Sayfa 217/472 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Benzer yönlerimiz var. Ben de mühendisim ve 6 yıl önce erken emekli oldum. Maddi açıdan oldukça tatmin edici bir işim vardı, şirket lojmanında kalıyordum, elektrik, su, telefon faturası ödemiyordum.

Tam tabiri ile 7/24 çalışıyordum, telefonum her an çalabilirdi. Gecenin 3 ünde kalkıp arıza çözmek için işe gittiğim çok oluyordu. Ama bir süre sonra bu iş temposuna da alışıyorsun, normal gelmeye başlıyor, gece vakti arızayı giderdiğinde keyif bile alıyorsun.
    Ama normal olmayan bir şey var ki iş hayatının yıllar geçtikçe daha yoğun, daha çok zamanla yarışır bir hal alması. Daha önce bir haftalık olan bir işi sizden 5 günde bitirmenizi istiyorlar. İyi planlama yapıp, sıkı çalışıp işi 5 günde bitiriyorsunuz ama kimse bunu takdir etmiyor. Üst yönetime göre o işin 5 günde bitirilmesi zaten normaldir, gelecek sefer sizden işi 3 günde bitirmeniz talep ediliyor. Yani ne yaparsanız yapın hep daha fazlası isteniyor. Bu durumda işin stresi artıyor, çalışma arkadaşlarınızla aranızda çekişme ve yoğun rekabet başlıyor.

Ben de finansal özgürlüğü sağlamıştım, daha fazla para kazanacağım diye hayatımı heder etmeye gerek olmadığına karar verdim. Alın atınızı, seveyim tımarınızı dedim

Yakın ve uzak çevremde kimseye bu kararımın doğruluğuna ikna edemedim. Hiç kimse 40 lı yaşlarda iş bırakmama anlam veremedi. Tanımadığım kişiler ne iş yaptığımı sorduğunda evden çalışıyorum diyorum, kimseye izah etmek için kendimi yormuyorum.

Uzun zamandır şikayet ettiğim ülser ve reflü gibi sorunlar tamamen bitti. Nefes almam bile rahatladı, rahat uyku uyumaya başladım. Yıllardır not alıp izlemeye fırsat bulamadığım filmleri seyrediyorum, okumaya fırsat bulamadığım kitapları okuyorum.
    İşi bıraktıktan sonra telefonum %95 daha az çalıyor. Çok daha az insanla çıkarsız ilişkilerim devam ediyor, halimden memnunum. Keşke birkaç yıl daha erken karar verseymişim diyorum.
    haha..bu kadar benzerlik olması tuhaf..yazdığın hemen her şey benim için de geçerli.

şu pandemi olayı iyi oldu..herkes home ofis konusunu öğrendi...ben de soranlara evden danışmanlık yapıyorum diyorum, yanlış da sayılmaz, yapıyorum gerçekten, para almıyorum sadece

bu arada...başarılı bir öğrenciydim...hep sınıf-okul birincisiydim...buna rağmen hep sınav kabuslarım olurdu...sınavı yetiştiremiyorum filan...yani vasat öğrenci olsam neyse diyeceğim de, zaten hep birinciydim...buna rağmen uygularıma girerdi sınavlar.

iş hayatında sınavların yerini bitmeyen iş-sunum kabusları aldı...stres farkında olmadan çok yıpratıyor insanı..işten ayrıldım 2-3 yıl yine sürdü bu kabuslar...ulan diyorum, bıraktın işte, dönme niyetin de yok, bir kurtulamadın bu kabuslardan.

neyse, Allah a şükür 3 yıldır ne sınav, ne yetişmeyen proje vs görüyorum...rüya bile görmüyorum desem yeridir...böyle iyiyim..zaten yılın 3-4 ayı annmele köyde takılıyoruz...ne kadar şükretsem az...Allah herkese iç huzur nasip etsin..
    Son düzenleme : Cautionary; 18-01-2023 saat: 16:02.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Onu yapamam, güzel bir şekilde ayrılmak isterim.
    Bence hatalı düşünüyorsun.. Çünkü emin ol işverenlerin çoğu iyi niyetli değil...Çoğu böyle.
    Son düzenleme : human01; 18-01-2023 saat: 16:25.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    haha..bu kadar benzerlik olması tuhaf..yazdığın hemen her şey benim için de geçerli.

şu pandemi olayı iyi oldu..herkes home ofis konusunu öğrendi...ben de soranlara evden danışmanlık yapıyorum diyorum, yanlış da sayılmaz, yapıyorum gerçekten, para almıyorum sadece

bu arada...başarılı bir öğrenciydim...hep sınıf-okul birincisiydim...buna rağmen hep sınav kabuslarım olurdu...sınavı yetiştiremiyorum filan...yani vasat öğrenci olsam neyse diyeceğim de, zaten hep birinciydim...buna rağmen uygularıma girerdi sınavlar.

iş hayatında sınavların yerini bitmeyen iş-sunum kabusları aldı...stres farkında olmadan çok yıpratıyor insanı..işten ayrıldım 2-3 yıl yine sürdü bu kabuslar...ulan diyorum, bıraktın işte, dönme niyetin de yok, bir kurtulamadın bu kabuslardan.

neyse, Allah a şükür 3 yıldır ne sınav, ne yetişmeyen proje vs görüyorum...rüya bile görmüyorum desem yeridir...böyle iyiyim..zaten yılın 3-4 ayı annmele köyde takılıyoruz...ne kadar şükretsem az...Allah herkese iç huzur nasip etsin..
    Son dönemde dünyada, The Great Resignation (Büyük İstifa) diye bir trend çok konuşuluyor. Biz bu trendin öncüleriyiz sanırım.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Selam,
    Portal acilmis. %19.5 artis var. Allah bereket versin

5. Bendeki artış %16,86.
    Ek ödeme, hesaplanan aylığın içinde mi yoksa üstüne mi ekleniyor?

6. %17
    %30 u kime veriyorlar?

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by md1 Yazıyı Oku
    Bendeki artış %16,86.
    Ek ödeme, hesaplanan aylığın içinde mi yoksa üstüne mi ekleniyor?
    Üstüne ekleniyor
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by exxcalibur Yazıyı Oku
    %17
    %30 u kime veriyorlar?

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Özel sektörde çalışıyor iseniz 30 Aralık 2022'ye, Kamuda çalışıyor iseniz (maaşlar 15'inde yatıyor) 14 Ocak 2023'e kadar emeklilik işlemini başlattı iseniz % 30 zam alıyorsunuz.

Sayfa 217/472 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •