Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 227/1014 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,809 - 1,816 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Asd3232 Yazıyı Oku
    okumuş , beyaz yakalı insanlar artık türkiyeden kaçıyor..
    bunlardan biri amerikaya gitmiş artık orda yaşamaya başlamış
    adam youtuber vlog yüklüyor devamlı
    takipçileri var .oraya gitmek isteyenler kafalarındaki soruları yazıyor. videosunu çekermisin diyorlar. adam da yapıyor
    mesala ev fiyatlarını çekti yayınladı.
    1 donüm arazi içinde ( içinde yetişmiş çok ağaç var) gölün dibinde 300-400 metre 3 araçlık kapalı garaşı, 11 odalı, giyinme odaları, çamaşır kurutma odaları, yüzme havuzu triplex evin fiyatı 450.000 $ dolar dedi satıcı kadın. yıllık vergisi 11.000$ pazarlık yaparız. ayrıca kredi notunuz yuksekse 30 yıl vadeli alabirirsiniz dedi
    bizim adam güldü türkçe ( kadının anlamayacağı dilde, türkçe olarak) istanbulda bu paraya 2+1,3+1 alırsın dedi...güldüm
    düşündüm....
    bizim ülke mi zengin A.BD. mi diye?
    Bak ne kadar guzel soyledin okumus beyaz yakali kaciyor dedin

ama asla zenginler hali vakti yerinde olanlar kacmiyor

hep para sorunu olanlar kaciyor yani issiz gucsuz fakir fukara ezik buzuk

o beyaz yakanin da tonlari var. Cok gorduk burada banka mudurunun yerlere fayans dosedigini yada doktormus TR de ama burada taksi soforlugu yapanini

gercek beyaz yaka olsa adam gibi imtihanlarini gecer okulunu bitirir ama nedense o beyaz yakalari hic goremedik. Solmus grilesmis yakalar

2. mesela şu malikane.. 10.000 m2 arazi üstünde 3.000 m2 taban oturumlu 3 katlı, onlarca odası olan muhteşem bir malikane.. pensilvanya kırsalında.. gerçekleşen işlem fiyatı 2,5 milyon dolar.. walla, çok iyi bilemem ama aşağı yukarı kaba inşaat maliyeti falan gibi bir rakam, nerdeyse 10 bin m2 inşaat alanı olan bir yapıdan sözediyoruz, yani inşaat maliyeti bizim buralarda olsa 800- 900 TL/m2 minimum sınırlarında- inşaat mühendisi şantiye tecrübesi olan arkadaşlar daha iyi bilir-

bu malikanenin 2,5 milyon dolara satın alındığına dair işlem makbuzu 15/07 sonrası el konulan cemaat şirketlerinden birinde bulundu.. eğer tapuda düşük gösterip (üstünü açıktan vermek gibi) bir gatakulli yoksa, ki abd sınırları içinde gerçeklemiş bir emlak işleminden bahsediyoruz, abiler işi sudan ucuza mal etmişler nerdeyse.. darısı, pılıyı pırtıyı toplayıp giecek olanların başına.. inşallah bir an evvel giderler de, memleket biraz olsun huzur bulur..

yaşadığı ülkeden ve ülkenin insanlarından ölesiye nefret eden tiplerin hala burada kalıyor olmasına şaşırıyorum, bu kadar derin nefret sahibi olsam bi dakka bile durmam o topraklarda..
    Son düzenleme : KaraKemal; 21-06-2017 saat: 00:31.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AYDAN DAHA TUHAF OLAN TÜRKİYE...
    Gönderi
    618
     Alıntı Originally Posted by ahmetg Yazıyı Oku
    iki turlu sehir vardir

biri metropol oburu non metropol

o videodaki evler hep dag basi evleri

eger elma ile elmayi karsilastirirsanizki yapilmasi gereken budur o zaman ıstanbul korkunc ucuz kaliyor

ıstanbul o kadar ucuzki insane kafayi yedirtir

bu forumda 10 yildir mi ne yaziyorum kac defa yazdim bu ucuzlugu ayrintili ayrintili ornekler verdim ve artik yoruldum yaslandim

abd de metropol sehir yani ıstanbul tadinda metropol sehir 3-4 tane. Hepside ıstanbul un 10 kati pahali.

Size ufacik bir ornek vereyim baska bir sey yazmiycam

sene 1996 arkadaslarla bardayiz herkes turk. Yer boston ama boston kadikoy un 5 te biri bir yer sehir bile degil kasabadan buyuk ama anlayin iste

bar dedigim filmlerdeki gibi degil dokuntu zavalli bir yer

muhabbetin ortasinda bir arkadas geldi ve dediki "ya ben demin bir apartman dairesi gordum icinde camasir makinesi vardi"

hadi lan ordan dedik ve ortamdaki hickimse inanmadi herife cunku ben hayatimda hic icinde camasir makinesi olan apartman dairesi gormemistim duymamistim o zamana kadar

bu arkadas cok zengin bir aileden torpilli parali adam olsun diye amerikaya yollanmis basit bir okula gidiyor

biz adama inanmiyoruz falan beni bir merak sardi ve sordum. Bu hangi bina cunku boston da insaat bile cok zor gorursunuz izin almak zordur. Bana apartmani tariff etti ve ben orayi biliyordum adi cikmis supersonic manyak zenginlerin yasadigi bir bolge

sonradan anladikki daireyi alan tansu cillerin ogluymus. Bu cocukta tansu cillerin new hampshire daki otelinin mudurunun akrabasi

daireyi kaca aldigini bilmiyorum o zaman ama tahmin ediyorum bugunlerde 1 milyon dolardan fazladir.

Yukarida yazdiklarimi anlamadiginizi biliyorum cunku dusunmuyorsunuz.

ıstanbul dunyanin en ucuz metropol sehridir. Unutmayin boston bir sehir bile degil. Daha ny veya san fransisco daki fiyatlardan basetmiim uykulariniz kacar

ufak bir bilgi daha. %2.5 ten 1 milyon dolarlik evin emlak vergisini dusunun, bir de apartman aidatini

daireyi gorseniz gulersiniz o kadar ufak ve kalitesiz yani geneli oyle. Tr deki iscilik burada neredeeee?
    metropol den anladığınız nedir?
    KUMARI OYNATAN KAZANIR ! KAZANMANIN ANAHTARI iSE MASADAN ZAMANINDA KALKMAKTADIR

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    618
    Ben şahsen 250.000$ verip istanbuldan 2+1 alacağıma a.b.d. De kalifornia long beach den 2+1
    adam gibi yaşarım...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    618
    Istanbul = 15 milyon insanın 7 milyonu ne olduğu belli olmayan, insanlar topluluğu bu mudur metropol şehir
    ben asıl metropol şehri beklenen marmara depremi sonrası görmek istiyorum

6.  Alıntı Originally Posted by Asd3232 Yazıyı Oku
    Ben şahsen 250.000$ verip istanbuldan 2+1 alacağıma a.b.d. De kalifornia long beach den 2+1
    adam gibi yaşarım...
    işte onu diyoruz hocam, git ve adam gibi yaşa..
    ne işin var burda hala ? niye gitmiyorsun ??
    iş olanakların da çok daha mükemmel olduğunu rakamlar söylüyor, burda %10 işsizlik, orada %4.. nerdeyse tam istihdam, senin ölçülerine uygun bir iş de vardır illa ki.. aç kalmazsın açıkta kalmazsın, abd nüfusunun %15 kısmı yani 50 milyon kişi hükümetin dağıttı ticket'larla karnını doyuruyor, en kötü ihtimalde gider mcdonalds hamburgerini yersin hergün bedavadan..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Asd3232 Yazıyı Oku
    metropol den anladığınız nedir?
    metropol den kasit icinde cok iyi onlarca belki yuz universite barindiran

her sene milyonlarca insanin turist olarak ziyaret ettigi

milyarlarca dolarlik GDP yaratabilen

kesinlikle bir finans merkezi olan

tarihi kulturu ve sanati ile dunyanin her tarafinda bilinen ve sik sik bu konuda aktivitelerin yapildigi

sokaklarinda insanlarin yurudugu

cok fazla sayida alis veris merkezinin oldugu

nufusunun devamli arttigi ve ilgi noktasi olmaya devam ettigi

sehirdir

Bunun gibi cok sehir var dunyada. Ama Istanbul u butun oburlerinden ayiranlar ise

bir cok imparatorluga baskentlik yapmis olmasi

bir cok dinden insanin zamaninda burada yasamasi buna mukabil dini yerlerin coklugu

ortasindan bogaz gecmesi

cok yakininda denize girebilmek hemde kopekbaligi tehlikesi olmadan

cok yakininda cok guzel doga nin bulunmasi bundan kasit ormanlar plajlar selaler termal vs vs vs

avrupaya afrikaya ortadoguya 1-2-3 saatlik ucusla gidilebilmesi

anlatmakla bitmez

esasinda dusunsem derlesem toplasam sayfalar suren avantajlari var Istanbulun

boyle bir sehir dunyada yok.. Varsa buyrun aciklayin cevabinizi vermeye hazirim...

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    işte onu diyoruz hocam, git ve adam gibi yaşa..
    ne işin var burda hala ? niye gitmiyorsun ??
    iş olanakların da çok daha mükemmel olduğunu rakamlar söylüyor, burda %10 işsizlik, orada %4.. nerdeyse tam istihdam, senin ölçülerine uygun bir iş de vardır illa ki.. aç kalmazsın açıkta kalmazsın, abd nüfusunun %15 kısmı yani 50 milyon kişi hükümetin dağıttı ticket'larla karnını doyuruyor, en kötü ihtimalde gider mcdonalds hamburgerini yersin hergün bedavadan..
    250 bin dolara kaliforniyada 2+1 zenci mahallesinde alirsin anca

bilir bilmez konusuyorsunuz

kalifornia da zaten emlak vergisi var bir de ustune eyalet vergisi var. Deniz kiyisinda bakarsin denize giremezsin buz gibi

kopekbaliklarini seyredersin onlarda seni seyreder ah bir girsede yesek diye. Hala o soguklugu unutamam dudaklarimi morartmisti hemde Agustos ayinda San Diego da

Plajdan okyanusa bakip giremeyip uzulup kardesimle sunu demistik "vaybe Istanbul cennetmis simdi anliyoruz"

Sayfa 227/1014 İlkİlk ... 127177217225226227228229237277327727 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •