Sayfa 233/236 İlkİlk ... 133183223231232233234235 ... SonSon
Arama sonucu : 1885 madde; 1,857 - 1,864 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1. Yöneticiler sorgulanmalı,bu işin içinde 1 çapanoğlu var, bir şirket sürekli zarar yazar mı yahu
    Hamdım Piştim Yandım

2. Bilanço iyi mi kötü mü anlayan yok

3.  Alıntı Originally Posted by cemar Yazıyı Oku
    Bilanço iyi mi kötü mü anlayan yok
    Gedik mesela sınırlı pozitif yazmış, bazısı endekse paralel demiş. Petlim limanı satışı 2 değil 3 ncü çeyreğe yansıyacak.
    Anlamaktan ziyade kötüyü fiyatladık mı yoksa fiyatlamadık mı kısmındayız. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

4. Soran arkadaşlar oluyu, sen iyi takip ediyin herif 18 den yine sattı mı sorusuna cuvap vereyim.
    Satmış olsaydı şu bilanço ile kıpkırmızıya boyardı, satmadı yada satamadı.
    Onu ancak yarın anlarız
    Hamdım Piştim Yandım

5. Kalem
    Dipnot
    Toplam Varlıklar
    2025/2 döneminde yaklaşık 1,5 milyar TL’lik artış görülüyor. Bunun büyük kısmı Petlim satışından elde edilen nakdin varlıklara eklenmesinden kaynaklı.
    Nakit ve Nakit Benzerleri
    2025/1’e göre %57 artış (2,1 → 3,3 milyar TL). Bu artışın kaynağı, Petlim Limanı satışından gelen 1,19 milyar TL’lik nakit girişi.
    Net Satışlar
    Hafif bir düşüş var (11 milyar → 10,8 milyar TL). Petlim satışı faaliyet dışı olduğundan satışlara etkisi yok. Düşüş, muhtemelen üretim veya talep zayıflığından.
    Brüt Kâr
    Marjlar zayıflamış. Brüt kârda düşüş olması, hammadde maliyetlerinin artmış olabileceğini veya satış fiyatlarının baskılandığını gösteriyor.
    FAVÖK
    Faaliyet kârı düşmüş. Petlim satışı bu kaleme yansımaz, çünkü esas faaliyet dışı gelir/giderdir. Bu düşüş, temel işin kârlılığında azalma olduğunu gösterir.
    Net Kâr/Zarar
    Zarar azalmış (-100 → -50 Mn TL). Petlim satışı kâra katkı vermemiş; aksine yaklaşık 5,9 milyon TL zarar yazılmış. Bu da iştirak satışındaki değerleme farkından kaynaklanabilir.

6. Petkim 2025/2 Bilanço Özeti ve Dipnotlu Analiz
    Kalem 2025/1 (Mn TL) 2025/2 (Mn TL)
    Toplam Varlâ–*klar 32.000 33.500
    Nakit ve Nakit Benzerleri 2.100 3.300
    Net Satâ–*â–*lar 11.000 10.800
    Brüt Kâr 1.500 1.400
    FAVÖK 850 780
    Net Kâr/Zarar -100 -50
    Dipnotlar
    Toplam Varlâ–*klar: 2025/2’de 1,5 milyar TL artâ–*â–* görülüyor. Bu artâ–*â–*, Petlim satâ–*â–*â–*ndan gelen
    nakdin varlâ–*klara dahil edilmesinden kaynaklanâ–*yor.
    Nakit ve Nakit Benzerleri: Petlim Limanâ–* satâ–*â–*â–*ndan gelen 1,19 milyar TL nakit nedeniyle bu
    kalemde %57 artâ–*â–* yaâ–*anmâ–*â–*tâ–*r.
    Net Satâ–*â–*lar: Petlim faaliyet dâ–*â–*â–* olduâ–*undan satâ–*â–*lara etkisi yoktur. Düâ–*üâ–*, piyasa
    koâ–*ullarâ–*yla ilgili olabilir.
    Brüt Kâr: Kâr marjlarâ–*ndaki daralma, maliyet artâ–*â–*â–* veya satâ–*â–* fiyatlarâ–*ndaki düâ–*üâ–*ten
    kaynaklanmâ–*â–* olabilir.
    FAVÖK: Ana faaliyetlerden elde edilen kârlâ–*lâ–*k düâ–*müâ–*tür. Petlim satâ–*â–*â–* bu kaleme
    yansâ–*maz.
    Net Kâr/Zarar: Zarar azalmakla birlikte devam ediyor. Petlim satâ–*â–*â–*ndan 5,9 milyon TL zarar
    yazâ–*lmâ–*â–*tâ–*r.Üç

7. finansal tablo berbat devam ediyor

yakında rafineri holdingte satılır ki başka şansda yok her çeyrek kötüleşme artarak devam ediyor.

bedelli yapmadığı sürece ky zararı artarak devam edecek normalde hasta ex olmuş durumda bildiğiniz zombi şirkete dönüşmüş

borsa 9000-nerdeyse 11.000 yaptı petkim taş gibi tık yok

kur normalleştiğinde ENKÖTÜ görünecek bunlar daha fragman

arjantin ile aynı politika uygulanıyor onlardada paraları değer kazanıyor

bizdeki fark hükümet tasarruf ediyor bütçe düzeliyor bizde bütçe kötü durumda

eninde sonunda %50-90 arasında bir devalüasyon olacak

hracatın ithalatı karşılama oranı 2024 Ocak-Haziran döneminde %74,8 iken, 2025 yılının aynı döneminde %72,7'ye geriledi

düşük emtia enerji fiyatlarına euro değer kazanmasına rağmen değerli tl yıkıcı etkileri artarak devam edecek

abd emtia enerji hep düşük tutamaz usd herp değersiz kalamaz normalleşme yaşanacak

8. Tarık 1234 aynı muhabbetleri ÜLKER topiğinde kaçta yaptın sonra ne oldu?
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 233/236 İlkİlk ... 133183223231232233234235 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •