Sayfa 240/987 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

1. fakır zengının faizini ödeyecegını duyunca halay cekti
    reis buyuk adam başka sözüm yok

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Şaka mı bu ?
    Ben de anlamaya çalıştım ama, sordukça ve de siz izah ettikçe, sıradaki geliyor eskisi hiç söylenmemiş gibi...

Bir tür komplo teorisi, sizin anlayacağınız, şöyle ki;

Verileri bilerek kötü gösteriyorlar/saklamıyorlar, bunları objektif değerlendiren ekonomistlerin yorumlarını kullanarak piyasayı dolaylı olarak manipule (?) etmiş oluyorlar, bundan etkilenerek kümelenenlerin kafasına kafasına malı çakıyorlar (?), şeklinde bir yaklaşım...

Pes deyip, kenara çekiliyorum.

3. Bi arkadasımın oğlu BG asıllı oldugu için AB vatnadaslıgından dolayı Hollandaya calışmaya gitti.Orada sebze meyve paketmesi yapıyor.1 saatlik ucretiyle 18 adet kutu bira lıyormus.gecen alısveris fişini gösterdi 21 euro ile marketten bi dünya mal almıs ve sadece 2 saatlik ırgatlık parasıyla.
    turizm işine gelince keferenin içki parasının beyaz tukoların sırtına yuklerler yapılmadık sey mi....
    YTD

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Merkez Bankasının verileri karartması ya da çarpıtması o kadar da kolay değil. Çünkü o verilerin hep bir de karşı tarafı var.Bizim cari açığımız başkalarının cari fazlası, birim ticaret açığımız başkalarının ticaret fazlası, bizim dış borcumuz başkasının alacağı ve bütün bu hesapları tutan ve yayınlayan uluslararası kuruluşlar var.Işin profesyonelleri internet üzerinden bu verilere rahatlıkla ulaşabilir.Merkez bankası açıklamasa da bankacılık sektörünün rakamlarından zorunlu karşılıklar ,swap rakamları hesaplanabilir.

Diğer bir husus da devasa dış borcumuz olması,bu dış borcu yeniden borçlanarak, borcu borç ile çevirmeye çalışıyoruz.
    Uluslararası piyasalardan borçlanmanın bazı temel şartları var, en az 2 rating kuruluşundan kredi notu almanız gerekiyor, hesaplarımızı IMF gibi uluslararası kuruluşlara açmanız gerekiyor(Yılda en az 1 kere konsültasyon için geliyorlar)
    Döviz rezervleri, borçları ve diğer merkez bankası rasyoları net bir biçimde bilinmiyen bir ülke dışarıdan borç alamaz, borcunu çeviremez.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yani Deniz Bey,

Bunları ifade etmek zorunda kalıyoruz/kalıyorsunuz.

Ama, yapmazlar yaw o kadar da değil diyememek de rahatlıkla, çok acı...

5. Piyasada Aralik TUFE dusuk gelecek vs dedikodusu dolaniyor. Eh elbet hissettigimizden dusuk gelecek her zamanki gibi orasi ayri. Ama Tuvik Tufesinin bile 6 dan asagi gelmesini beklemiyorum. Minimumun da minimumu budur. Kasimdan sarkan 1.5- 2 puan var zira.

6.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Piyasada Aralik TUFE dusuk gelecek vs dedikodusu dolaniyor. Eh elbet hissettigimizden dusuk gelecek her zamanki gibi orasi ayri. Ama Tuvik Tufesinin bile 6 dan asagi gelmesini beklemiyorum. Minimumun da minimumu budur. Kasimdan sarkan 1.5- 2 puan var zira.
    Sarkanı traş ederler oldu da bitti.

Dolar 7 TL den 12 TL çıktı, öte yandan 18 den 12 ye düştü, seneye de 30 dan 20 ye düşer...oh pırıl pırıl...

Sakal traşı..
    Ense traşı..
    Etek traşı..

7. Devletin ödemesi faiz değil hibe mi, %14 e kadar olan kısmı mı, kur artışı %14 ü geçerse, geçen kısmı mı

Dedim ya;

Faiz haram diye dolar alan ve bankalar parayı işletir de faiz geliri elde ederler diye bankaya bile yatırmayanların kaderi,

O kastedilen faiz bu faiz değil diye, dolarını bozup faize yatırabileceklerin elinde...

Nerden baksan ahmakça, nerden baksan tutarsızca...

8.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sarkanı traş ederler oldu da bitti.

Dolar 7 TL den 12 TL çıktı, öte yandan 18 den 12 ye düştü, seneye de 30 dan 20 ye düşer...oh pırıl pırıl...

Sakal traşı..
    Ense traşı..
    Etek traşı..
    Ocak Tufe de oynama olur ama onun icin once Aralik tufeyi en azindan vicdanli vermeli. Kasim Aralik aylarinda TUFE sepetindeki urunlerden fiyati yuzde 20 civari artmayan urun yok gibi. Uzeri artan ise cok. İki aylik tufenin minimum 20 gelmesi lazim zaten Kasim-Aralik.

Sayfa 240/987 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •