Sayfa 239/1000 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: Vıop XLI

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    eğer senin gerçek enflasyonun %200 ün üzerinde ise resmi enflasyonunda %100 e doğru gitmekte ise piyasada oluşması gereken faizin kaç olması gerekir.
    Ayhan bey demek istediğim şimdi dünya geneline baktığımız da hep negatif faiz var görünüyor. Abd enf 8 faiz 0.50 avrupa enf 7-9 faiz 0.75 rakamlar sallıyorum. Ülkemizde enf 70 (söylenen) faiz 14 . Sanki enf resmi ağızdan yüzde 400 denilirse faizler için 100 olabilir gibi. O da büyük kayıp faizde olanlar için. Söylemek istediğim olması gereken değilde gerçekleşme ihtimali.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

2.  Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku
    Ayhan bey demek istediğim şimdi dünya geneline baktığımız da hep negatif faiz var görünüyor. Abd enf 8 faiz 0.50 avrupa enf 7-9 faiz 0.75 rakamlar sallıyorum. Ülkemizde enf 70 (söylenen) faiz 14 . Sanki enf resmi ağızdan yüzde 400 denilirse faizler için 100 olabilir gibi. O da büyük kayıp faizde olanlar için. Söylemek istediğim olması gereken değilde gerçekleşme ihtimali.

Dünyada bunu sürdüremez bizim ülkemizde her iki tarafta da faizlerin artması basılan paraların sistemden emilmesi lazim. Kriptolarda 1 trilyon dolardan fazla parayı ucurdular. En hızlı tepkiyi kriotolar verdi. Sırada emtialar varlıklar ve borsa var gibi.

Alıntı Originally Posted by KNUCK Yazıyı Oku

onlardada aynı durum var bizde enflasyon %30 larda iken faiz 20 lerde idi şimdi enflasyon yukarı faiz aşağı gidiyor
    abd de enflasyon %2 iken faiz %0 idi şimdi %8 enflasyonda faiz %0.50 ama %1-.125 yapalım diye tartışıyorlar
    yani faiz enflasyonla doğru yönde giderken bizde ters yönde harekete başladı bugün %12 de sabitleyeceğimize misal 13 yapsaydık (etkisi olup olmayacağını tartışmıyorum sadece yönü) hareket doğru olurdu
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Dünyada bunu sürdüremez bizim ülkemizde her iki tarafta da faizlerin artması basılan paraların sistemden emilmesi lazim. Kriptolarda 1 trilyon dolardan fazla parayı ucurdular. En hızlı tepkiyi kriotolar verdi. Sırada emtialar varlıklar ve borsa var gibi.
    1 trilyondan fazla parayı uçurdular lafına katılmıyorum 3 trilyonduda 1,5 trilyon dolara düştü demek doğru değil adam misal zamanında 1 dolardan 1ooo dolarlık bitcoin almış bitcoin 50 .000 iken parası 50.000.000 dolara çıkmış adam satmamış bitcoin 30.000 dolara düşmüş adam gene satmamış parası 30.000.000 doalra düşmüş
    şimdi bu adamın 20.000.000 dolarını uçurmuşlar mı yoksa adam halen zamanında 1.000 doalr olan servetinden 29.999.000 dolar daha mı zengin para uçmuş mu yoksa 29.999 kat daha mı değerli
    hani son 1 yılda piyasaya sürülen coinlere dalan ve bunlara para yatırıpta luna gibi tamamen yok olanlara veya 6 ay önce 1 dolardan çıkıpta şimdi 1 doalrın altına gelmişlere bişey diyemem bunların piyasada ki toplam tutarı ne kadardır.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bence parası uçmuş oluyor...hesabında 50 bin TL varken atıyorum 30 bin TL ye düşmüşse...20 bin TL buhar olmuştur...değer kaybı falan değil bayağı para kaybıdır bu...mal 50 bin TL ederken nakite dönseydin 50 bin tl lik başka şey alabilirdin ama şimdi nakite dönersen 30 bin TL lik alım gücün var...paran buhar oldu...maliyetin hiçbir önemi yok isterse 0,00000001 den almış olsun...hesabında gördüğü para artık 50 bin TL değil 30 bin TL...

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    1 trilyondan fazla parayı uçurdular lafına katılmıyorum 3 trilyonduda 1,5 trilyon dolara düştü demek doğru değil adam misal zamanında 1 dolardan 1ooo dolarlık bitcoin almış bitcoin 50 .000 iken parası 50.000.000 dolara çıkmış adam satmamış bitcoin 30.000 dolara düşmüş adam gene satmamış parası 30.000.000 doalra düşmüş
    şimdi bu adamın 20.000.000 dolarını uçurmuşlar mı yoksa adam halen zamanında 1.000 doalr olan servetinden 29.999.000 dolar daha mı zengin para uçmuş mu yoksa 29.999 kat daha mı değerli
    hani son 1 yılda piyasaya sürülen coinlere dalan ve bunlara para yatırıpta luna gibi tamamen yok olanlara veya 6 ay önce 1 dolardan çıkıpta şimdi 1 doalrın altına gelmişlere bişey diyemem bunların piyasada ki toplam tutarı ne kadardır.

6. Ayhan baskan kripto piyasasinida 2 donemde incelemek lazim pandemiden once ve sonra diye. daha dun gibi coin piyasası 1 trilyon dolara ulaştı haberleri vardı. Sonra millet çılgın gibi daldı 3 trilyon dolar piyasa büyüklüğüne ulaştı. Bunda tabiki basılan paraların etkisi var para basilmasa piyasa değerindeki 2 trilyon dolar artış olmasının mumkunati yoktu.

Alıntı Originally Posted by TÜRKOĞLU Yazıyı Oku
    bence parası uçmuş oluyor...hesabında 50 bin TL varken atıyorum 30 bin TL ye düşmüşse...20 bin TL buhar olmuştur...değer kaybı falan değil bayağı para kaybıdır bu...mal 50 bin TL ederken nakite dönseydin 50 bin tl lik başka şey alabilirdin ama şimdi nakite dönersen 30 bin TL lik alım gücün var...paran buhar oldu...maliyetin hiçbir önemi yok isterse 0,00000001 den almış olsun...hesabında gördüğü para artık 50 bin TL değil 30 bin TL...
    hangi yatırım aracının satınalma gücü son 10 yılda 29.999 kat artmış olabilir ki
    bir halt olacağı yok.

Para Enfasyon yaratması diye altın karşılığı baslırdı normalde..
    Abd rezerv para olması nedeniyle fazla para basar...
    Amma velakin o da geri alım çıkardığı krizler nedeniyle parasını yakar kontrol etmek için..
    Bu kripto işi de fazla parayı yakma işi..
    Biriken para kontrollu yakıldı..
    Şimdi diğer yerlerde biriken emtia borsa paraları yakılıp para arzı düşecek..
    Olması gereken oluyor..
    Yangından ilk çıkan para da fırsat bekler varlık değişimi için..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Sayfa 239/1000 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •