Sayfa 225/582 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,793 - 1,800 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Geçmişi inceleyin. Elinizdeki isdemiri 42 liradan Ereğli’yi 50 liradan çarpın keyfinize bakın. Maaşdan kalan para ile lotunuzu artırıp blok alımdan uzak kalın. Yeni başlayanlar sepet yapabilir. Temettü adayı şirket sayısı az değil.
    Sayın Kızıldağ, ISDEMIR'ın fiyatını gittikçe artırıyorsunuz, Ereğli ile makas kapanıyor, bir Ereğli yatırımcısı olarak endişeye kapılmalı mıyım? 65 bari olsun! hadi 60... Boynuz kulağı geçmesin

2.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Siz bence bu işi başaracaksınız, ama az çok tanıyoruz, başka arkadaşlarda başarsın istiyoruz. Bugün elin oğlu elen musk 280 milyar dolar serveti var, ben buna bakarak hayatımı şekillendirmem, sasa yada başka bir şeye de bakarak şekillendirmem. Girdiğiniz yol yanlış değil bunu anlatmak istedim. Fani bir canlı sahibi olan sasadan ben korkarım. Sahibi öldüğünde hayatı devam edecek sistemler lazım.
    Teşekkürler, sizlerden destek alıyoruz, başlangıcın 3 katına yakın lotum var Ereğli'de, fiyat buralarda olmasa toplayamazdım. Böyle kalmayacak elbet, hedefimi 100 bin lot yaptım. Yaşayıp göreceğiz. Şu an lot arttıkça mutlu oluyorum, ne kadar bedel ödediğime de çok takılmıyorum, çünkü o hesabı 5 yıl sonra yapacağım. Adı üstünde, şu an ben YATIRIM yapıyorum. Yatırım denen şey sanırım böyle yapılır, yarın ne olacak bilmiyoruz ki, aldığın arsa için de risk var, ev için de risk var. Arsadan yol geçebilir, istimlak olabilir, ev arzı artar ev fiyatları ve kiralar düşebilir.

Tek varlığım Ereğli değil ama, nakit tüm varlığımın fazlasını Ereğli'ye 5 yıllık perspektif ile yatırdım, beş yıl boyunca da belli oranda devam edeceğim.

Bu arada demir çelik sektörünün çökmesine devlet asla izin vermez, stratejik bir önemi var diye düşünüyorum!

Sasa konusunda aklımdan geçen gün aynı şey geçti , adam ölse durum ne olur diye, holding yönetiyor falan derler dedim içimden, miras kavgası bile hissede her şeyi tersine çevirebilir.. Tabii ALLAH uzun ömür versin o ayrı mesele.... Ülkeye yatırımlar yapılsın...

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    2023'de karlar azalsa diyorum. Ereğli, 15 milyar kar etse. %90 kar 13.500 mu oluyor, 4 tl falan 2024 Mart'ta temettü verir...(iş yatırım tahmini zaten bu şekilde)

..
    Neden 15 milyar TL kar etsin 2023'te Üstad? Ortalama çeyrek başı 3,75 milyar TL demek. USD/TL 20 lira olsa 190 milyon USD kar demek. Çeyrekte 2 mln ton üretip satsa ton başı 93-94 usd net kar demek. Bana biraz acımasız geldi.

4.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Teşekkürler, sizlerden destek alıyoruz, başlangıcın 3 katına yakın lotum var Ereğli'de, fiyat buralarda olmasa toplayamazdım. Böyle kalmayacak elbet, hedefimi 100 bin lot yaptım. Yaşayıp göreceğiz. Şu an lot arttıkça mutlu oluyorum, ne kadar bedel ödediğime de çok takılmıyorum, çünkü o hesabı 5 yıl sonra yapacağım. Adı üstünde, şu an ben YATIRIM yapıyorum. Yatırım denen şey sanırım böyle yapılır, yarın ne olacak bilmiyoruz ki, aldığın arsa için de risk var, ev için de risk var. Arsadan yol geçebilir, istimlak olabilir, ev arzı artar ev fiyatları ve kiralar düşebilir.

Tek varlığım Ereğli değil ama, nakit tüm varlığımın fazlasını Ereğli'ye 5 yıllık perspektif ile yatırdım, beş yıl boyunca da belli oranda devam edeceğim.

Bu arada demir çelik sektörünün çökmesine devlet asla izin vermez, stratejik bir önemi var diye düşünüyorum!

Sasa konusunda aklımdan geçen gün aynı şey geçti , adam ölse durum ne olur diye, holding yönetiyor falan derler dedim içimden, miras kavgası bile hissede her şeyi tersine çevirebilir.. Tabii ALLAH uzun ömür versin o ayrı mesele.... Ülkeye yatırımlar yapılsın...
    Sn. Fedoramca,

Bence de başaracaksın. Yüzbinlerce üyesi olan OYAK Ereğli'yi kendi haline mi bırakacak. Kaldı ki bu şirketleri devlet kurdu ve bence de stratejik öneme sahip. Yeşil enerji karbon vs. bunlara çok kafayı takmaya gerek yok. Zamanı geldiğinde yatırım yapılması gerekirse Ereğli bunun en kralı yapar ve pazarda da olması gereken yeri alır diye düşünüyorum.

Benim portföyümün çok büyük kısmı Ereğli idi artık tamamı Ereğli şu anda. Sadece temettülerle BES tarafına her yıl temettü dönemi para aktaracağım kalan paraylada Ereğli paylarımı yükselteceğim. Beğendiğim diğer şirketlerde gerçekten çok uygun fiyatlamalar olursa tekrar pay alabilirim ama benim kendime koyduğum hedef, ömrümü tamamladığımda Ereğli'de 1/10.000 pay sahipliğini çocuklarıma miras bırakmak. Bunun olup olmadığını zaman gösterecek. Biz niyet edelim, elimizden geleni yapalım, gerisi Allah'a kalmış. Nasipse olur.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

5. Aslında şuan hisse performansına kızıp eleştiren herkesin aklında trader mantığı var.

Nasıl ki bir hisseyi nakite dönüştürüp realize edip parayı cebine koymadan, şu kadar kâr ettim demenin anlamı yoksa, realize etmediğin sürece enflasyona yenildim demenin de pek bir anlamı yok.

Şu anki enflasyona yenilgi hissi, parayı realize etme isteğinden kaynaklı. İnsanlar, hisseyi satsam ne kadar kazanıyor olduğunu görmek istiyor. Kafasında sürekli bu hesabı yapıyor. Bu enflasyonist ortamda bu psikoloji gayet doğru, ama bilse 2 yıl sonra enflasyonu %300 yenecek, hiç rahatsız olmazdı. İşte bunu bilmiyor ve belirsizlik insanı rahatsız ediyor.

Ben 5 yıl boyunca hisse toplamayı ve hiç bir zaman realize etmeyi düşünmüyorum. Hangi patron, şirketinin hisseleri enflasyona yeniliyor diye üzülür ki?

Ben de hisselerimin patronuyum

Ancak o patronun şirketi batarsa üzülür. Ereğli'nin batacağını düşünmüyorum. Stratejik bir öneme sahip, kötü zamanlar yaşayabilir ALLAH korusun ama batmaz.

Yine de emekli oldum dedikten sonra, SGK emekli maaşım, kira gelirim ve Ereğli temettü gelirlerim olacak. Her şeyi sadece Ereğli'ye bağlamadım ama sadece Ereğli'den emekli olacakmışım gibi hisse topluyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Yine de emekli oldum dedikten sonra, SGK emekli maaşım, kira gelirim ve Ereğli temettü gelirlerim olacak. Her şeyi sadece Ereğli'ye bağlamadım ama sadece Ereğli'den emekli olacakmışım gibi hisse topluyorum.
    Bi de BES yap fedoramca.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Neden 15 milyar TL kar etsin 2023'te Üstad? Ortalama çeyrek başı 3,75 milyar TL demek. USD/TL 20 lira olsa 190 milyon USD kar demek. Çeyrekte 2 mln ton üretip satsa ton başı 93-94 usd net kar demek. Bana biraz acımasız geldi.
    İş yatırım 3.5 TL 2024 Mart'ta temettü hesabı yapmış, 12 milyar tl yi dağıtmış...Bence bu en kötü şartlarda oluşabilecek bir durum. Tabii iş yatırım bu hesabı dolar 13'lerde iken falan yapmıştır.

8. Daha öncede izledim, görmeyen olabilir diyerek paylaştım. Son cümle, çok düşündürücü.

https://twitter.com/ugurguven25/stat...HX_Pmb-Tw-w63w

Sayfa 225/582 İlkİlk ... 125175215223224225226227235275325 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •