Kafe boş işte.
Webster üstad olaydı kafayı çekiyorduk.
Kafe boş işte.
Webster üstad olaydı kafayı çekiyorduk.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
merhaba
arkadaslar ben yurt disi websiteden bir seyler almak istiyorum. atiyorum 100 dolarlik aldim bugun dolar tl kurla. hesap ekstresi tl cinsinden olursa bana borc gelirken ne kadar hesaplaniyor? ayni gun kuriyle hesaplaniyormu acaba? komisyon ne kadar? biri detailin biliyormu acaba?
birde hesap ekstresin dolara cevirirsem ne oluyor? yani dolarmi yatirmam gerekiyor kredi kart hesabima demi? ve o zaman alis veris yaparsam borc gelirken dolar cinsindenmi geliyor?
atiyorum 100 dolar yatirdim kredi kartima. 100 dolarlik alis yaptim. hesap ekstrem doviz cinsinden olursa borc nasil geliyor?
birde ekstre doviz olursa ben tl harcalaya bilirmiyim yurt icinde ve o zaman borc nasil hesaplaniyor?
sonunda doviz cinsi olan ekstre secimin ben kanada dolari gibi parada olursa harcalaya bilirmiyim? mesela kanadadan bir sey almak isterdim cad seklinde,
bu konuyu bundan önce sorduğunuzda hatırlarsanız bankanın sitesindeki o anki döviz satış kurundan yansır diye söylemiştim ama geçen tutmadı 800 dolarlık bir alışveriş yapmıştım ve yanlış olduğunu anladım,
Bankaya sorduğumda banka dediki, kartınızın sağlayıcısı kimse (visa,master,troy,pulse,discover vs.vs.) onun o anki satış kurundan yansır direk dedi,
Nerden görüntüleriz dedim görüntüleyemezsiniz dedi,
bankadaki sitedeki döviz kuru neyse +-%1 oynayabiliyor işte
ama diyelim bankadan döviz harcamalar için döviz ekstre istediniz, 100 dolar yatırdınızk arta 100 dolar alışveriş yaptınız, bukadar! bir kur farkı vs. ödemezsiniz, sadece klasik ay sonu ekstreye yansıyan alışveriş faizi yansır okadar.
Ama diyelim bankadan döviz harcamalar için döviz ekstre isterken dolar seçtiniz ve kanada doları ile alışveriş yaptınız, kanada doları amerikan dolarına çevrilip kartınıza yansıtılacak.
sayin mert ben okudum, yazmis o gunun maximum kurla size yansiyacaktir bu ziraat kredi kart icindir! sanki banka banka de fark ede biliyor. siz dediginiz banka gibi olursa buradan ceviriliyor oda bir az mantiksiz cunku banka kazanmaz o kadar! https://www.mastercard.us/en-us/cons...-currency.html
o zaman ben dolar yatiririm kredi karta ve dolar harcamam daha mantikli (ekstreni doviz secmem gerekiyior onun icin) demi?. birde kesin eminmisiniz baska doviz cinsindende ala bilirmiyiz, cunku kredi kartta sadece amerikan dolari oluyor?
birde mert bey, mesela atiyorum biz tl harcama yaptik ekstre dolar olan zaman. o zaman ne oluyor? ay sonu tl olarak ekstre geliyor yoksa yine dovize ceviriliyormu (bence o zaman alis kurla hesaplamis olurlar)?
banka her zaman kazaniyormus!
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Yer İmleri