Sayfa 224/597 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324 ... SonSon
Arama sonucu : 4774 madde; 1,785 - 1,792 arası.

Konu: BTCIM - Batı Çimento

1.  Alıntı Originally Posted by energizer Yazıyı Oku
    Marjın azalmasının temel sebebi muhasebesel bir durum. 2. Çeyrekte dolar ucuzken stoka atılan hamadde, dolar kurunun tavan yaptığı 3. çeyrekte satılınca yüksek kar marjı gözüküyor. Aynı hareketi tersten 3. çeyrekte yüksek dolar kurundan maliyetleyip kurun geri geldiği 4. çeyrekte satınca bu sefer marj azalıyor. 2019 1. çeyrek kurun daha stabil gittiği bir dönem olduğu için gerçek karlılık açısından daha net bir tablo verecektir.

Bu arada şirketin danışman firmalarla ile görüştüğü ve varlıklardan bazılarını satabileceğini duygum. Umarım limanı değilde pek anlamadıkları ve beceremedikleri enerji varlıklarını satarlar. 70 MW hidroelektrik santralini 85 milyon dolara almışlardı zamanında bugün de kabaca 70-80 milyon dolara satsalar grup olarak tüm kısa vadeli borçlarını kapatırlar ve geriye 700 milyon TL civarında uzun vadeli borç kalırken çimento şirketleri onu kolaylıkla 3-4 yılda kapatırlar. Limanı satarlarsa büyük hata ederler, şu an ellerindeki en güzel varlığı satmış olurlar.
    Maliyetler ve kar marjı konusuna katılıyorum,sonuçta maliyetlerdeki en büyük kalem kömür ve elektrik dolara endeksli ve kurdaki sert artış fiyatlara tam olarak yansıtalamayınca marjlar düşüşe geçmiş,agrega fiyatlarındaki artışıda dikkate almak lazım...
    Varlık satışı ile ilgili kulislerde konuşulanlar tabiki bizimde kulağımıza çoktan geldi,hatta topicdeki çeteninde kulağına gelmişki üç dört gündür sesleri çıkmaz oldu,bunlar tamamen söylenti ve hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerekir,bu yüzden bunu kalkıp bizim topicde yazmamız tabiki doğru olmazdı,şirketten resmi bir açıklama gelmedikçe sizlerde fazla dikkate almayın derim...Ancak bu kadar ciddi borcu olan,bu kadar yüksek oranda bankalara faiz ödeyen ve önümüzde ciddi risklerin olduğu bir konjonktürde şirketin bunu düşünüyor olmasıda gayet doğal,muhtemelen en azından A ve B planları vardır,sayın Kırmızıya katıldığım nokta Hesleri şu dönemde tek olarak satarsanız iyi bir teklif gelmesi zor görünüyor,mesela bugün Kovada Hesler ihaleye çıksa gelecek en iyi teklif 30 milyon doları geçmez,gurup bu Heslere 55 milyon dolar verdi diye hatırlıyorum,ancak Batıenerji şirket olarak komple satılırsa ki doğru olanda bu görünüyor belki 60-70 milyon dolar bir fiyata gidebilir,liman satışı kesinlikle düşünülmemeli bile,ancak iyi bir teklifle ortaklık olabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    Çine HES Özelleştirme İhalesi
    EÜAŞ'a ait Çine Hidroelektrik Santrali'ne en yüksek teklif, 120 milyon 500 bin lira ile İşKaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'den geldi.

Aydın'daki 46 megavat kapasiteli Çine HES ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi ihalesi için 5 firma teklif sundu.

http://beyazgazete.com/haber/2018/4/...i-4444987.html

3 HES 70-80 milyon usd verirlerse hiç durmasınlar, bu fiyatları yapmaz; ama sadece LİMANI 100 milyon usd satıyoruz desinler,
    havada kaparlar. 3 hes +limanı satığını varsalım .tüm kredileri sıfır olan 2 adet çimento fabrikası bir tanesi sıfır daha yeni yapıldı.
    22 tane beton tesisi+şehrin içinde kalmış arsaları ,türkiye de hangi çimetosu vardır. Borsa fiyatı 2,37???
    ytd.
    Saygılar,

ytd.
    Saygılar,

3. Yok ben şimdi Tüm BTCIM portföyümü verip ; Burada ilk dile getirildiğinde 1,80 şimdi 1,07 olan tam bir yatırımcı dostu şirket UFUK yatırıma geçicem??????????????????????????????????????????? ????????????????

Yok ama bu topicde bazılarına harbiden müstehak bazı şeyler o da ayrı konu.Hepsine sıra gelecek bir gün.

Topicte bazı yazıları yazarken nedir bu rahatlık. Çünkü tahtada bu işi yapanlarla dirsek teması var bazılarının da ondan.....

Korkudan kapanış yaptığınız kurumu bile değiştirdiniz bugün.Yine yapsaydınız ya Gedik ten kapanış.Sanki sürekli kapanış yapan GEdik deniz ya da bugün kapanış yapan GLOBAL aynı el değil.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 13-03-2019 saat: 18:13.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Yok ben şimdi Tüm BTCIM portföyümü verip ; Burada ilk dile getirildiğinde 1,80 şimdi 1,07 olan tam bir yatırımcı dostu şirket UFUK yatırıma geçicem??????????????????????????????????????????? ????????????????

Yok ama bu topicde bazılarına harbiden müstehak bazı şeyler o da ayrı konu.Hepsine sıra gelecek bir gün.

Ben hisseye AŞIK olmam.
    Sadık ortak HİÇ olmam.
    Yeri gelir alırım, yeri gelir satarım, yeri gelir beklerim.
    Sonuç : Kazancıma bakarım.

YTD
    Son düzenleme : iki gozum; 13-03-2019 saat: 18:39.

Yok ben şimdi Tüm BTCIM portföyümü verip ; Burada ilk dile getirildiğinde 1,80 şimdi 1,07 olan tam bir yatırımcı dostu şirket UFUK yatırıma geçicem??????????????????????????????????????????? ????????????????

Topicte bazı yazıları yazarken nedir bu rahatlık. Çünkü tahtada bu işi yapanlarla dirsek teması var bazılarının da ondan.....

Korkudan kapanış yaptığınız kurumu bile değiştirdiniz bugün.Yine yapsaydınız ya Gedik ten kapanış.Sanki sürekli kapanış yapan GEdik deniz ya da bugün kapanış yapan GLOBAL aynı el değil.
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...20#post3257820

Bu sayfayı OKU .

YTD

http://www.hisse.net/topluluk/showth...p?t=79&page=94

http://www.hisse.net/topluluk/showth...p?t=79&page=95

Bu sayfayıda OKU...!!!

7. Ben okuyacağımı okudum seninle ilgili benim karnım tok bunlara.Sen hayatta işim olmaz dediğin hisse ile ilgili daha geçen ben bu hisse ile her zaman ilgiliyim diye kendin burada yazdın mı yazmadın mı?Bana daha neyin hikayesini anlatıyorsun.Zagalanmanın mı?Bir tanesinin de BTCIM maliyeti -3,57 idi açık yapıp çarpılınca 6 ay uğrayamadı buraya benim karnım tok sizin gibilere.Şimdi de önce madur yatırımcı idi şimdi de herşeyi bilen büyük trader.Yersen.

O yüzden bu topiclerde her ne yapmaya kalkışıyorsan benim bulunduğum yerde yapma.Allaha yakın ol bana uzak yolun açık olsun.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Ben okuyacağım okudum seninle ilgili benim karnım tok bunlara.Sen hayatta işim olmaz dediğin hisse ile ilgili daha geçen ben bu hisse ile her zaman ilgiliyim diye kendin burada yazdın mı yazmadın mı?Bana daha neyin hikayesini anlatıyorsun.Zagalanmanın mı?
    Sana belge koydum ,daha ne yapayım?
    Batı çimin sahibi gibi alınganlık gösteriyorsun ve maalesef uyarılara kulak tıkayarak zarar ediyorsun.

YTD

Sayfa 224/597 İlkİlk ... 124174214222223224225226234274324 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •