Sayfa 24/65 İlkİlk ... 14222324252634 ... SonSon
Arama sonucu : 575 madde; 185 - 192 arası.

Konu: FONARŞİ ( hellistheothers )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Araya girmiş gibi oldum, kusura bakmayın, Sn. hellistheothers.

Fonun İsminde "Döviz" yazmadığı için bazen, Ktm gibi bir fonla karıştırılabiliyor.

Rbk; Zpf, Tpz(Teb Portföy) ve Kis(Qinvest) ile aynı tip bir fon. Bende Ziraat portföy'ün Zpf var. Bireysel emeklilik portföyümde de Kes(Qinvest) var.

Faiz hassasiyeti olanlar için, uzun vadede Direkt dolar almak yerine, Döviz kira fonlarını tavsiye ederim. Tabiki Portföy'ünün döviz kısmını çeşitlendirmek için de kullanılabilirler. Tpz'nin alım alt limiti, biriktirmek için pek müsait değil.

Döviz kira fonlarında, pek alternatifte yok, Kuveyt Portföy'e mail atmıştım, "Döviz kira sertifikası fonu çıkartmayacak mısınız?" diye sordum, telefonla arayalım sizi diye geri dönmüşler ama görüşemedik.

Döviz kira sertifikası 2. el piyasası biraz sığ, henüz tam derinliği yok. Bu yüzden pek ürün çeşitliliği oluşmuyor sanırım.

Faiz hassasiyetim olmasaydı Döviz fonları olarak, Ipv, Tdg ve Fpe'yi radarıma alırdım.
    Olur mu hocam rica ederim. Son derece faydalanıyoruz. Selamlar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Hatırlatmak istedim; Rbk, Döviz katılım fonudur. Döviz katılım fonları, eurobond fonlarının faizsiz alternatifidir. Döviz cinsi kira sertifikaları fonda büyük yer tutar. İtfa tarihinde dönemlik ödemeleri vardır. Usd/Try kurundan etkilenir, daha sonrada kira sertifikasını ihraç eden ülkedeki Döviz faiz oranı ve Cds'i, döviz kira fonlarının getirisine etki etmektedir.
    Kusura bakmayın hatalı yazmışım RBH'yi sormak istemiştim aslında.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3. Bir portföy yönetim firması twitinde sayfalarca anlatmaya çalıştığımı tek seferde anlatmış. Birebir endeksi yansıtan fonlar seçilmemeli bence. Getiriye değil. Benchmarkına, kıyas kriterine göre getiriye bakılmalı. Getiri ilüzyondur, yarını garanti etmez. Yarınlarda da kazanacağı kesin olan fonlar benchmarkını geçenlerdir. Geçen seneki portföy dağılımı ile bu seneki portföy dağılımı aynı olan fonlar olmamalı hedef. Aktif değişen, kıyaslarını geçen fonlar olmalı. Bunu talep etmeliyiz. Yıllıkta %500 getirip, sadece endeksini kopyaladığı için bunu getiren fonlar var. Kopyaladığı endeks yarıya düşünce, bunlar da yarıya düşecek. Her endeks eninde sonunda aynı yere dönecek. Endeksi geçen fonlar, farkı yaratacak. Getiri değil, relatif getiri.

Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bir portföy yönetim firması twitinde sayfalarca anlatmaya çalıştığımı tek seferde anlatmış. Birebir endeksi yansıtan fonlar seçilmemeli bence. Getiriye değil. Benchmarkına, kıyas kriterine göre getiriye bakılmalı. Getiri ilüzyondur, yarını garanti etmez. Yarınlarda da kazanacağı kesin olan fonlar benchmarkını geçenlerdir. Geçen seneki portföy dağılımı ile bu seneki portföy dağılımı aynı olan fonlar olmamalı hedef. Aktif değişen, kıyaslarını geçen fonlar olmalı. Bunu talep etmeliyiz. Yıllıkta %500 getirip, sadece endeksini kopyaladığı için bunu getiren fonlar var. Kopyaladığı endeks yarıya düşünce, bunlar da yarıya düşecek. Her endeks eninde sonunda aynı yere dönecek. Endeksi geçen fonlar, farkı yaratacak. Getiri değil, relatif getiri.

O portföy yönetim şirketinin bahsettiğiniz twitini görmemle başladı fonlara olan ilgim ve merakım. Sonra web sitelerini ziyaret ettim ve fon yöneticisini araştırdım biraz. Bugüne kadar başarılı bir yatırım hakkındaki tüm okuduklarımın özetiydi yazılanlar. Gerçekten sayfalarca hatta kitaplarla anlatılan o uzun uzun konuları çok güzel özetlemişler.

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bir portföy yönetim firması twitinde sayfalarca anlatmaya çalıştığımı tek seferde anlatmış. Birebir endeksi yansıtan fonlar seçilmemeli bence. Getiriye değil. Benchmarkına, kıyas kriterine göre getiriye bakılmalı. Getiri ilüzyondur, yarını garanti etmez. Yarınlarda da kazanacağı kesin olan fonlar benchmarkını geçenlerdir. Geçen seneki portföy dağılımı ile bu seneki portföy dağılımı aynı olan fonlar olmamalı hedef. Aktif değişen, kıyaslarını geçen fonlar olmalı. Bunu talep etmeliyiz. Yıllıkta %500 getirip, sadece endeksini kopyaladığı için bunu getiren fonlar var. Kopyaladığı endeks yarıya düşünce, bunlar da yarıya düşecek. Her endeks eninde sonunda aynı yere dönecek. Endeksi geçen fonlar, farkı yaratacak. Getiri değil, relatif getiri.

Tek sıkıntı, benchmark yapacağımız verileri nasıl toplayacagiz.acikcasi Osmanlı yatırımın sitesinde Bench testleri var ve ben her zaman üstüne basa basa söylediğin kıstas olayını şimdi kavradım.o zaman TTE benim için başarılı bir fondan olmaktan çıktı

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Başlığı ben de yeni gördüm, sonuna kadar da okudum.
    Gayet başarılı teşekkürler.
    Veri konusunda destek olurum fırsat buldukça, çorbada tuzumuz bulunsun [emoji106]

7.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Başlığı ben de yeni gördüm, sonuna kadar da okudum.
    Gayet başarılı teşekkürler.
    Veri konusunda destek olurum fırsat buldukça, çorbada tuzumuz bulunsun [emoji106]
    Çok teşekkür ederim ilginize, veri konusunda yeterince ve muazzam desteğiniz oldu hepimize tablolar ile, sağolun Sn. Yuji.

8. teşekkürler, fonlar konusunda aklım hiç bu kadar açılmamıştı. ellerinize ve fikirlerinize sağlık

Sayfa 24/65 İlkİlk ... 14222324252634 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •