Sayfa 247/1001 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 1,969 - 1,976 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    BUNUN ANLAMI şu olabilir mi açlık sınırı ortadan kalkmış mı?
    ben buradan yeşil soğanın ucuz olduğunu anlıyorum

2.  Alıntı Originally Posted by TOPRAK-SERDAR Yazıyı Oku
    odea usd için %2.85 faiz teklif etti.

paranın sahibi faizi 4 e yükseltti.

eller gider mersine
    biz gideriz tersine
    cebe koyma zamani yaklaşıyor, kendileri bilir..

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    bugün bime gittim aktüel ürünlerin hepsi satılmış tv telefon akılı saat nevresim takımı hepsini silip süpürmüşler
    orada manyak bi bim şebekesi var çoğunluk ev hanımı ve yaşlı bayanlar araya erkeklerde giriyor. Mağaza açılmadan gelip kuyruğa giriyorlar uygun gördükleri malı kapıp kaçıyorlar
    BENİM HANIM 1-2 ÜRÜN GÖRDÜ GİDİP ALAYIM DEDİ SALLANA SALLANA 11 DE 12 DE GİTTİ KAÇ DEFA AVUCUNU YALADI GELDİ
    BIRAKMIYRLAR MALI
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    ben buradan yeşil soğanın ucuz olduğunu anlıyorum
    Gıdıvanizm'in alt tabakaya yayılması deniyor literatürde ayrıca alt tabaka da fışkırtamasa da damlatıyor demektir. Alt tabakanın içinde de orta segmentten alta küme düşenler artışta

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Bugün bime gittim aktüel ürünlerin hepsi satılmış tv telefon akılı saat nevresim takımı hepsini silip süpürmüşler
    Geçen yıl BİM den 129 TL ye aldığım çamaır kurutmalığın aynısı bu cuma 399 TL.

Geçen yıl bulmak için epey BİM mağazası dolaşmıştım. Muhtemelen yine kalmamıştır.

İnsanlar 200 TL nin 20 TL lik değerine düşmesine çabuk alışıyorlar.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

6. BİM çoğu yerde yoksul insanlar için bir sosyalleşme ortamı.

Kocaları birlikte AVM ye vs. götürmeyince BİM deki mallardan seçiliyor.

7. Ülkede neye para yatırsan değersizleşiyor.

Kolonya etkisi gibi.

Bir süre sonra uçup buharlaşıyor.

Ya da yaz dondurması gibi servetin, paran eriyor, eritiliyor.

İş Bankası gn. Müd. ü bile artık serbest ekonominin olmadığını açıklıyor.

Kendimi Küba'da gibi hissetmeye başladım.

Bakıyorsunuz tarihi binalar vs çok değerli ancak harabe, bakımsız para etmiyor.

Paranın olmasının bir anlamı kalmıyor.

Yoksulluk diz boyu...

8. Bugün paranın alternatifleri:

1- Eurobond.
    kendisi veya fonu... Uzun vadede dokunmayacaksan en iyisi. Ancak çoğunluğun böyle bir kenara atılacak extra parası yok.

2-KKM. Artık getirisi yok veya anlamsızlaştı. Dolar artmazsa (ki 2 aydır bir yaşam belirtisi yok) yüzde 13-14 faize evet diyeceksin. Bir umut olarak seçim öncesi bir hamle ile ALGI için dolar aşağıya çekilirse daha fazla dolar ekleme olanağı veriyor. Hükümetin de istikrar yerine (heterodoks politika, Çin modeli gibi açıklamalarla her an her şey olabilir algısı ile insanları bilinçli olarak KKM de tutmaya mı çalışıyor bilemedim.

3-Dolar Faizi. Yılbaşındaki bankalara getirilen yüzde 50 liralaşma düzenlemesi ile (aktif dışında ciddi) faiz veren yok. Bulsan da Akbankın yüzde 27 si nere yüzde 4-5 i nere? Sonuçta doalr belli bir süre daha yatayda kalacaksa zarar büyük olacak.

4-Mevduat. Nkolay ve Burgan ın yüzde 25 leri dışında Akbank ın yüzde 26-27 atağı yüzde 85 lik enflasyonda çok anlamlı değil. Ancak en çok prim vaad eden...

Fakat AB deki resesyon, turizmin gelirinin bitmesi, enerji ve ithalattaki artış ile her geçen gün fazlalaşan cari açık, Yeni yıl sonrası EYT, casgari ücretteki artış, memurlara seçim zammı ile (BİM gibi marketlerdeki yüzde 90 ı Çin malı olan ıvır zıvır daki artış potansiyeli )İTHALATTA patlama olasılığı, bankaların sendikasyonlarını dolar satarak olası kapatma tercihleri ile bir kıvılcım olduğunda İÇTE dolara karşı aşırı taleple ne olur bilemiyorum.

5-Borsa: Mevduatçının işi olmaz. Hele ki sıfır yabancı ve bu kadar zirvedeyken..

6-Emlak: 2023 te seçim öncesi kredi faiz ve vadelerinde düşüş olursa mantıklı bir seçenek. Burada da bir konutun maliyetinin çok üstünde şişik fiyatlardan kaçınmak lazım. Üstelik yüksek enflasyonda kiranın daha 1. yılında çöp haline gelmesi ve kiracının sizin mülkünüze 10 yıl bedava çökmesini düşününce olmaz olsun diyorsun...

İYİ DE NE YAPALIM?

Siz olsanız ne yapar dınız?

Sayfa 247/1001 İlkİlk ... 147197237245246247248249257297347747 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •