Sayfa 243/1002 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,937 - 1,944 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. merhaba, elimdeki az bir miktar parayla yatırım fonlarına girmek istiyorum. ama hiç bir bilgim yok. nereden başlamamı tavsiye edersiniz? kullandığım mobil bankacılıktan rastgele alım yapıp ertesi gün sıfırlanmış şekilde bulmak istemiyorum açıkçası

2. Geçmişte burada kripto para yatırım fonu kurulması konusu tartışılmıştı.
    Bende bunun yasal alt yapısının olmadığını, bu yüzden kurulamayacağını yazmıştım.

Meğer ABD'de bile kripto para yatıtım fonu kurulmasının yasal alt yapısı yokmuş.
    https://www.bloomberght.com/bitcoin-...apilir-2280357
    "Bir ortaklık fonu üzerinden işlemlerini gerçekleştiren Grayscale, ABD'deki düzenleyici kuruluşlar kripto paralar için borsa yatırım fonlarına izin verir vermez ortaklığı bir yatırım fonuna dönüştürmeyi planlıyor.

Yatırımcılar ise kripto para yatırım fonlarının bu piyasalarda işlemleri kolaylaştıracağını, saklama ve portföy entegrasyonundaki karmaşıklığı gidereceğini düşünüyor."

3.  Alıntı Originally Posted by istikamet Yazıyı Oku
    merhaba, elimdeki az bir miktar parayla yatırım fonlarına girmek istiyorum. ama hiç bir bilgim yok. nereden başlamamı tavsiye edersiniz? kullandığım mobil bankacılıktan rastgele alım yapıp ertesi gün sıfırlanmış şekilde bulmak istemiyorum açıkçası
    Kullandiginiz bankanin ppf ( para piyasasi fonlari ) ile alima baslarsaniz hem risk olusmaz hem de fon dunyasina merhaba dersiniz. Bunlar valorsuz oluyor, mevduat alti getirisi olacaktir ancak valor olmadigi icin likit istediginiz zaman alip satabilirsiniz. Bir miktar daha riskli olan kendi kurumunuz kvba ( kisa vadeli borclanma araclari fonu ) fonlari bir sonraki seciminiz olabilir.

Daha sonnra fonlarin ne oldugunu, tefas in ne oldugunu, islevselligini hangi tip ve cesitte fonlar oldugunu nasil alinip satildigi ilerleyen surecte arastirarak kendinizi gelistirirsiniz.

En sonunda risk istahiniza gore fonlari secer yatirim yaparsiniz ama oncelikle arastirin kafaniza takilanlari burdan sorun her zaman yardimci olacak arkadaslar olacaktir. Bir anda bodoslama girmeyin

Kendi akliniz ile yatirim yapin ve mutlaka ama mutlaka sepet yapin

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by istikamet Yazıyı Oku
    merhaba, elimdeki az bir miktar parayla yatırım fonlarına girmek istiyorum. ama hiç bir bilgim yok. nereden başlamamı tavsiye edersiniz? kullandığım mobil bankacılıktan rastgele alım yapıp ertesi gün sıfırlanmış şekilde bulmak istemiyorum açıkçası
    İlk olarak şu başlıkları okuyarak işe başlayın bence.
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=35650
    https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46829

5. mrb forumda aradım ancak bulamadım yada gözümden kaçtı. bu aralar ppf fonuna bi miktar para yatırdım hem kendi bankamın fonuna hemde diğer kurumların fonuna. son iki gündür mkk komisyon ücreti adı altında para kesilmiş. düşük rakamlar ancak neyin nesidir çözemedim. normalde stopaj dışında ücret alınmıyor diye biliyorum ki stopajda şuan sıfır. fon yönetim gider kesintisi zaten hesabın içinde otomatik kesiliyor. bilgisi olan varsa yardımcı olurs sevinirim

Alıntı Originally Posted by regal1 Yazıyı Oku
    Bu kaliteli profesyonel açıklamanın altına ataş la şu bilgileri çakıyorum.
    Eğer bu borsa bu sene yükselecekse,
    ki yükselecek...
    Bankalar olmadan yükselmesi de söz konusu olmadığına göre.
    O zaman ADP Alınır.
    Geçtiğimiz hafta aldım.
    Çünkü bu fon TEK TABANCA bir fondur.
    MAC a sadece benzer.
    Okadar
    ADP alacağıma yüzde 50 garanti yüzde 50 akbank alırım. Ya da adp nin içindeki bankaları yüzdesel olarak alırım. Yönetim ücreti vermenin anlamı yok.

7. Seçeceğimiz fonları ekleyip, bunların günlük, aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık getirilerini Tefastan çeken ve seçtiğimiz fonları tek bir tabloda gösteren bir excell uygulaması varmı?
    Yani sadece fonu ismi ile günlük, aylık, üç aylık, altı aylık ve yıllık getirilerini Tefastan çekecek.
    Tek bir ekranda eklediğimiz tüm fonların getirilerini alt alta görebileceğiz.

Çekilecek yerleri kırmızıyla işaretledim.
    http://pixurl.net/image.php?di=6CE2

TGE %1 getirmiş cücük gibi...
    Bir haftada %1.02.
    PPF almak daha mantıklı.
    Bir de riski var teresin.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 243/1002 İlkİlk ... 143193233241242243244245253293343743 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •