Sayfa 218/298 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. KCHOL'de daha cazip bir fırsat gördüğüm için AEFES'ten çıkma ihtiyacını hissettim. 3 haftada %10 luk net getiri mevcut testere piyasasında bana yeterli geldi ve daha cazip görünen başka bir hissede pozisyon açmaya karar verdiğim için ful nakde döndüm. Bundan sonra KCHOL'ü takip edeceğim ve en uygun fiyattan alım yapacağım. Allah yolumu açık etsin.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. KCHOL'de son 14 aylık dip olan 147.10 u daha bir kaç gün önce gördük. Akabinde 150 nin hemen üstüne tepki verdi ama dip bulma sürecinin sona erdiğinden emin değilim. İşte bu dibi yakalamaya çalışacağım, aynen AEFES'te yaptığım gibi. 150 civarında hisse salınıyor. Üst tarafta 160 seviyesi kritik. 40 günlük VWMA 167 TL, 20 günlük olan ise 157 TL ama bu VWMA'ler her işlem günü aşağıya geliyor çünkü spot fiyat bunların oldukça altında, dolayısıyla da yukarı tarafta 160 seviyesi kritiktir, yüksek hacimle (örneğin asgari 40 milyon lotluk bir günlük hacimle) burası yukarı yönde aşılırsa bu çıkışın arkası yüksek ihtimalle gelir. Durum böyle olunca aşağı tarafta 147 yi, yukarı tarafta ise 160 ı takip ediyor olacağım. Gelişmelere göre de karar vereceğim ancak acelem yok, malum tam bir testere piyasasındayız. PPF aylık net getirisi %3.5 civarında şu anda ve nakitte olmak oldukça avantajlı, işte bu yüzden acele etmiyorum.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Haftaya Perşembe günü 6 Martta PPK toplantısı var ve faizler 250 baz puanı indirilecek gibi görünüyor. Bakalım bu karara piyasa nasıl tepki verecek. Belki 250 baz puanından daha yüksek bir indirim de olabilir veya da daha az, bunu bilemiyoruz. Bankalar son 1 haftada 6 Marttaki faiz indirimini satın aldığına göre; "beklentiyi al haberi sat" prensibi kapsamında karar ertesinde piyasaya basma olasılığı bana göre yüksek. Eğer böyle olursa ortaya çıkacak fırsatlara bakacağız.

4.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Altın fiyatları savaşın bitiş umudunu hatta geçici bir ateşkesi bile değil benim daha yüksek olasılık olarak gördüğüm cephenin büyümesine işaret ediyor. ABD borsaları da savaşın baskısına maruz kalmış gibi davranmadı bugüne kadar, devamlı yükseldi. Bu konuyu daha sonra detaylandırırım.
    Hocam altın fiyatları son derece spekülatiftir, muhtemelen sen de bu gerçeğin farkındasın. Spekülatif derken gerçek arz-talep kapsamında hareket etmeyen bir emtiadan bahsediyorum. Altında finansal piyasalarda küresel günlük toplam işlem hacmi yuvarlak 250 milyar dolardır. Yeryüzündeki toplam altın stoğu 200 bin ton civarında, ki 20 trilyon dolar eder bugünkü fiyattan. Ancak treydıbıl meblağ bunun 4 te 1 i kadar yani 5 trilyon dolar. Treydıbıl meblağ hesaplanırken teknoloji ve sanayi için kullanılan altın stoğu ile milletin elinde tutup zırt pırt alıp satmadığı mücevher babındaki altınları toplamdan yani 20 trilyon dolardan düşüyoruz. Kabaca toplamın %25 i kadar fiziki altın karşılığında piyasalarda işlem oluyor ve bu %25 in ederi 5 trilyon dolardır. Günlük hacim 250 milyar dolar olduğuna göre her 20 işlem gününde yani 4 haftada bir dünyadaki tüm serbest (treydıbıl) altın stoğu el değiştiriyor demektir. İşte bu durum altın fiyatlarını spekülatif yapıyor. Bir de şu detayı atlamayalım, türev piyasalar ve tezgah üstü piyasasındaki altın işlemleri bu günlük 250 milyar dolarlık günlük işlem hacmine dahil değil. Bunları da hesaba katarsak serbest altın stoğu her bir kaç günde bir komple el değiştiriyor demektir ve bu da altın fiyatlarının son derece spekülatif ve gerçeklerden kopuk olduğunu söyler. 20 sene ve daha uzun bir vadede altın dolar bazında reel getiri sunmamıştır bunu da ekleyeyim.

5. KCHOL'de 147-160 arası tarafsız bölgedir, belki de buna mayınlı bölge demek daha uygun olabilir. Çünkü bu bölgede kalındığı sürece belirli bir trendi olmayan bir hareket söz konusu olacak. Trend yok ise bizim için kazanç da yok demektir. Ya 147 nin aşağı yönde kırılmasına ya da 160 ın yukarı yönde kırılmasına odaklanmak lazım kanaatimce. Tribünlerde oturup gelişmeleri dışarıdan seyredelim bakalım. Dediğim gibi aceleye gerek yok, PPF'den ayda %3.5 net kazanç sağlıyoruz zaten. Testere piyasalarında son derece seçici olup sabırlı davranmak elzemdir.

6. Endeksin verdiği tepkiyi de çok iyi analiz etmeliyiz. Bir kaç gün önce endeks son 3 aydır devam ettirdiği yatay kanal hareketinin alt sınırını kırarak aşağı yönde kanalı delmişti, bugün itibariyle ise tekrar kanalın içine dönmüş oluyor. Peki bunan sonra ne olacak? 3 seçenek var: ya tekrar yatay kanalın içinde hareket etmeye devam edecek veya 100 endeks için konuşursak 10300 ü yukarı yönde kırarak çıkış trendini başlatacak veya da 9600 ü tekrar aşağı yönde kırarak yatay kanaldan çıkarak yönünü aşağıya çevirecek. 6 Marttaki PPK kararı bu seçeneklerden hangisinin gündeme geleceği ile alakalı bir katalist olacak yüksek ihtimalle.

7. Yalnız unutulmaması gereken detay şu: Ayı piyasasındayız, testere türü ayı piyasası bu. Hisselerin çoğu tarihi zirvelerinin neredeyse yarısına inmiş durumda. Örneğin KCHOL 271 deki tarihi zirvesinin %45 altında, 9 aydır satış yiyor. Reel bazda ise kayıplar %50 den de fazla. Bu durumun hemencecik 180 derece değişmesini beklemek tam anlamıyla naiflik olur.

8. Malum ayı piyasasının en belirgin özelliği sık sık feyk atmasıdır. Millet de bu feyk sinyallere kanıp trendin değiştiğini yani ayı piyasasının boğa piyasasına dönüştüğünü sanarak hisselere atlar ama çoğunlukla da ellerinde patlar.

Sayfa 218/298 İlkİlk ... 118168208216217218219220228268 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •