Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım mı.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı

18 12.41%
  • Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil

12 8.28%
  • Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok

18 12.41%
  • Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 236/1002 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Samatya’da oturan bir arkadaşın alt komşusu sokakta mendil satıyordu Eminönü’nde .

O kadına bir bankada bende denk geldim private müşteriydi sanırım şube müdürünün hemen odasına aldılar hemde bahçekapı ticaretin çok döndüğü bir yerde .

Selpak satarak günde ne kazanıyor Allah bilir .

Mesela bizim köşede tostçu var 3 kardeş bunların akrabası var bizim arkadaş Esenlerden her ay daire alıyorlar diyordu bunlar için .

Aynı sokakta kiracı kebapçıyı çıkartmak için 500 bine yakın hava parası verdiler .

Çöp konteynerinlerinin arkasında olan çaycı bile 300 bin hava parası istiyordu çıkmak için aynı sokakta

Şimdi köşedeki Teb şubesi kapandı dün itibariyle orası yemek yeri olacak büyük ihtimalle

Sokak turist otobüslerinin yolcu indirdiği yer o yüzden onun etkisi çok büyük onu da dipnot olarak düşmek lazım

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    ha sen vezir hanın tavuk pazarının oraları diyorsun... Seç baklavaları şubesi var orada , Türkiyenin bence en iyi havuç dilimi onlarda ( havuç dilimin tadı normal baklavaya göre farklıdır )
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık , rasyonel akla atılan imza. İnsanlığın ebedi mutluluğunun anahtarı olacak olan Mazardium EF87 madeni mucidi. Yaşasın !

2.  Alıntı Originally Posted by subcomponent Yazıyı Oku
    ben bu işten hiç anlamam ama
    bu işin bir lojistik maliyeti yok mu?
    ankaradayım şu anda ve ankara simiti çok severim ilgimi çekti

günde 6 bini bırakın 600 de simit satsanız, fırına sabah öğlen akşam gidip bir kamyonete bir şeye o simitleri koyup size getirecek biri olması lazım (sokakta gezerek günde 50 100 simit satmayı aştığınız anda böyle masraflar söz konusu olur)
    metrobüs durağı gibi bir yerlerde sabah 7 olmadan o simitçiler satışa başladığına göre demek lojistik servis saat 6 olmadan mesaiye başlamalı (İstanbul trafiği diye bir şey var) artı akşama kadar satış varsa yanında satışçı olarak da 1 taneden fazla adam varsa (2 tane yardımcısı var denmiş) bunlar hep masraf

ha ama hakikaten %40 ile satış yapıyorlarsa lojistik, eleman vs. filan %5 bile tutmuyor olabilir tabi...%40 ile çalışan başka hiçbir sektör bilmiyorum ben. dehşetmiş.

buradan bir kez daha (bu sektörün perakendedeki tüm gelirinin de kayıtdışı olduğunu tekrar hatırlatarak) Türkiye'de rakamlar neden tutmaz anlamlandıramadığımız paralar nereden gelir bir aydınlanma yaşayabiliriz.
    Gida sektorlerinin cogu %30 ustu marjla calisir.

Sizce zincirlikuyudaki simitciler gunde kac tane satiyordurlar

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by Ferhatgocer Yazıyı Oku
    Konut kredi faizleri ile araştırma yapan ev alma aşamasında olan kimse varmı
    Bu konuda ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaş varmı
    Ben 0.99 dan kamu bankaları veriyor diye biliyorum başka eksra bir faiz durumu varmı?
    2-3 haftaya kamu 0.77 e çekecek büyük ihtimalle
    bir halt olacağı yok.

Ahmetg Guest
    -“Dijital Hizmet Vergisi”
    -Çadır ve Karavan kamplarını da kapsayan “Konaklama Vergisi”
    -Tanesi 4 milyondan 10 daireniz varsa ödemeyeceğiniz ama babadan kalma 5 milyonluk bir konutun mirasçısı iseniz hisseniz kadar ödeyeceğiniz “Değerli Konut Vergisi” resmî gazetede yayımlandı.

özetle

Attached Images Attached Images

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    2-3 haftaya kamu 0.77 e çekecek büyük ihtimalle
    Sahibinden takip ediyorum. 80-90 bin arası bir peşinat ile 200 bin civari ev alacaktım.
    210 bin olan ev 0,99 a faizler inince 255 bine çıktı.

Şimdi 0,77 ye inerse yine koyarlar 20-25 bin.

Oturmak için ev alamam boyle piyasa var iken.

Ben de birikim yapmaya devam edeceğim.

Onu da artık ev almak için yapmam.

G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

7.  Alıntı Originally Posted by 1event Yazıyı Oku
    Gida sektorlerinin cogu %30 ustu marjla calisir.

Sizce zincirlikuyudaki simitciler gunde kac tane satiyordurlar

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    ben İstanbullu değilim, ayrıca oraya gidince de metrobüse binemiyorum öyle kaotik ortamlarda arkadaşlarım yardımcı oluyor binmem için -mesela bi kere fenerbahçenin maçı varmış arkadaşım maç dağılmadan beni metrobüse götürüp bindirdi, oturttu filan...değilse ben kalırdım o gün orada. iş güç için gittiysem ticari taksiye biniyorum.

Gıda için %30'luk marjı duymuştum, doğrudur da. Ancak simit için özel olarak düşünün: bayatlaması çöpe atması yok- ortalama kaç satığını bilirsin fırından sürekli tedarik edersin yani ben öyle görüyorum ki öyle istanbulun hot point yerleir gibi olmayan yerlerde bile günde 3-4 kere mal geliyor, belki o metrobüs durağı satıcıları günde 5-6 kere getiriyordur... yer kirası yok. paketlemesi hazırlaması tartması yok. çok cüzi bir belediye harcı (veya adı neyse işte) var. çalıştırdığı adamlara SGK bile yapmıyordur.
    buna mukabil pastanede pasta satacak olsanız pasta ustası bin nazla çalışır. 2 vardiya SGKlı eleman çalışır. dekorun süsün olmak zorunda. üstüne 3 gün sonra da satılmazsa bayatlar...benim dediğim %40 dehşetmiş kıyası buna göre idi.

8. Alamanyanın bi dünya tıka basa patenti var .... oradan gelir elde ediyor.... alamanya patentçidir....
    Samurayların pirinç tarlalarındaki çay seramonilerinde , çay kaselerinin içine dalıp , suikast için vakit kollayan hain ninjalardık. Hamza Sütbıyık , rasyonel akla atılan imza. İnsanlığın ebedi mutluluğunun anahtarı olacak olan Mazardium EF87 madeni mucidi. Yaşasın !

Sayfa 236/1002 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336736 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •