Sayfa 238/999 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Yarım saat önce bir alışveriş merkezindeydim.

hindistan, benglades, vietnam v.s mallarla dolu mağazalar. Inanmayan en yakinindaki AVM'ye gitsin baksın.

Taa MB baskanı Serdengeçti zamanindan beri
    Yıllarca değerli TL uygulamasınin sonucu bu.
    3 gun TL degersizlesti diye ticaret hemen baglantilarıni mı koparacak?
    Boyacı küpü mü bu?

Yilların hasarı yıllarla düzelir.
    O malların olması değil de esas sorun yüksek teknolojiye gecemememiz.. yoksa tekstille filan uzun soluklu devam edemeyiz.

SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Bu, vergi düşecek üretim artacak inancı yanlış.

Adam hayvanını sattı, yeniden süt üretimine dönmez.

Adam tarlayı işlemedi, sebze meyve üretimine dönmez.

Aracıya çalışıyor adam, ne değişti ki, göçtüğü kentten köyüne kırsala dönsün.

Türkiyede talep enflasyonu, maaliyet enflasyonu var, tamam ama en kötüsü yapısal enflasyon, yani büyük kentte 6 TL.ye satılan salatalık tarlada 20 kuruş. Bunu taşısa, nakliye masrafı, mazot parası , hal mafyası, aracı taifesi derken, uğraştığına değmiyor adamın.

Yoksa o bilmiyor mu bereketi, bol kazancı.

3. Adam yem üretiminde kullanılan ithal bazı mallara öyle gümrük vergisi koymuş ki, yem üreticisi, yem fiyatından önce bunu görün demese, ruhumuz duymayacak.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Bu, vergi düşecek üretim artacak inancı yanlış.

Adam hayvanını sattı, yeniden süt üretimine dönmez.

Adam tarlayı işlemedi, sebze meyve üretimine dönmez.

Aracıya çalışıyor adam, ne değişti ki, göçtüğü kentten köyüne kırsala dönsün.

Türkiyede talep enflasyonu, maaliyet enflasyonu var, tamam ama en kötüsü yapısal enflasyon, yani büyük kentte 6 TL.ye satılan salatalık tarlada 20 kuruş. Bunu taşısa, nakliye masrafı, mazot parası , hal mafyası, aracı taifesi derken, uğraştığına değmiyor adamın.

Yoksa o bilmiyor mu bereketi, bol kazancı.

vergiler düştüğünde ülkede her insanın mali yapısı daha sağlam olacak..bu bir gerçek.. ve eline para geçen bir halk üretimde kapasiteyi destekleyecektir.. refah hissi önemli..

diğer yandan..
    olayı sadece tarımsal üretimle sınırlandırmamak gerek.. ama orada bile ciddi vergiler var..

esas kasdettiğim sanayi üretimi.. büyük şirketlerin ciddi vergi yükü var.. hem devlete yüksek vergi veriyorlar.. hem de sgk ve işşizlik fonu gibi ek harcamaları var.. o yüzden maliyetleri çok yuksek.. bir sürü ek harcamaları var..

tüm bunlar bir yana.. yuksek vergilere rağmen ülke berbat durumda.. eğer az vergi alınırsa da bir şey değişmeyecekse yine de az vergiyi tercih ederim.. parayı onlar yiyeceğine ben yerim..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    deval yeterli değil elbette. bununla beraber hukumet ciddi bir vergi indirimi yapmalı.. hem işverene hem de halka..

vergiler düşecek.. hem üretim artacak ve iç piyasa kapasiteyi destekleyecek hem de öngörülebilir bir ortamla ihracat yapısı dengelenecek..

ana unsur vergilerin düşmesi.. ve recep efendinin ve getirdiği ucube sistemin 17 yıldan sonra artık kemer sıkmaya başlaması gerekiyor..

"akp nin harcadığı ama vatandaşın tasarruf etmesinin ve vergi vermesinin beklendiği" bir formülün başarılı olma şansı yok..
    sadece vergiler değil bu yandaşlar 3-4 yerde yönetim kurulu üyeliğinden 4 maaş alıyor.Bunlar genelde kamu teşşebüsleri.Özel sektör vermez kimseye beleş 4 maaş. Bu kadar israfa dayanıpta üretimi artırabilecek hiç bir metod olduğunu zannetmiyorum.

6. Benzin mazot üzerindeki vergilere dokunma, araba satışları neden % 70 oranında düştü diye sor.

Bu soygun düzeni bunlar gitmeden bitmez.

7.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    Yarım saat önce bir alışveriş merkezindeydim.

hindistan, benglades, vietnam v.s mallarla dolu mağazalar. Inanmayan en yakinindaki AVM'ye gitsin baksın.

Taa MB baskanı Serdengeçti zamanindan beri
    Yıllarca değerli TL uygulamasınin sonucu bu.
    3 gun TL degersizlesti diye ticaret hemen baglantilarıni mı koparacak?
    Boyacı küpü mü bu?

Yilların hasarı yıllarla düzelir.
    Yıllar yıllar süren düşük kur yüksek faiz politikası ülkenin üretim kabiliyetini köreltirken iyice dışa bağımlı bir ekonomiye dönüştük ..bu saatten sonra kısa ve orta vadede olumlu bir düzelme ya da dönüşüm beklemek gerçekçi değil.. tren çoktan kaçtı..

Enerji ve aramalında dışa bağımlıyız.. cari açığın yanına bundan sonra bütçe açığını da ekleyin..

Artık bu gidişle bir Yunanistan mı oluruz, İspanya mı yoksa bir Arjantin ya da Venezuela mı bilinmez.. ancak geminin rotasının iyi bir yöne gitmediği kesin..
    ytd..

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Benzin mazot üzerindeki vergilere dokunma, araba satışları neden % 70 oranında düştü diye sor.

Bu soygun düzeni bunlar gitmeden bitmez.
    +1

Önceden ürettiklerimizi bile ithal eder hale getirildik. Yüksek teknoloji üretimi ise zaten yok. Hukuk yok, adalet yok, liyakat yok.
    Yok oğlu yok. Kamuda ise tasarrufu geçtik, hortumlama var. En son orman arazilerinin talan edilmesi var. Her şeye zam ve vergi var.
    Bu A.K. Partisi gitmeden bu ülke her sene daha da fakirleşecektir. Başka da bir sonuç beklemek mantık dışıdır.

Sayfa 238/999 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •