Sayfa 230/268 İlkİlk ... 130180220228229230231232240 ... SonSon
Arama sonucu : 2140 madde; 1,833 - 1,840 arası.

Konu: GLYHO- Global Yatırım Holding

1. Selamlar.. Bazı arkadaşlar bilgiye ulaşılamama durumunu düşünerek iyi niyetli olarak şirketle ilgili gelişmeleri bizim gibi küçük yatırımcılarla paylaşıyor..Kendi adıma teşekkür ederim. Yalnız 25 yıllık bu hissede edindiğim tecrübe sayın KM istemedikten sonra bu şirketin hisse fiyat anlamında hakkettiği fiyatlara gitmeyeceğidir. Eğer bir gün bu şirket hakkettiği fiyatlara gidecekse, sayın patronun menfaati gereği için olacaktır ki şirketle ilgili herhangi bir olumlu gelişmenin olmasına da gerek yok.
    Bazen aynı şeyleri tekrar tekrar ediyorum. Bazı arkadaşlar bundan rahatsız da olabilir. bu hissede 25 senedir bütün platformlarda yatırımcıyı özelliklede küçük yatırımcıyı ablukaya alacak büyük bir baskı uygulanmakta ki bunu görmemek için afedersiniz aptal olmak gerekir.bu baskının nedenini patron ve tahta yapıcı biliyordur da yatırımcısına bu kadar kan kusturan patron ve tahta yapıcıyı da Allaha havale ediyorum.
    Bu forumda çok yazmayı istemiyorum Çünkü İnsanlar iyi niyetli değiller. Bir kişi birden fazla nikle yazmasını da hiç kabul edemiyorum.
    Bir paragrafta sayın Sommers'ın sorusuna cevap yazmak isterim. Benim tanıdığım patron temettüyü bedelsiz kararından sonra açıklayıp bir taşla iki kuş vurur. yalnız bunun yatırımcı açısından çok iyi olacağını düşünmüyorum ki çok uzağa gitmeye gerek yok. Al sana naturelgaz örneği. Temettü konusunda Bizim borsamızda yatırımcılar(küçük yatırımcılar) genelde patron ve tahta yapıcı tarafından cezalandırılıyor., kendi adıma benim için bir şirkete yatırım yapılıp yapılmamasında temettü belirleyici asla değil. Saygılarımla..

Hisse,kısa süre içinde 13.62 den 18.55 e çıkarak %35 prim yaptı,şimdi düzeltmesini yapıyor,,hiç bir hisse düzeltmeden ip gibi çıkmaz.
    Grafiği hiç mantıksız değil,çok anlamlı.
    Buna uyan kazanmış.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

3. şu an yine piyasadan fazla düşüyoruz hep yukarı hep yukarı zaten piyasanın mantığına aykırı sinir bozucu tarafı merdivenle yavaş yavaş çıkıyoruz inerken global balkondan atlıyor yani çok hızlı düşüyoruz. ama ben kısa vadeli tarafta değilim en az 1 dolar hedefini görmeden buradan çıkmam şu an tam istediğimiz durumda şirket kar yazmaya başladı bedelsiz kağıt ve de temettü verecek bu tahtada hiç alışık olmadığımız durumlar 9 aylık bilanço enflasyon muhasebesine kurban gitmezse bu düzeltmenin arkasından sağlam bir yukarı hareket başlar düşüncesindeyim.

4. bunca soru varken 92XX altı can yakar diyen beşiktAŞK yinemi haklı cıktı/cıkacak? daha önceki haftalarda seyir defterine yazdığı 88xx 92xx arası calısacakmı? calısmaz ise 82xx 86xx arasına kadar galaksinin gemileri geri cekilmek zorunda kalacak gibi.

Sevgili arkadas cok kasmayın akısa bırakın. . . . . . . .

Bu arada sevgili aysha ngazda bana calıs diyordun ya . . . . . sen aldınmı dersini )))) 5xx den 4 e )) adama nasıl calıstırıyorlar))))) diğer tahtalarda yazmıyoruz diye aksiyonları bilmiyoruz muamelesi yapmayınız :=)))))
    Yazdıklarım deli saçmasıdır. Hiç bir anlamı yoktur. Yatırım ve bilgi tavsiyesi değildir. Sohbet muhabbet amaçlıdır

5.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Global Yatırım Holding #Glyho 24.09.2024 tarihli "6A 2024 Finansal Açıklamalar" konulu telekonferansı satır araları;

- 15 Eylül itibariyle İstanbul PYŞ yönetilen portföy büyüklüğü 117 milyar TL. (Dk 19:30)

- Holdingin Haziran 2024 itibariyle Konsolide net borcu 844 milyon dolar. Konsolide Brüt borç 1.1 milyar dolar. (915 milyon dolarlık kısım limanların borcu) Liman borçlarının 792 milyon dolarlık kısmının vadesi 15 yıl ve üzeri. (Dk 20:00)

- 792 Milyon dolarlık borcun dağılımı (Dk 22:00)
    1-255 Milyon dolar Nassau liman projesi için 20 yıl vadeli,
    2-330 Milyon dolarlık kısmı 17 yıl vadeli tahvil,
    3-187 milyon dolarlık kısmı san puantan liman proje finansmanı için 20 yıl vadeli (Borç girdi favök henüz tam yansımadı)
    4-19,5 milyon dolarlık kısmı san lucia limanı proje finansmanı için (Borç girdi favök henüz tam yansımadı)

- Liman kiralama finansmanı için kullanılan 792 milyon dolarlık uzun vadeli borçlanmaları kenara koyduğumuzda holding toplam Net borç/Favök'ü 1.3 olarak görüyoruz. (Dk 23:20)

- Geri alım için 123 milyon Euro'luk 7 yıl vadeli kredi kullanıldı. (Dk 13:30) (Kutman soru-cevap kısmında 122 milyon dolar ve 7+2 yıl vade olarak ayrıca bir beyanı mevcut. (Dk 25:38)

- Grup full konsolide. GPH paylarının %90'a çıkması geliri değiştirmeyecek ama net karda önümüzdeki dönemde (3. çeyrek dahil) net karda bu pay artışını hissedeceğiz. (Örneğin 2. çeyrekte 600 milyon olan net karımız 1 milyar olacaktı eğer GPH pay oranımız %90 olsaydı) (Dk 28:00)

- Geleceğe yönelik beklentilerde bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. (Dk 30:00)

- GPH'da Favökx20 oranında ortaklık teklifi olursa değerlendiririz. (Dk 31:00)

- “GPH için roketin ateşi daha yeni yandı fırlamadı bile” M.KUTMAN Yön. Krl. Bşk. (DK 31:30)

- 22 Ekimde 460 milyonluk TL kredi kapaması var. (Dk 35:00)

- Başkent gaz davası ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunduk. (Dk 36:00)

- Kuşadası limanını halka arz etmeyi düşünüyor musunuz? Sorusuna M.KUTMAN “bilmiyorum bakalım değerlendirebiliriz” şeklinde cevap verdi. (Dk 38:00)

- Geri alımı en azından şimdilik düşünmüyoruz. (Dk 38:00)

- GPH 2025 rezervasyonları soruldu. 2024'ün üstünde hele nassua limanı çok iyi denildi. Toplam yolcu sayısı 2025 yılı için 20 milyon geçer diye ekledi. (Dk 38:30)

2032 yılına kadar toplamda 762 milyon dolar GPH'tan GLYHO'ya temettü ödemesi yapılabilir. (yeni liman alımı ve pandemi vs. olmazsa) (Dk 39:50)

Liman yatırımlarını çok rahat finanse ediyoruz. (Dk 42:30)

Sezonsallık liman iş kolumuzu çok fazla etkilemiyor. Lokasyon dağılımından dolayı (Dk 43:50)

Sektörün üzerinde büyüyüruz. Nassua, Kuşadası ve Porto Rico limanları bunda etkili. (Dk 44:30)

Kuşadası limanı favök üretimi açısından 2. karlı limanları olduğunu beyan etti. (Dk 44:50)

Naturelgazın satılması düşünülmüyor. (DK 48:00)

Bahamalar enerji yatırım bütçesi 90-100 milyon dolar. Oradaki liman yatırımlarında kullanılan krediler benzeri düşük faizli, uzun vadeli kredilerle finans etmeyi planlıyorlar. (Dk 49:00)

2032 yılına kadar planlanan yolcu gemileri ile şimdiki yolcu kapasitesi sektörde %60 oranında artmış olacak. (DK 50:00)

İstanbul PYŞ'te bu sene sonu da holdinge bir temettü beklentileri mevcut. (Dk 50:50)

Yıl sonunda gayrimenkullerin değerlemeleri yapılacak. (Karaköy hariç onun 1. çeyrekte) (Dk 52:30)

Yıl sonu net dönem karı 2023 yılından daha iyi olacak ama enflasyon muhasebesinin de etkisiyle net bir şey söylemek zor. (Dk 59:00)

Yön Krl. Bşk. yurt dışında holdingi tanıtacağını belirtti. Türkiye’de bu işi benden iyi yapan yok diye de ekledi.(DK 1:02:00)

Sn. Kutman "Geçtiğimiz 8-10 yıl yatırım ile geçti. Şimdi meyvelerini toplama zamanı." (Dk 1.03.00)

Sn. Kutman "Liman grubunda 2024 yılında sürprizler olabilir dedi ve ekledi "Los Angeles limanı ihalesine katılacağız." (Dk 1.04.00)

Not: Beyanatlar ses kaydından özetlenmiş olup yanlış anlaşılmalar olmaması adına ses kaydında ilgili bölümlerin geçtiği dakika dilimleri cümle sonlarında belirtilmiştir.

https://globalyatirim.com.tr/etkinli...ekonferanslar/

https://x.com/borsapiens/status/1839...d8F2ZUHt93mWtw

Çok mükemmel bilgiler var tekrar tekrar okumak lazım emeğine sağlık arkadaşın
    Bukadar güzel haberler sonrası borsa yaklaşık %11-12 civarı düşüş gösterirken globalde 17-18 düştü. Çok eskiden uygulamadan tek tek gün gün bütün limanlara gelecek gemi sayılarını yolcu sayılarını toplayıp saatlerce uğraşıp exele geçirmiş tablo yapmıştım burada da Nassau CEO’sunu takip edip limanlarda yolcu rekorlarını paylaşmıştım.Üstad çok emek var ama bunlar boş işler demişti..Şuna emin oldum iyice üstadın boş işler dediği gibi haklı delist oldu gph sahipliği 91 oldu ne büyük limanlar aldı İstanbul portföy büyüklüğü 115 oldu Buda iyi diye düşünmüştüm ama aslında patronun sınırsız gücü olduğunun farkına yeni vardım. Koskoca yeni otel yapıldı bitti. Limanlar arttı yolcu rekorları kırılıyor üstüne yukarda patronun 2032 ye kadar gph den 762 milyon dolar temettü gelecek sektör %60 büyüyecek falan. Patron hisse topluyor o istemeden bu hisse hiçbiryere gitmez.Üstad Geçende 18 lere gelirse 24 e gider demişti bende patron ister mi istemez demiştim 15 lere geri geldi patron almaya başladı.2022 de 14 tl gören hisse an itibariyle 15 tl.

6. Tüm malı veren aşağı baskılayan istanbul portföy yani globalin kendi şirketi takas böyle diyor....ytd

7. ölüm sesizliği mi? Sayfa taşındı mı?

8. Bedelsizden bir haber yok.

Sayfa 230/268 İlkİlk ... 130180220228229230231232240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •