Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 239/875 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    Türkiye son nüfus datası 79.8 milyon.. ve istanbul'un payı %18.4, bu oran mesela tokyo yada seul'un ülke nüfusu içinde aldığı payların çok altında, mexico city yada moskova'yla eşdeğer.. kaldı ki, son derece önemli bir jeo-stratejik lokasyonda kurulu olduğu için istanbul tarih boyunca dünyanın sayılı bir kaç şehrinden biri olagelmiştir, 8.000 yıldan beri.. bazı papağanların sürekli çiğnediği bir sakız olarak- bütün ülke nüfusunun istanbul'a yığılmaya çalışıldığı yönünde bir devlet politikası olduğu iddiası gerzekçe bir hurafeden ibaret..

dünyanın her yerinde geçerli kural şudur ki, ekonomi nerede dönüyorsa nüfus eğilimi oraya olur.. sanayi, ticaret, finans, turizm, üniversite merkezi istanbul, tabii ki doğal bir çekim merkezi.. ancak mesela son 100 yılda istanbu'un nüfus artış hızının en düşük olduğu dönem son 10-20 yıl, bu dönemde anadolu'da pek çok sanayi merkezi sivrildi- bursa, antep, kayseri, manisa falan.. yine üniversite yoğunluğu nispi olarak anadolu sathına yayıldı
    yahu amma atmışssın...o saydığın illerin hepsi 1983-2000 arasında anap+dyp döneminde parlayan şehirler...konya, sakarya, izmit, mersin, samsun vs zaten daha da eskiye dayanır.

son 15 yılda parlayan ve öne çıkan hiç bir şehir yok...hatta geriye giden pek çok anadolu şehri var...van, elazığ, erzurum, malatya, maraş bunlara örnek.

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    yahu amma atmışssın...o saydığın illerin hepsi 1983-2000 arasında anap+dyp döneminde parlayan şehirler...konya, sakarya, izmit, mersin, samsun vs zaten daha da eskiye dayanır.

son 15 yılda parlayan ve öne çıkan hiç bir şehir yok...hatta geriye giden pek çok anadolu şehri var...van, elazığ, erzurum, malatya, maraş bunlara örnek.
    walla, ali seni severim iyisin hoşsundur da, aklına gelen ilk şeyi araştırmadan etmeden yazıyor olman senin için iyi değil.. yani senin iyiliğin için söylüyorum, yoksa bana göre hava hoş

bak Tepav araştırmış etmiş bir data yayınlamış- çok basit bir çalışma, her sene iso-1000 listesinde yer alan şirketlerin illere göre dağılımı.. sanayi üretiminde istanbul ve izmir'in payı azalmış anadolu illerine kaymış üretim..

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    tepav'ın enteresan bir çalışması: iso1000- sanayi üretiminde ilk 1000 şirket listelerinde 1997- 2014 arasında iller bazında değişim.. istanbul'dan 161 firma listeden düşmüş, izmir'deki firmalardan 44 azalış var, ve anadolu'nun muhtelif kentlerinden firmalar listeye dahil olmuş.. listeye yeni sanayi şirketi sokan başlıca iller kocaeli, gaziantep, bursa, maraş, kayseri, hatay, samsun, manisa..

evet, sanayi üretimi istanbul tekelinden kopuyor ve anadolu'ya yayılıyor.. durum bu..

walla, ali seni severim iyisin hoşsundur da, aklına gelen ilk şeyi araştırmadan etmeden yazıyor olman senin için iyi değil.. yani senin iyiliğin için söylüyorum, yoksa bana göre hava hoş

bak Tepav araştırmış etmiş bir data yayınlamış- çok basit bir çalışma, her sene iso-1000 listesinde yer alan şirketlerin illere göre dağılımı.. sanayi üretiminde istanbul ve izmir'in payı azalmış anadolu illerine kaymış üretim..
    Olay basit. Adam istanbuldaki fabrika arazisinin değeri adına artıp orayı fabrika olarak kullanmak mantıksız olunca fabrikayı 80 sonrasi parlayan anadolu şehitlerine taşıyor...

Küçük bir anadolu şehrinde büyüdüm. Ve bu haritada + olan ordu haricindeki bütün şehirlerin büyük (yıldızı parlamış) şehir olduğunu duyarak büyüdüm...

Yani o şehirden kaynaklı bişey değil bu istambul - izmir kaynaklı bişey ve son 15-20 yıllık bişey değil...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest

emlakla alakasi yok ama cok ilginc geldi

neden Izmirde -44 yaziyor? Izmir hem isciligi ucuz hem herseyi ucuz bir yer neden sanayi terketsin orayi ben anlamadim

Istanbul tamam orasi bariz birisi Izmiri anlatabilirmi?

EDIT: Sonraki yazilari okudum demekki fabrikalar degil sirket merkezleri kacmis Izmir den?

Peki neden? Istanbula gittiler diye tahmin ediyorum da sebebini duymak isterim

Milletin anlamadigi bu fiyatlardan kimse ev alamiyor, alamaz.

Alabilen de is'te bu kadar.

250 K nakitim var bende ev alip almama konusunda kararsizim.
    Antalyada yasiyorum arti fiyatlarda o kadar pahali degil ama yinede kira fiyatlarinin dusuklugunu gorunce almamak daha mantikli..bo konuda gorus belirtmek isteyen varsa sevinirim

LG-D724 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by kemer77 Yazıyı Oku
    250 K nakitim var bende ev alip almama konusunda kararsizim.
    Antalyada yasiyorum arti fiyatlarda o kadar pahali degil ama yinede kira fiyatlarinin dusuklugunu gorunce almamak daha mantikli..bo konuda gorus belirtmek isteyen varsa sevinirim

LG-D724 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    250 Bin cok ciddi bir miktardir.

Ben olsam bu parayla 300.000 lot ISYAT alir, her yil Mart ayindan Mart ayina, kar payimi alirdim.

0.15 verse, her yil 45.000 TL. gelir.

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    250 Bin cok ciddi bir miktardir.

Ben olsam bu parayla 300.000 lot ISYAT alir, her yil Mart ayindan Mart ayina, kar payimi alirdim.

0.15 verse, her yil 45.000 TL. gelir.
    Finansal piyasalarda yatırım tavsiyesi vermek, özellikle şu kağıdı al demek doğru değil. ISYAT son 3yılda aktifleri bozulmuş, aktiflerini temettü olarak dağıtan, ne sanayi ne de banka kağıtları ile kıyaslanmaması gereken sadece mevduatla karşılaştırılabilecek, onda da mevduat getirisini zor yakalayan bir kağıt. Aldığınız borsa riskine değmez. Direk mevduata yatır daha mantıklı.

Finansal piyasalara yabancı ve bu işlerden anlamayan birine oturacak bir evi yoksa ev almasını, kendi evi varsa arsa/arazi almasını öneririm. Arsa/arazi işinden anlamam diyen ikinci evi düşünebilir.

Yüksek enflasyon/develüasyon dönemindeyiz ve para hızla değer kaybediyor. Gayrimenkul en azında enflasyona karşı gerçek koruma sağlar.

Sayfa 239/875 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •