Sayfa 218/936 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Global piyasalarda yıl sonuna kadar doların altın dahil bütün para birimlerine karşı çok değerleneceği konusunda herkes hemfikir. Sebebi basit, fed faiz artışı ile doların global piyasalardan çekilip yuvaya dönmesi.

Hele bizim gibi kırılgan ekonomilerde dolar çölde su gibi.

2. https://youtu.be/tYZoXONbZrU

HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Milyon tane parametre var. Kocaman bir sayfa yazmıştım ama işin içinden çıkamadım direk özete döndüreyim.

En büyük neden bilinirlik. İsviçre Frangı'na ulaşmak da zor, bozdurmak da zor, tanınırlığı/bilinirliği az. Dünyanın en ücra noktasında 100 doları rasgele birine göster ne olduğunu bilir. Ben misal İsviçre Frangı neye benzer bilmem. Görmüşlüğüm yok. (benim cahilliğim de olabilir tabi)

Faizin yüksek olması da doların güçlü olduğunun gösteriyor. Diğer para birimlerine karşı güven veriyor. Bankaya yatırırsan da ekstra kaymağını yiyorsun. Sistem dayandığı sürece bonusları toplarsın. 2008'deki gibi ya da daha büyük bir curcunada alacağın faizi falan unutursun can derdine düşersin. O yüzden faiz olayı benim için çok cazip değil. Ama bir gösterge. Yalan bir gösterge de olabilir ama rakiplerinin faiz artışına hiç tahammül edemiyor olmaları da bir (negatif anlamda) gösterge. (mesela EURO)

Eninde sonunda bu kağıtlardan biri çökerse alayını beraberinde götürür. O yüzden kağıt dışı varlıklardan da almak lazım. Mesela altın ve kişisel favorim bitcoin.

Not: ytd
    Faizin yuksek olmasi para biriminin gucunu gostermez o ulkedeki enflasyonun yuksek oldugunu gosterir

4. Selam gençler 800-900,000 usd param var. Pzt dönüşüm mevcut yalnız seçim sonrasına 200,000 usd bozmayı düşünüyorum ona göre mevduat uzunluğu yapıcam.

Nediyosunuz seçim ertesi düşer mi?

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Selam gençler 800-900,000 usd param var. Pzt dönüşüm mevcut yalnız seçim sonrasına 200,000 usd bozmayı düşünüyorum ona göre mevduat uzunluğu yapıcam.

Nediyosunuz seçim ertesi düşer mi?
    bozma abozma bizimkiler düşmesin
    bir halt olacağı yok.

6. Dolar alma niyetim var. Ama önümüzdeki günlerde biraz gevşeme olabilir mi? Biraz daha beklemekte fayda var mi

7.  Alıntı Originally Posted by drheart Yazıyı Oku
    Dolar alma niyetim var. Ama önümüzdeki günlerde biraz gevşeme olabilir mi? Biraz daha beklemekte fayda var mi

Birkaç ay evvel olsa ben dahil bir çok arkadaş 300 baz puan faiz arttırımı sonrası sorunuza evet alın derdi,ancak gün içi dahi 20-30 kuruş oynaklığı olan bir kurdan bahsediyoruz,karar sizin..

8. Bilgiden önce görgü kuralları gelir.

Japon okullarındaki öğrenciler 4. sınıfa kadar, yani on yaşına gelene kadar sınava girmezler. Sadece ufak testlere girerler. Onlara göre okulda geçen ilk 3 yılda çocukların bilgisini değerlendirmek değil, görgü kurallarının aşılanması ve karakter gelişimi hedeflenmelidir. Çocuklara eli açık, merhametle ve anlayışlı olmanın yanı sıra, başka insanlara, hayvanlara ve doğaya karşı iyi davranmak da öğretilir. Çocuklar ayrıca sebat, öz denetim ve adalet gibi değerleri de kazanırlar.
    https://www.egitimpedia.com/japon-eg...i-10-ozelligi/

Japonya ve Türkiye'nin kişi başı geliri arasında ki fark en az görgü kuralları arasında ki fark kadardır...

"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

Sayfa 218/936 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268318718 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •