ihracat ölür. Neresinden baksan elinde kalır. Borsa balonuda patlıycak, olaki eykipi seçimi ksybederse ülkenin nasıl patladığını hep beraber göreceğiz, gerçek enkaz ortaya çıktığında.

8.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Benim çevremde konut ve altın alıp batan insan yok ama borsadan batan çok insan var.....Bu neden hep böyle....?
    ben borsadan anlamam 4 5 senedir işlem yaparım.
    borsada batmak zor.
    ciddi zarar bile edemedim.
    800 katına çıkmış kağıdı 800uncu kattan almazsan batmıyorsun.

Sayfa 214/1011 İlkİlk ... 114164204212213214215216224264314714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •