Fibo yelpazesiyle günlük grafik. Çizgiler çok yakışıklı duruyor!
Not: Keltner kanalının orta çizgisi fiyata göre çok daha aşağılarda, 4.0 civarlarında olduğu için, grafiği sade tutmak için kanalı göstermedim.
![]()
Fibo yelpazesiyle günlük grafik. Çizgiler çok yakışıklı duruyor!
Not: Keltner kanalının orta çizgisi fiyata göre çok daha aşağılarda, 4.0 civarlarında olduğu için, grafiği sade tutmak için kanalı göstermedim.
![]()
dolar niye düşiyü?
Çaktırmadan deve yapıyorlar.![]()
Gerçi para çuvallarını gözümle görmedim ama Katar'dan sıcak para gelmiş diye tivıtır aleminde bir rivayet dolaşıyor.Deval'in şiddeti artınca da, Katar'dan gelen çuvalları açıp, piyasanın üzerine boca ediyor gibiler.
Grafiğe bakılırsa, dün bir çuvalı harcamışlar gibi duruyor. Tabi bunlar hepsi rivayet. Aslını ben bilmem. Kimbilir? Onu da bilmem!
Ben büyüme konusunda ABD ve genel anlamda ülkeler konusunda negatifim..ancak ABD'de fiscal politikaların büyümeye etkisi yavaş yavaş söz konusu olabilir..enflasyon konusunda ise beklediğim gibi gelişmeler pozitif, enflasyon yolunda gözüküyor..özellikle gümrük tarifeleri yüyürlüğe girdiğinde enflasyonu yukarı itecektir..Fed "önemli" miktarda mali büyüme gördüklerini aktardı. Neredeyse tüm yetkililer, enflasyon beklentilerine ilişkin daha çok güven duyduklarını ve gelecek birkaç ayda enflasyonun yükseleceğini söyledi.
Her ne kadar CPI o kadar yüksek gelmesede çekirdek enflasyon güçlü geliyor, zaten FED'in baktığıda çekirdek;
Diğer taraftan bu kadar bütçe açığı borçlanma miktarını arttıracağından, ABD bono faizlerinin artması kaçınılmaz duruyor..buna QT'den çıkacak bono arzınıda eklemek lazım..tabii bonoların güvenli liman olması ve bir takım dışsal faktörleri şimdilik hesaba katmıyorum..ABD bütçe açığı, harcamaların gelirleri aşmasıyla birlikte, 2018 mali yılının ilk yarısında 600 milyar dolara ulaştı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi ve harcamalarda yaptığı değişikliklerle, bütçe açığının 2018 mali yılında 804 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bütçe açığı 2020 yılında da 1 trilyon doları aşabilir.
Gund, FED'in eli çok güçlendi..QT ve diğer faktörleride düşününce ortalığın bir süre sonra daha fazla sarsılacağını zannediyorum..ECB'nin QE'ye gidememesi bizim açımızdan bir şans mı olur, yoksa dezavantaj mı olur, tam bilemedim..ancak doların ileride dahada pahalılanacağı gözüküyor bence..selamlar..
Buradan bir analoji/benzetme çıkar mı?
Sarı boyalı kısım ile düne kadar olan hareketi "benzer" olarak görürsek ve devamının da benzeyeceğini varsayarsak, %50 hız çizgisine kadar geri çekilme yapıp, yaklaşık 10 işgünü (14 takvim günü) sonra ikinci bir "huruç hareketine" başlamasını bekleyebiliriz.
Notlar:
1. %50 hız çizgisi, eğimli olan, üstten dördüncü çizgi.
2. Hareket de Elyotçu katili sanki.Mübarek, a-b-c'ler dizisi yaparak çıkıyor sürekli.
![]()
gundi bilir bu doları.
Yerel kumarbazlar iflasta, sıra global kumarbazlarda. Gund yukarıda bir sürü yorum yapmış okumaya gerek görmedim. Gund sen sadece beni takip et,gerisi BOŞ.
Yer İmleri