
 Originally Posted by 
Emirhan06
					 
				 
				Bilanço hayýrlý olsun. Beklentilerimiz dahilinde geldi.
2. çeyrek cirosu 3,6 milyar TL civarýnda. Ýþlerin iyi gittiðini tahmin ediyorduk zaten.
2. çeyrek bu sektörde en ölü sezondur. Okullar kapanýr , kampanya dönemi deðildir vesaire.  Böylesine ölü bir sezonda 3,6 milyar ciro yapýldýysa , okullarýn açýlacaðý ve kampanyalarýn artacaðý 3. ve 4. çeyreklerde çok rahat toplam 9 milyar ciro yakalanýr.
Bu durumda yýlý 15,5 milyar liranýn üstünde bir ciro ile kapatmak hemen hemen garanti. Net kar da 150 milyon lira olacaktýr.
Banka kredilerinde doðal olarak bir artýþ var. Ciro çok yükselince iþletme sermayesi ihtiyacý da artar. Bu açýk da kredi ile kapatýlýr. Ama Paynet satýlýrsa mutlaka  bazý krediler kapatýlacaktýr. O zaman da burada bir düþme göreceðiz.
Sadece 2. çeyrek banka kredilerinin ve faizlerin artmasýndan dolayý  70 milyon finansal gider var.  Yarý yýl itibari ile 115 milyon lira.
Yani bu þirket her zaman finansal gidere sahipti ama þu anda aþýrý yüksek banka kredileri ve artan faiz ile beraber daha yüksek finansal giderlere sahip. 6 aylýk karýn 2 katý finansal giderimiz var. Paynet satýþýndan gelecek olan para ile bu banka kredilerinin bir kýsmýnýn kapanmasý hem cari oranýmýzý arttýrýr , hem daha az faiz ödeyeceðimiz için karlýlýðýmýzý arttýrýr.
Paynet demiþken , Paynetin de 2. çeyrek cirosu patlamýþ görünüyor. Ýlk çeyrek 70 milyon lira olan Paynet cirosu , 2. çeyrek 146 milyon liraya yükselmiþ. Yani sadece 1 çeyrekde %100 ciro artýþý var Paynette. Bu gidiþle yýl sonunu 450-500 milyon lira arasýnda bir ciro ile kapatabilir Paynet. Bu da 350-400 milyon olan tahminimizden çok daha fazlasý.
Paynetin cirosunun ve karýnýn yükselmesi , satýþýný çok daha fazla kolaylaþtýrýr . Hem de satýþ fiyatýnýn daha yukarý çýkmasýný saðlar. Aslýnda Paynet satýlmasa da olur bence. Çünkü artýk bu saatden sonra Paynet altýn yumurtlayan tavuk konumunda. Bu ciro artýþýnda Brightstar satýþlarýnýn bir kýsmýnýn da Paynet üzerinden yapýlmýþ olmasý etkili sanýrým.
Brighstar 2021 son çeyreðine çok katký veremedi çünkü sadece 1 aylýk cirosu konsolide tabloya girmiþti. 2022  1. çeyrekte farkýný hissetmeye baþladýk. 2022  2. çeyrekte ise tamamen aðýrlýðýný koyduðunu görebiliyoruz.
2022  3. ve 4. çeyrek cirolarý çok daha yüksek gelecektir. Sene sonu ciro beklentim 15 milyarýn üstündedir. Hatta 16 milyara çok yakýn bir ciro da gelebilir. Net kar 150 milyon civarý olacaktýr.
Eðer bu sene Paynet satýlýp , kredilerin bir kýsmý kapatýlýrsa , gelecek sene cirosu USD kuruna da baðlý olarak 20 milyarýn üstünde , net kar ise 250-300 milyon lira arasýnda olacaktýr.
Paynetin satýþý ise hep bu hesaplarýn dýþýnda. Onu gerçekleþince ayrýca konuþacaðýz.
Bilanço herkese hayýrlý uðurlu olsun. Ýnþaallah bu bilanço ile yarýn yüksek bir açýlýþ yapýp , 14,30'daki direnci geçip 17,5 lira civarýna doðru yükseliþimiz devam eder.
Hisse senedi yatýrýmý uzun vadeli bir iþtir. Bu çeyrek bilançosu hisseyi belli bir yere kadar taþýr , bir sonraki bilanço baþka bir yere. Tabi arada gelebilecek olan yeni iþ haberleri , yada Paynet satýþý gibi haberler ayrý hikayeler ve fiyatlamalar getirir beraberinde. Ama þu bir gerçek ki , elimizde sahip olduðumuz bu þirketin geleceði çok parlak.
2022  yarýyýl itibari ile , ciro ve  esas faaliyet karý  yakalaþýk %150 , net kar ise %800 civarý artmýþ durumda. Geçen seneki net kar çok kötü olduðu için oradaki artýþý çok dikkate almamak lazým ama normal bir kar olsaydý da bu sene %150 daha fazla kar etmiþ olabilirdik.
Bu arada öz sermaye de 900 milyona kadar çýktý. Bu durumda PD/DD oranýmýz þu an itibari ile 1,58 , F/K ise 12 civarýna düþmüþ durumda.
Paynet satýlýrsa , bu oranlarýn çok daha aþaðý geleceðini göreceðiz hep beraber. Evet çok sabýr gerektiren bir hisse ama bekleyenin mutlaka mükafatýný göreceðinden eminim. 2023 sonu hisse fiyatý hedefim 45 liranýn üstüdür. Ölmez sað kalýrsak bunun gerçekleþip gerçekleþmediðini görürüz hep beraber.
Tekrar hayýrlý olsun herkese.
			
		 
	
Yer Ýmleri