yeni online oldum Ozan abey,
yukarıda viop topiğinde de gördüğün gibi ben de olumlu bir not haberi beklentisinde idim lonk olmak için pasifte beklerken nasip değilmiş vermedi(olumlu notu bekleme sebebim ekonomik göstergelere göre değildi elbet. stratejik çıkarlara göre yapay ve yanlı bu not işleri bizim için). şimdi gelelim insider meselesine. latife yapmadığını varsayarak dünkü satışları insedir yokmuşa bağlamak ütopyada yaşamak iyimserliğini gerektirir. faiz düştü ve düşecek diyor MB, döviz yatırımcıları bıkmış beklemekten, altın tepede, borsada hedef feyza imiş notta artacak zaten deyip hisse alanlara satalım, birazını da not artışı sonrası gaplı açılış ile yukarı sürerken %5-10 yukarıdan kitlemek için yapılmış olamaz mı. nasılsa endeks çoğunluğu ellerinde yukarıdan satıp aşağıdan alıp gerçek feyzaya götürmek için yerli yandaşa da ihtiyacı yok, feyzaya gideceğini anlayan yabancı ise zaten gönüllü yardıma gelecektir. sonuçta burası psikolojik savaşların yapıldığı bir arena. Ha bu arada global borsaların bizim endeks kadar yükseliş potansiyeli dahi kalmamış iken ve 100 yıllık sert ve derin bir düşüşe gebe iken. insider olmadığını eğer bir gerizekalıya anlatır gibi anlatırsan anlarım abey. fikrisabit değilimdir. bol şanslar...
Yer İmleri