Çokluğun Bilgeliği
Acaba hepimiz tek bir beynin küçük parçacıkları mıyız? Hepimiz tek bir beyni mi oluşturuyoruz? Düşüncelerimizin "ortalaması" evreni mi şekillendiriyor?
Borsa Kapanış Tahmin sayfasında, borsa namına hiçbir şey bilmeyerek ve sadece oradaki üstadların hesaplarını baz alarak yine ilk üçe girdim.
Olayın temel mantığı: Çokluğun Bilgeliği
[Katılımcıların Tahminlerinin Toplamı] / [Katılımcı Sayısı] = [Doğruya Yakın Cevap]
İlk başta sadece 13 katılımcı vardı, ve ben de 13 katılımcı üzerinden hesaplamamı yapıp tahminimi 10882,96 şeklinde girdim.
Hemen sonrasında 1 başka katılımcının (pathfinder) tahmininin arada kaynadığı tespit edildi. Yani katılımcı sayısı 14 'e yükseldi. Ve 14 katılımcılı hesapta tahmin: 10890,38
Süre dolduğu için 14 Katılımcıyı esas alan tahminimi giremedim. Onu da girseydim daha da hassas bir tahmin olacakmış.
Bu rastlantı olabilir mi?
Sadece 14 katılımcının tahminiyle bu hassasiyette tahminler yapılabiliyorsa, binlerce müşterisi olan broker firmalar TP ve SL seviyelerini noktası noktasına tahmin etmiyor mudur? Ya da bu yöntemi kullanarak (bildiğim kadarıyla broker firmalar çoğunlukla matematikçileri istihdam ediyor) servetlerine servet katıyor olabilirler mi? Ya da sinyal satmamıza imkan veren platformlar....
Aklımda deli sorular...
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Günaydın...
XAUUSD - Yeni hafta, yeni hayaller
Altın için 3 tane senaryom var, her biri için Bekleyen Emirlerimi yerleştirmiş durumdayım.
Şu an için işlemekte olan Senaryo 1 Alım Yönünde ve TP Seviyem 2417,49
Fiyatın buralardan aşağıya dönmesi halinde ise Senaryo 2 devreye girecek. Henüz gerçekleşmediği için bahsetmeye gerek yok.
Zaman her şeyi gösterecek
![]()
Bu kızın sesi çok güzel ya...
Bıkamıyorum bir türlü
Günaydınlar olsun
Bu Satış Emrini dün gece 2345 'te zarar ile kapattım.
Yeni güne girilmesiyle de senaryolar doğrultusunda Bekleyen Emirleri yerleştirip uyudum.
Ben uyurken ilk emir devreye girmiş ve şu anda aktif olan senaryo ALIM yönünde ve TP Seviyesi: 2394
O seviyeye ulaşılırsa eğer, fiyat oradaki Bekleyen Satış Emrimle karşılaşacak
Yani satış yönüne geçecem.
Zaman her şeyi gösterecek
Yer İmleri