Sayfa 229/438 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329 ... SonSon
Arama sonucu : 3501 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. Açığa satışlara öcü diye bakmak, onları şeytani işlemler olarak görmek doğru değildir. Yersiz yapılan açığa satışlar fiyatı ucuzlatır, iyi malı ucuza alma fırsatı verir, volatiliteyi artırıp kısa vade bazlı treyd etme fırsatları sunar. Ters giden açığa satışlar kapatıldığında da kağıt harika prim yapar. Kağıtların aşırı prim yapmasını önleyerek dengeleyici unsur görevini görür. Açığa satışlara tek açıdan bakarak onları zararlı olarak nitelemek yanıltıcıdır, olumlu yanlarını da dikkate almalıyız.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Geçen mart ayı.

Trendyol sistemin elemanı
    Aciga satış ile yatırımcıları soyuyorlar
    Gariban yatırımcı aciga satışın yasak olduğunu sanıyor
    Bu soygun düzeneğini farkındalık yazıları yazdığımda koşarak zıpladı
    Mailinizi çatır çatır satiyorlar.

Bunu yazmışım

Ne yazdığını da atayım mi

3.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Geçen mart ayı.

Trendyol sistemin elemanı
    Aciga satış ile yatırımcıları soyuyorlar
    Gariban yatırımcı aciga satışın yasak olduğunu sanıyor
    Bu soygun düzeneğini farkındalık yazıları yazdığımda koşarak zıpladı
    Mailinizi çatır çatır satiyorlar.

Bunu yazmışım

Ne yazdığını da atayım mi
    At bakayım ne yazmışım göreyim.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4. Ödünç alıp satma zaten açığa satmadır. Malın fiyatı düşerse malı yerine koyup gerisin geri ödünç aldığın kişiye verirsin sattığın fiyat-aldığın fiyat = aradaki fark karın olur. Ama burada sıkıntı bunu GENELE yasaklayıp bir grubun kendi uhdesinde uygulaması.
    Açığa satış da bir sıkıntı yoktur. Nasıl kredili alım imkanı varsa ödünç satma imkanı da olmalı. Yoksa borsada gereksiz balonlarda oluşur. Mal iyi ise zaten açığa BİR NOKTAYA kadar basarsın hadi sıkı ise daha fazla bas gelir birileri alır.
    Tabi bu dediklerim gerçek manada borsalarda olan işlerdir. Bizim borsamız ise kumardır ve oligopol bir yerdir. Bir yada bir kaç kurum oyuncu istedikleri gibi fiyat belirlerler. Bu manada teknik temel analizin yanına mutlaka takas analizi de eklenmeli kombine edilip bakılmalıdır.

5. Bu kadar iddialı konuştuğuna göre elindeki deliller hukuki yönden oldukça sağlam olmalı. SPK'ya bu delillerle birlikte bir dilekçe ile başvurup bu delilleri sun ve yönetmeliğe aykırı bir şekilde açığa satış yapan kurumları ifşa edip bunların cezalandırılmasını talep et derim. Yasadışı açığa satışlardan olumsuz etkilenen KYlardan hayır duası almış olursun.

Bir de hukuki delil fln diyor

Kabak gibi aylardır yasağı deliyor bir kurum koru duzsen gözü açılır
    Milleti bilinçlendirmek için yazıyordum koşarak zipliyordun

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Ödünç alıp satma zaten açığa satmadır. Malın fiyatı düşerse malı yerine koyup gerisin geri ödünç aldığın kişiye verirsin sattığın fiyat-aldığın fiyat = aradaki fark karın olur. Ama burada sıkıntı bunu GENELE yasaklayıp bir grubun kendi uhdesinde uygulaması.
    Açığa satış da bir sıkıntı yoktur. Nasıl kredili alım imkanı varsa ödünç satma imkanı da olmalı. Yoksa borsada gereksiz balonlarda oluşur. Mal iyi ise zaten açığa BİR NOKTAYA kadar basarsın hadi sıkı ise daha fazla bas gelir birileri alır.
    Tabi bu dediklerim gerçek manada borsalarda olan işlerdir. Bizim borsamız ise kumardır ve oligopol bir yerdir. Bir yada bir kaç kurum oyuncu istedikleri gibi fiyat belirlerler. Bu manada teknik temel analizin yanına mutlaka takas analizi de eklenmeli kombine edilip bakılmalıdır.
    Sorun zaten bu birkaç kurumun yapması genele açık olsa bu kural kagitlar böyle yerin dibine girmez.
    O yüzden acmıyorlar kaymağı kendileri yiyor
    Bu sebepten yabancıyı istemiyorlar borsada
    Kısaca soyuyorlar milleti

7. Resmen yasak olsa da açığa satışların her daim yapıldığını biliyorum. Özellikle de günsonunda veya T+2 bazlı açığa satışlar çok yaygın, bunu da biliyorum. Açığa satışlara karşı değilim, tamamen serbest olsun diyorum. Bunların dışında görüş beyan etmişsem çok şaşırırım.

8.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    TH şöyle dedi:

Bu kadar iddialı konuştuğuna göre elindeki deliller hukuki yönden oldukça sağlam olmalı. SPK'ya bu delillerle birlikte bir dilekçe ile başvurup bu delilleri sun ve yönetmeliğe aykırı bir şekilde açığa satış yapan kurumları ifşa edip bunların cezalandırılmasını talep et derim. Yasadışı açığa satışlardan olumsuz etkilenen KYlardan hayır duası almış olursun
    Ha bunları yazmışım. Bundan ne sonuç çıkardın? Olması gereken de zaten bu değil mi? Ortada bir hukusuzluk varsa düzeltilmesi gerekir. Sadece imtiyazlı olanlarla günsonunda mahsuplaşanlar değil de isteyen herkes açığa satabilsin.

Yukarıda bahsettiğim açığa satış prensiplerime aykırı düşen bir durum yok ortada. Yine bir bardak suda fırtına kopardın. Tek yaptığın da bu zaten. Hep şikayet hep şikayet. Senden borsacı olmaz. Dediğim gibi sen deliklerini topla ve SPK’ya başvur.

Sayfa 229/438 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •