Sayfa 247/637 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Uzun vadeli evladiyelik bir hisse buldunuz aldınız üç yıl boyunca biriktirdiniz yılda ortalama %25 kazandınız diyelim. Bu kazanmada karlılık artışıyla gelen rasyonel bir kazanç olsun. Kağıt ederinde olsun. Üçüncü yılda %5000 bedelsiz açıklasın ve tavan tavan gidiyor olsun. Bu senaryo önceki tecrübelerime göre genelde başladığı yere geri dönmeyle sonlanıyor ancak gidişte de önü açık baya bi gidebilir, satma niyetiniz olsa bile katlanarak gittiği için el sata gitmeyebilir çünkü her yükselişte anaparınızı katlayarak gidiyor. Olağan koşullarda satım niyetiniz yoktu ama bu durumda satıp normale dönünce almak mantıklı. Nasıl bir satım planı yapardınız veya satar mıydınız
    2010 sonunda Alcar aldım.... 1-2 yıla kadar 60 görür diyordum.
    Ama 2-3 ay içinde 40 üstüne çıktı. Satmadım bekledigimdem iyi gidiyor diye.. sonra daha düşük kâr ile satmak zorunda kaldim...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Uzun vadeli evladiyelik bir hisse buldunuz aldınız üç yıl boyunca biriktirdiniz yılda ortalama %25 kazandınız diyelim. Bu kazanmada karlılık artışıyla gelen rasyonel bir kazanç olsun. Kağıt ederinde olsun. Üçüncü yılda %5000 bedelsiz açıklasın ve tavan tavan gidiyor olsun. Bu senaryo önceki tecrübelerime göre genelde başladığı yere geri dönmeyle sonlanıyor ancak gidişte de önü açık baya bi gidebilir, satma niyetiniz olsa bile katlanarak gittiği için el sata gitmeyebilir çünkü her yükselişte anaparınızı katlayarak gidiyor. Olağan koşullarda satım niyetiniz yoktu ama bu durumda satıp normale dönünce almak mantıklı. Nasıl bir satım planı yapardınız veya satar mıydınız
    Gectigimiz gunlerde Aselsan'da benzer bir durum yasandi. Temel rasyolardaki ani degisimler eger sirketin aldigi kararlar / gelecek beklentiler ile ortusmuyor ya da fiyatlanma abartiliyorsa temkinli olmakta fayda var. Bu gibi durumlarda hissenin sayfasinda duzenli yazan tecrubeli forumdaslar kenara cekilir, yeni uyeler fiyat artisina rasyonellik kazandiracak haberler paylasirlar. Yanabci orani gozle gorulur bir sekilde dusmeye baslar. Bir de yeni uyeler temel bilgileri bile sormaya baslamissa kademeli satis icin gerekli ortam hazir demektir.

Ben sahsen kademeli satis icin de hisse fiyatina bagli bir ussel satis metodu izliyorum. Bana mantikli gelen nominal degerden uzaklastikca, satim miktarini artiriyorum. Analizlerinize ve gecmis fiyatlanmaya gore 30 TL ederi varsa satisi 35 TL'de x adet, 40 TL'de 3x, 45 TL'de 9x adet gibi gerceklestiriyorum. Maliyet sifirlanirsa, satisi durduruyorum. Sonraki bilancoya kadar hareket etmiyorum. Dususlerde de benzer bir yontem izlenebilir.

Saygilarimla.

Bedelsiz açıklandıktan sonra çılgın yükselişler meydana geliyor. Böyle bir durumda kısa sürede %100 yükseliş meydana geldikten sonra belli bir disiplin içinde yavaş yavaş satış yapılabilir.
    Sn: @thermofluid'in yöntemi bence çok iyi bir yöntem.
    Fakat bedelsizden sonraki ani ve çılgın yükseliş her yatırımcının başını döndürecektir ama uzun vadeli yatırımcı düşüşlerde olduğu gibi böyle durumlarda da soğuk kanlı olmalıdır.
    Fiyatlar ne kadar yükselirse yükselsin eldeki senet sayısı hiçbir zaman sıfırlanmamalıdır.
    Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
    Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Daha hisse secim, portfoy olusturma konusunu bitirmeden bedelsize gecmisiz.
    Eskiler buna peri olmadan cin olup adam carpma derdinde derler.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Günaydın
    Bedelsiz dağıtımı şirketin piyasa değerine etkisi olur mu?
    syg
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Günaydın
    Bedelsiz dağıtımı şirketin piyasa değerine etkisi olur mu?
    syg
    Bence bu konuyu kenara birakalim.
    Merak edenler daha once acilmis bir suru basligi okuyabilirler.
    Ben sahsen elimde tuttugum kagitlarimin hic birisinden yuksek oranli bir bedelsiz sermaye artisini arzu etmem.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Syg,
    Konunun genel akışı biraz tıkandı o nedenle detaylarda takıldık sanırım; spesifik bir hisse senedi üzerine sorular veya bedelsiz gibi..

Tecrübeli büyüklerimizin konuya el atması lazım galiba

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence bu konuyu kenara birakalim.
    Merak edenler daha once acilmis bir suru basligi okuyabilirler.
    Ben sahsen elimde tuttugum kagitlarimin hic birisinden yuksek oranli bir bedelsiz sermaye artisini arzu etmem.
    Syg,
    Merhaba dudu,

Uzun soluklu bankada mevduat tutmak isteyenlerin en büyük sorusu acaba en sağlam hangi banka ?

En sağlam hangi bankadan çok,
    banka bir sorun yaşadığında hükümet hangi bankanın arkasında durup, o bankayı gerekirse kurtarır.

Bu forma uyan bankalar hangileri ?

Varlık fonuna devredilen bankaları listemden çıkartıyorum çünkü bddk bile denetleyemiyor onları.

Yapı Kredi (Koç ailesi)
    QNB Finansbank (Katar ile aramız hep iyi hükümet olarak)
    Garanti Bankası (Özel bankalardan iyi kar eden bir banka)

//

Sayın dudu düşüncelerim doğru mu ?

Bu konuda yorumunuz nedir ?

Sizde bir banka tavsiye edebilir misiniz ?

Eğer paylaşmak istemiyorsanız yukarıda ki 3 bankadan hangisi daha iyi tercih olur ?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sayfa 247/637 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •