Sayfa 220/298 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270 ... SonSon
Arama sonucu : 2383 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Mühendisler gerçekten de takdire şayan. Benim 2 ortağım var TR'de, ikisi de mühendistir. Hanım olan Boğaziçi Elektronik Mühendisliği mezunu emekli bir bankacı, Boğaziçinden sonra Oxford Üniversitesinde işletme (MBA) mastırı da yapmış, onunla da yetinmeyip İTÜ'de İngilizce MBA İşletme mastırı da yapmış. Özel bir bankada genel müdür yardımcılığından emekli değerli biridir, iş dünyasında tanımadığı adam yok. Diğer ortağım ise İTÜ Uçak Mühendisliği mezunu bir işadamı. Çok zeki biri, müthiş bir ticari zekaya sahip, vergi rekortmeni bir işadamıdır. Memnunum ortaklarımdan, 10 seneyi aşan bir süre birlikte çalışıyoruz, memnun olmasaydım zaten çoktan çıkardım ortaklıktan. En çok hayret ettiğim mevzu ise Boğaziçi mezunu Oxford mastırlı hanımın İngilizceye doğru dürüst hakim olamaması. Uçak mühendisi de öyle maalesef.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Yukarıdaki toplam 4 şıktan 3 tanesi bize zarar yazıyor ve bunların toplam olasılığı %90 dır. Bize kar yazan sonuncu şıkkın olasılığı ise sadece %10 dur.

Sonuç: Mevcut ortamda random (rastgele) açılan bir pozisyon %90 olasılıkla bize zarar yazacaktır. Böyle bir pozisyondan bizim kar yazma olasığımız sadece %10 dur.
    Olasılıklar bu şekilde %90 aleyhimize ise, böyle bir ortamda en iyi strateji kenara çekilip nakitte beklemektir. Ancak ve ancak elimize çok çok iyi bir fırsat geçtiğine kanaat getirdiğimiz zaman pozisyon açmalıyız. Kenarda nakitte beklemenin aylık getirisi hiç de fena değil, %3.5 aylık PPF net getirisi mevcut şartlarda gayet makuldür. Tabii bu oran gıdım gıdım aşağıya gelecek bunu da dikkate almak lazım.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Açacağınız pozisyonun sunduğu potansiyel getirinin sizin göze aldığınız riske oranı asgari 2 olmalı. Aksi taktirde o riski göze almaya veya o pozisyonu açmaya değmez. Örnek verirsem, benim 20 gün önce açtığım ve bugün %10 getiri ile kapattığım pozisyona bakalım. 20 günlük risk, ki paranın maliyeti oluyor, %2.5 dur. Getiri %10 olduğuna göre "getiri/ risk" oranım 10 : 2.5= 4 oluyor ki 2 olan asgari rakamın oldukça üzerindedir. Sonuç olarak bu pozisyon tatmin edici bir şekilde sonuçlandı.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mühendisler gerçekten de takdire şayan. Benim 2 ortağım var TR'de, ikisi de mühendistir. Hanım olan Boğaziçi Elektronik Mühendisliği mezunu emekli bir bankacı, Boğaziçinden sonra Oxford Üniversitesinde işletme (MBA) mastırı da yapmış, onunla da yetinmeyip İTÜ'de İngilizce MBA İşletme mastırı da yapmış. Özel bir bankada genel müdür yardımcılığından emekli değerli biridir, iş dünyasında tanımadığı adam yok. Diğer ortağım ise İTÜ Uçak Mühendisliği mezunu bir işadamı. Çok zeki biri, müthiş bir ticari zekaya sahip, vergi rekortmeni bir işadamıdır. Memnunum ortaklarımdan, 10 seneyi aşan bir süre birlikte çalışıyoruz, memnun olmasaydım zaten çoktan çıkardım ortaklıktan. En çok hayret ettiğim mevzu ise Boğaziçi mezunu Oxford mastırlı hanımın İngilizceye doğru dürüst hakim olamaması. Uçak mühendisi de öyle maalesef.
    Yabancı dil ilkokul’ da iken öğrenilmeli, ayrıca mühendislerin çoğu asosyal, yani pek konuşkan olmadıkları için yabancı dil gelişmiyor.
    Who, baby, Who Will Save The World?

5. Agha sen de mühendisin galiba. Makine mühendisisin aklımda kaldığı kadarıyla. Mühendislerin asosyal olduğu hiç aklıma gelmemişti. Belki senin etrafındakiler öyledir, ama bunu genele yaymak ne kadar doğru olur ki.

6. ABD Başkanl bunak gitti onun yerine delinin biri geldi diye takılıyorduk geçenlerde ama doğru çıktı galiba. Zelensky'yi makamındaki görüşme esnasında fırça atıp kovmuş Trump. Böylece önümüzdeki 2 ay içinde Ukraynada ateşkes olma ihtimali 1 gecede %50 den %20 ye dülşüverdi.

7. Trump bu hareketi hesaplı ve planlı bir şekilde çekmiştir, öyle duygusal dürtülerle verilen bir tepki gibi gelmedi bana. Uzlaşma taktiklerinden birini uyguluyor kanımca. Tabii bu taktiklerin garantisi yok, zaman zaman geri teptikleri de olur. Geri teptiğinde de uygulanacak B planı şimdiden hazırdır muhtemelen.

8. 6 Marttaki PPK toplantısına kadar piyasayı özellikle banka hisseleriyle diri tutmaları gerekiyor bana göre. Toplantının ertesinde endeks (özellikle de banka hisseleri) nasıl tepki verecek bakacağız. İşte o aşamada yani faiz kararı açıklandıktan sonra piyasa feyk atıp atmamaya karar verecek.

Sayfa 220/298 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •