Sayfa 221/690 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321 ... SonSon
Arama sonucu : 5520 madde; 1,761 - 1,768 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Emirhan Bey Üstadım detaylı paylaşımınız için sağolun.
    Herkesin aklında aynı soru var sanırım.
    İnşallah yarın takoz koyan çıkmaz absürt bir fiyata.Burda benim yazmamlada birşeyin değişmeyeceğini gayet iyi biliyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Cover13 Yazıyı Oku
    Merhaba Emirhan, Arena yatırımcısı için senin bu hissede olman büyük konfor. Eline sağlık yine güzel bir değerlendirme yapmışsın.

Uzun süredir ben başka hisselerdeydim. Başarılı bir dönem geçirdim. Dün tekrar dönüş yaptım. Arenaya bugün bilanço gayet güzel geldi. İstikrarlı bir karlılık var. İstikrarlı yatırımcılar var. Ben neden olmayayım kalıcı olabilmek dileğiyle..

Hoş geldin hocam.

Hazır karlılık demişken o konuda 1-2 kelam etmek istiyordum senin konuyu açman iyi oldu.

Yılardır brüt kar marjımızda bir değişiklik yok . Brüt kar marjımız %5 civarı.

Ancak 2. çeyrek EFK ve net kar marjında bir düşüş var. Bunun nedenini merak edebilir yatırımcılar. Şöyle örnek vereyim.

2022 1. çeyrek ciro 2,8 milyar iken EFK 82 milyon , net karımız 28 milyon idi.

2022 2. çeyrekte ciro 3,6 milyar olmasına rağmen EFK yine 83 , net kar da 29 milyon oldu.

Hatta geçen senenin 3. 4. çeyrek ciro , EFK ve net karlarını , 2022 2. çeyrek ile karşılaştırırsanız bariz farkı görebilirsiniz.

Yani bu sene 2. çeyrekte , 1. çeyreğe göre yakalşık 800-850 milyon lira daha fazla ciro yapmamıza rağmen , brüt kar da aynı kalmasına rağmen , neden EFK ve net karda bir artış olmamış gibi bir soru gelebilir akla.

Hatta geçen sene 3. çeyrek 1.4 milyar ciro ile 34 milyon , 4. çeyrek 2.1 milyar ciro ile 25 milyon net kar elde edilmişti.

Yani bu sene neredeyse bunların 2 katı ciro ile neden aynı net kar elde edildi. Karlılıkta bir sorun mu var sorusu akla gelebilir.

Aslında bunun cevabı da faaliyet raporunda var. Aşırı artan maaşlar ve yeni alınan personel nedeniyle ( 31.12.2021 tarihinde 377 olan personel sayısı 30.06.2022 tarihinde 407 olmuş yani bu sene 30 kişi işe alınmış ) satış pazarlama ve genel yönetim giderleri geçen seneye göre çok artmış durumda.

Ayrıca Brighstar alımı için kullanılan kredi ve artan işletme sermayesi için alınan krediler yüzünden finansal gider de çok artmış durumda.

Bu 2 kalem EFK ve net karlılık oranında düşüşe sebep olmuş.

Ama bunlar geçici durumlar. Artan ciro tüm bu artışları kompanse etme gücüne sahip. Ayrıca Paynet satılırsa , elde edilecek nakit ile de hem cari oranımız yükselecek hem de banka kredilerini düşürme imkanına sahip olacağız. Böylece Paynet satışı sonrası karlılık da artacak.

Paynetin 1 milyar civarında satılması halinde , tamamını satarsak kasaya 1 milyar , yarısını satarsak da 500 milyon nakit para girecek. Bu meblağ da şirketin ödemeler dengesini çok rahatlatır.

İnşaallah bundan sonra bilanço kalitesi de , karlılık da her çeyrek daha da iyi olacak. Paynetin bir an önce satılması hepimiz için çok yararlı olur. İnşaallah o iş de hayırlısı ile sonuçlanır yakında.

3. Üstadım danışmanlık giderlerine bu dönemde 10 mly yazmışlar.Paynet icin olabilir mi?Bu gider olmasaydı daha fazla kâr açıklamış olacaktı.

4. Geçen sene danışmanlık gideri personel giderinin yaklaşık 6 da 1 i kadarken.Bu sene personel giderinin yaklaş yarısı kadar.

5.  Alıntı Originally Posted by sorpressa Yazıyı Oku
    Üstadım danışmanlık giderlerine bu dönemde 10 mly yazmışlar.Paynet icin olabilir mi?Bu gider olmasaydı daha fazla kâr açıklamış olacaktı.

yok bu ilk çeyrek de vardı. Brighstar için olan danışmanlık hizmeti bu. Ödemeleri hala sürüyor ama bu aralar biter sanırım.

Ama hepsi Brightstar değildir Paynet de vardır belki bir kısım.

Bu meblağ bundan sonra olmayabilir yada çok azalabilir. Ama doğru diyorsunuz bu olmasa net kar çok daha yukarı giderdi. Bir önceki yazımda belirttim , satış pazarlama ve genel yönetim giderleri bu sene çok artmış diye. Bunun 3 sebebi var

1- Artan enflasyon nedneiyle çalışan maaşlarına yapılan yüksek maaş artışı

2- Brightstar ve Paynet için ödenen danışmanlık ücretleri

3- Bu sene işe yeni alınan 3 kişinin maaş giderleri.

2. kalem muhtemelen yılın 2. yarısı çok azalacak. Bu da karlılığı biraz olsun arttırır.

6. İnşallah Üstadım dediğiniz gibi geçici harcamalar bitincede olmlu olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Ayın 1 inde yukarıdaki yorumu yapmıştım, normalde düşeni kıran hisse kesikli çizgi üzerine atıp yoluna devam etmesi gerekirdi.
    Grafikteki rakamları yazayım, düşen çizgisi ( kırmızı ) 13.86 kesikli çizgi 14.28 e denk geliyor.
    Ama asıl önemli olan mavi yatay 14.54 çizgisidir, burası aynı zamanda aylık pivot direncidir.
    Siyah kanal üst bandı 15.45 - 50 seviyelerindedir.
    Pazartesi takip ederiz rakamları.

Bakalım yarın ne olacak, kesikli çizgi yarın için 14.32

8. Hocam inşallah tavan olur bunu canı gönülden söylüyorum.
    Tahtadaki tayfa buna müsade edermi işte o tam bir karın ağrısı.Paynet haberini de keşke bugün verseler.

Sayfa 221/690 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •