Originally Posted by
fedoramca
Teşekkürler, sizlerden destek alıyoruz, başlangıcın 3 katına yakın lotum var Ereğli'de, fiyat buralarda olmasa toplayamazdım. Böyle kalmayacak elbet, hedefimi 100 bin lot yaptım. Yaşayıp göreceğiz. Şu an lot arttıkça mutlu oluyorum, ne kadar bedel ödediğime de çok takılmıyorum, çünkü o hesabı 5 yıl sonra yapacağım. Adı üstünde, şu an ben YATIRIM yapıyorum. Yatırım denen şey sanırım böyle yapılır, yarın ne olacak bilmiyoruz ki, aldığın arsa için de risk var, ev için de risk var. Arsadan yol geçebilir, istimlak olabilir, ev arzı artar ev fiyatları ve kiralar düşebilir.
Tek varlığım Ereğli değil ama, nakit tüm varlığımın fazlasını Ereğli'ye 5 yıllık perspektif ile yatırdım, beş yıl boyunca da belli oranda devam edeceğim.
Bu arada demir çelik sektörünün çökmesine devlet asla izin vermez, stratejik bir önemi var diye düşünüyorum!
Sasa konusunda aklımdan geçen gün aynı şey geçti , adam ölse durum ne olur diye, holding yönetiyor falan derler dedim içimden, miras kavgası bile hissede her şeyi tersine çevirebilir.. Tabii ALLAH uzun ömür versin o ayrı mesele.... Ülkeye yatırımlar yapılsın...
Sn. Fedoramca,
Bence de başaracaksın. Yüzbinlerce üyesi olan OYAK Ereğli'yi kendi haline mi bırakacak. Kaldı ki bu şirketleri devlet kurdu ve bence de stratejik öneme sahip. Yeşil enerji karbon vs. bunlara çok kafayı takmaya gerek yok. Zamanı geldiğinde yatırım yapılması gerekirse Ereğli bunun en kralı yapar ve pazarda da olması gereken yeri alır diye düşünüyorum.
Benim portföyümün çok büyük kısmı Ereğli idi artık tamamı Ereğli şu anda. Sadece temettülerle BES tarafına her yıl temettü dönemi para aktaracağım kalan paraylada Ereğli paylarımı yükselteceğim. Beğendiğim diğer şirketlerde gerçekten çok uygun fiyatlamalar olursa tekrar pay alabilirim ama benim kendime koyduğum hedef, ömrümü tamamladığımda Ereğli'de 1/10.000 pay sahipliğini çocuklarıma miras bırakmak. Bunun olup olmadığını zaman gösterecek. Biz niyet edelim, elimizden geleni yapalım, gerisi Allah'a kalmış. Nasipse olur.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri