https://www.youtube.com/shorts/EUT6HFMA23g
cehape kitle, dem parti kürtler bize oy versin ama bizden siyasi bi talepleri olmasın istiyor.. işin aslına bakarsak- milli mücadeleyi yürütürken kürtlerden destek sağlayan ama sonra kürt yoktur kart kurttur o diyen tek parti diktatörlüğünü asr-ı saadet olarak gören cehape kitle ile kürt diye bi şey yoktur diye on yıllarca süren inkar ve asimilasyon politikalarına maruz kalmış kürt kitlesi arasında mutlak bi uzlaşmazlık var
sırrı süreyya demişti -tamam akepeyle yürümeyelim ama öbürü de elnde kör bıçakla bekliyor, onlara mı uazatalım kafamızı kessin diye ?? rahmetli haklı tabii, 1937 dersim katliamı unutulabilir mi mesela kürt kitlesi ?? munzur suyu günlerce kan kırmızı akmış, mağaralara sığınmış çoluk çocuk binlerce dersimliyi zehirli gazlarla böcek gibi öldürmüşler.. ben mesela tarih okumakla çok ilgili olduğum halde 2010 yılına kadar dersim katliamına dair tek kelime bile duymamıştım okumamıştım.. tuncelili bi arkadaş anlatmıştı böyle böyle diye, ben inanmamıştım, öyle bi şey olsa ben bilirdim diye.. meğer varmış, doğruymuş
Yer İmleri