Yöneticiler sorgulanmalı,bu işin içinde 1 çapanoğlu var, bir şirket sürekli zarar yazar mı yahu
Yöneticiler sorgulanmalı,bu işin içinde 1 çapanoğlu var, bir şirket sürekli zarar yazar mı yahu
Hamdım Piştim Yandım
Bilanço iyi mi kötü mü anlayan yok
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Soran arkadaşlar oluyu, sen iyi takip ediyin herif 18 den yine sattı mı sorusuna cuvap vereyim.
Satmış olsaydı şu bilanço ile kıpkırmızıya boyardı, satmadı yada satamadı.
Onu ancak yarın anlarız
Hamdım Piştim Yandım
Kalem
Dipnot
Toplam Varlıklar
2025/2 döneminde yaklaşık 1,5 milyar TL’lik artış görülüyor. Bunun büyük kısmı Petlim satışından elde edilen nakdin varlıklara eklenmesinden kaynaklı.
Nakit ve Nakit Benzerleri
2025/1’e göre %57 artış (2,1 → 3,3 milyar TL). Bu artışın kaynağı, Petlim Limanı satışından gelen 1,19 milyar TL’lik nakit girişi.
Net Satışlar
Hafif bir düşüş var (11 milyar → 10,8 milyar TL). Petlim satışı faaliyet dışı olduğundan satışlara etkisi yok. Düşüş, muhtemelen üretim veya talep zayıflığından.
Brüt Kâr
Marjlar zayıflamış. Brüt kârda düşüş olması, hammadde maliyetlerinin artmış olabileceğini veya satış fiyatlarının baskılandığını gösteriyor.
FAVÖK
Faaliyet kârı düşmüş. Petlim satışı bu kaleme yansımaz, çünkü esas faaliyet dışı gelir/giderdir. Bu düşüş, temel işin kârlılığında azalma olduğunu gösterir.
Net Kâr/Zarar
Zarar azalmış (-100 → -50 Mn TL). Petlim satışı kâra katkı vermemiş; aksine yaklaşık 5,9 milyon TL zarar yazılmış. Bu da iştirak satışındaki değerleme farkından kaynaklanabilir.
Petkim 2025/2 Bilanço Özeti ve Dipnotlu Analiz
Kalem 2025/1 (Mn TL) 2025/2 (Mn TL)
Toplam Varlâ–*klar 32.000 33.500
Nakit ve Nakit Benzerleri 2.100 3.300
Net Satâ–*â–*lar 11.000 10.800
Brüt Kâr 1.500 1.400
FAVÖK 850 780
Net Kâr/Zarar -100 -50
Dipnotlar
Toplam Varlâ–*klar: 2025/2’de 1,5 milyar TL artâ–*â–* görülüyor. Bu artâ–*â–*, Petlim satâ–*â–*â–*ndan gelen
nakdin varlâ–*klara dahil edilmesinden kaynaklanâ–*yor.
Nakit ve Nakit Benzerleri: Petlim Limanâ–* satâ–*â–*â–*ndan gelen 1,19 milyar TL nakit nedeniyle bu
kalemde %57 artâ–*â–* yaâ–*anmâ–*â–*tâ–*r.
Net Satâ–*â–*lar: Petlim faaliyet dâ–*â–*â–* olduâ–*undan satâ–*â–*lara etkisi yoktur. Düâ–*üâ–*, piyasa
koâ–*ullarâ–*yla ilgili olabilir.
Brüt Kâr: Kâr marjlarâ–*ndaki daralma, maliyet artâ–*â–*â–* veya satâ–*â–* fiyatlarâ–*ndaki düâ–*üâ–*ten
kaynaklanmâ–*â–* olabilir.
FAVÖK: Ana faaliyetlerden elde edilen kârlâ–*lâ–*k düâ–*müâ–*tür. Petlim satâ–*â–*â–* bu kaleme
yansâ–*maz.
Net Kâr/Zarar: Zarar azalmakla birlikte devam ediyor. Petlim satâ–*â–*â–*ndan 5,9 milyon TL zarar
yazâ–*lmâ–*â–*tâ–*r.Üç
finansal tablo berbat devam ediyor
yakında rafineri holdingte satılır ki başka şansda yok her çeyrek kötüleşme artarak devam ediyor.
bedelli yapmadığı sürece ky zararı artarak devam edecek normalde hasta ex olmuş durumda bildiğiniz zombi şirkete dönüşmüş
borsa 9000-nerdeyse 11.000 yaptı petkim taş gibi tık yok
kur normalleştiğinde ENKÖTÜ görünecek bunlar daha fragman
arjantin ile aynı politika uygulanıyor onlardada paraları değer kazanıyor
bizdeki fark hükümet tasarruf ediyor bütçe düzeliyor bizde bütçe kötü durumda
eninde sonunda %50-90 arasında bir devalüasyon olacak
hracatın ithalatı karşılama oranı 2024 Ocak-Haziran döneminde %74,8 iken, 2025 yılının aynı döneminde %72,7'ye geriledi
düşük emtia enerji fiyatlarına euro değer kazanmasına rağmen değerli tl yıkıcı etkileri artarak devam edecek
abd emtia enerji hep düşük tutamaz usd herp değersiz kalamaz normalleşme yaşanacak
Tarık 1234 aynı muhabbetleri ÜLKER topiğinde kaçta yaptın sonra ne oldu?
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri