Sayfa 239/472 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Gün sayım 5.524, 226 gün eksiğim var.
    5000 olacak diye askerlik borçlanmasını beklettim Hemen borçlanacağım ama tahminen maaş 1-2 ay gecikir.

Bu durumda borçlanmayı yaptíktan sonra, 2022 büyümesinin maaş hesaplama programına girmesini bekleyip o gün emeklilik başvurusu yapayım diyorum. Tahminen Nisan ayında.
    Hesabım şöyle:
    Büyümeden artış = 6%(tahmini büyüme) X 30% = %2
    %2 farkı 20 sene alabilirim dersek
    %2 X 12 X 20 = +4 maaş farkeder.

2. Yas 50
    Pirim gunu 7000
    Altini emekli yapmamalari lazimdi
    Ama yaptilar son anda 5000 degil kademeli gunu de getirdiler
    Bir cok memur zaten emekli maasi yuzunden emekli olmaz
    Su an 2.5 milyon olarak soylenen eyt den ilk etapda faydalanacak sayisi
    Bence 1.5 milyonu gecmez
    Ama onumuzdeki senelerde emekli olacak bir kac miluon kisiyi 5 yil once cekmis oldular..

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Arkadaşlar bi sorum olucaktı, benim hem SSK hemde BAĞ-KUR primim var son beş yıl SSK’lıyım.benim prim birleştirmesi yapmam gerekiyor mu yoksa e devlet’ten direk SSK 4a’dan emekli olmak istiyorum diye mi başvurucam. Sistem kendiliğinden o işlemi yapıyor mu? Bu arada eyt’liyim
    Bilen yada emekli olan varsa cevaplayabilir mi?

4.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bi sorum olucaktı, benim hem SSK hemde BAĞ-KUR primim var son beş yıl SSK’lıyım.benim prim birleştirmesi yapmam gerekiyor mu yoksa e devlet’ten direk SSK 4a’dan emekli olmak istiyorum diye mi başvurucam. Sistem kendiliğinden o işlemi yapıyor mu? Bu arada eyt’liyim
    e-devlet üzerinden hizmet birleştirme yapılabilir ama yapmasanız bile yaşlılık aylığı başvurunuzu yaptığınızda sgk bu işlemi zaten yapacaktır.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5. Eyt yasasının meclisten çıkıp, cumhurbaşkanının onayına sunulması, imzadan çıkıp resmi gazetede yayınlanması nereden baksan en erken 13 şubatı bulur.

Yaşlılık aylığı başvurusu için önce işten çıkışınızın yapılması, kidem tazminatınızı alarak ayrilabilmeniz içinde sgk dan "Emekli olabilir" yazısı almanız lazım.

Bu yazı en erken 15 gün içinde çıkıyor.

Bu durumda çoğu kişinin yazısının çıkması marta sarkar ve yeni mağduriyetler doğar.

Bu yazının bir an evvel e-devletten alınabilir hale getirilmesi lazım yoksa çok sıkıntı olacak.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Yas 50
    Pirim gunu 7000
    Altini emekli yapmamalari lazimdi
    Ama yaptilar son anda 5000 degil kademeli gunu de getirdiler
    Bir cok memur zaten emekli maasi yuzunden emekli olmaz
    Su an 2.5 milyon olarak soylenen eyt den ilk etapda faydalanacak sayisi
    Bence 1.5 milyonu gecmez
    Ama onumuzdeki senelerde emekli olacak bir kac miluon kisiyi 5 yil once cekmis oldular..

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Dağıtacak paramız çok, bu nedenle erken emekli yapıyoruz. Bende yaş 50 olduğu İçin bu şekilde yazmıyorum. Ancak seçim yatırımı olduğu İçin bunlar normal.

7.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Eyt yasasının meclisten çıkıp, cumhurbaşkanının onayına sunulması, imzadan çıkıp resmi gazetede yayınlanması nereden baksan en erken 13 şubatı bulur.

Yaşlılık aylığı başvurusu için önce işten çıkışınızın yapılması, kidem tazminatınızı alarak ayrilabilmeniz içinde sgk dan "Emekli olabilir" yazısı almanız lazım.

Bu yazı en erken 15 gün içinde çıkıyor.

Bu durumda çoğu kişinin yazısının çıkması marta sarkar ve yeni mağduriyetler doğar.

Bu yazının bir an evvel e-devletten alınabilir hale getirilmesi lazım yoksa çok sıkıntı olacak.
    Ben 1.5 sene önce işten ayrıldım zaten onun için herhangi bir yazı almama gerek yok değil mi

8.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar bi sorum olucaktı, benim hem SSK hemde BAĞ-KUR primim var son beş yıl SSK’lıyım.benim prim birleştirmesi yapmam gerekiyor mu yoksa e devlet’ten direk SSK 4a’dan emekli olmak istiyorum diye mi başvurucam. Sistem kendiliğinden o işlemi yapıyor mu? Bu arada eyt’liyim
    Ben geçen ay e-devletten başvuru yapmıştım, geçen gün sgk dan mesaj geldi " son 2 yıl kala başvurmanız gerekiyor" falan diye bir şey anlamadım ama gerek yok diyorlar, çalışma hayatım kısmına bakınca 4a kısmında birleşmiş görünüyor zaten.

Sayfa 239/472 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •