Sayfa 224/402 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324 ... SonSon
Arama sonucu : 3210 madde; 1,785 - 1,792 arası.

Konu: KCHOL - Koç Holding

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Kimsenin isine karismam ama bu hareket bence cok dogru olurdu.
    Bimas'ı 72,55'ten satıp 17'den Aselsan aldığımda da iyi bir fikir gibiydi ama sonuç ortada. Aldığımız ve almadığımız kararların olası/gerçekleşen sonuçları bizi strese sokuyor.

Son 18 aydır Doas, Eregli, isdemir, Kchol, Bimas, Aselsan sırasıyla hisseden hisseye geçtim. Hepsini karla satmış ve bir sonraki hisseyi düşükten almış olmama rağmen şu an ne eski Doas lotuma ne eregli lotuma ne isdemir lotuma ne Bimas lotuma ulaşamıyorum. Kar olsa bile eski lot sayıları üzüntü veriyor.

2.  Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Bimas'ı 72,55'ten satıp 17'den Aselsan aldığımda da iyi bir fikir gibiydi ama sonuç ortada. Aldığımız ve almadığımız kararların olası/gerçekleşen sonuçları bizi strese sokuyor.

Son 18 aydır Doas, Eregli, isdemir, Kchol, Bimas, Aselsan sırasıyla hisseden hisseye geçtim. Hepsini karla satmış ve bir sonraki hisseyi düşükten almış olmama rağmen şu an ne eski Doas lotuma ne eregli lotuma ne isdemir lotuma ne Bimas lotuma ulaşamıyorum. Kar olsa bile eski lot sayıları üzüntü veriyor.
    Ben ASELS icin dedim sadece diger hisseleri bilmem.

ASELS'da kiminle ortak olacagim konusu beni rahatsiz eder sahsen.

3. Kimsenin fikrini değiştirmek için söylemiyorum, ben o hisseden o hisseye atlama konusuna pek sıcak bakmıyorum.

Öncelikle kenarda her daim (büyük) bir miktar nakit tutarım.

Hisse iyiyse ve aşırı düşmüşse desteği o nakitten veririm. Başka hisseyi satarak değil. Ha öbür hisseden umudu iyice kesmişimdir bundan artık bir halt olmaz diyorumdur o zaman satıp arkama bile bakmam.

Ama bu hisseyi satarım da ben sattıktan sonra ya çıkarsa gibi bir kuşku varsa içimde dokunmam o hisseye..

4. Koç gurubu şirketler 2020 yılında büyük karlar elde ettiler. Temettülerini de dağıtmaya başladılar.
    Koç Holding büyük şirketlerden
    Arçelik'in%40.51ine
    Aygaz'ın %40.68 ine
    Ford-Otosan'ın %28.46sına
    T.Traktör'ün %37.50 sine
    Tofaş'ın %40 ına sahip
    Bu şirketlerin temettüleri bu yılın ilk üç aylık bilançosunda
    Koç Holding kasasına girecek ve bilançosunda görülecek.,
    Geçen yıl 20 Mayısta açıklamış bilançosunu.
    Bu yıl da aynı tarihlerde görürüz.
    Çok kuvvetli bir kar rakamı bizi bekliyor.
    Ülke daim oldukça güçlü olan bir hisse. Bekleyiniz.
    Son düzenleme : ndlr; 28-03-2021 saat: 11:45. Sebep: yanlış tarih

5.  Alıntı Originally Posted by ndlr Yazıyı Oku
    Koç gurubu şirketler 2020 yılında büyük karlar elde ettiler. Temettülerini de dağıtmaya başladılar.
    Koç Holding büyük şirketlerden
    Arçelik'in%40.51ine
    Aygaz'ın %40.68 ine
    Ford-Otosan'ın %28.46sına
    T.Traktör'ün %37.50 sine
    Tofaş'ın %40 ına sahip
    Bu şirketlerin temettüleri bu yılın ilk üç aylık bilançosunda
    Koç Holding kasasına girecek ve bilançosunda görülecek.,
    Geçen yıl 20 Mayısta açıklamış bilançosunu.
    Bu yıl da aynı tarihlerde görürüz.
    Çok kuvvetli bir kar rakamı bizi bekliyor.
    Ülke daim oldukça güçlü olan bir hisse. Bekleyiniz.
    İşte bu iştiraklardan gelecek parayı nasıl kullanmayı tercih edecekler, ona bakmak lazım. Solo net nakit pozisyonunu arttırmak isteyebilirler.

Şimdilik aklımda holding iskontosunu kısa vadede kapatacak bir gelişme/ beklenti yok. Bir süre daha özellikle iştiraklara oranla iskontolu devam edebiliriz. Holding in özelinde bize bir gelişme lazım. Halka açık olmayan şirketlerin halka arzı olabilir, borsadan kendi paylarını alması olabilir, enerji tarafının ( aygaz- tüpraş) hariç yeniden yatırımlara başlaması olabilir.

6. Arçelik ve Tüpraş ın piyasa değerleri eşitlenmiş. Türk traktör + otokar= yapı kredi. Bunlar ilginç fiyatlamalar. Sadece Tüpraş için özelleştirmede 5-5,5 milyar dolar ödenmişti diye hatırlıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    İşte bu iştiraklardan gelecek parayı nasıl kullanmayı tercih edecekler, ona bakmak lazım. Solo net nakit pozisyonunu arttırmak isteyebilirler.
    Her halukarda bu varlik elimizdeki hissenin bilancosuna girecek.

Ben bu paranin doviz seklinde tutulacagini dusunuyorum.

Yani ben olsam oyle yapardim.

8.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Her halukarda bu varlik elimizdeki hissenin bilancosuna girecek.

Ben bu paranin doviz seklinde tutulacagini dusunuyorum.

Yani ben olsam oyle yapardim.
    Paranın başına bir şey gelmese bari. Ordan çıkıp, buraya gelene kadar %10 yedi zaten 😂

Sayfa 224/402 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •