Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
sn whisperer
itibar dışında belirteyim dedim. güzel yazıydı gerçekten bu ALARK tahtacısının işi zor... bir kaç saik eksik kalmış gibi. ama kendi düşüncelerimi derli toplu okuduğumu zannettim biraz. benimkiler kadar çalakalem değiller gerçi...
bu minik ALARKO yatırımcısı benimkinden minik mi?
var mısınız önümüzdeki yıllarda bir genel kurula onların da katılmasına...
sn british
şirket gerçekten farklılaşıyor. paylaşımları ne şekilde ediniyorsunuz bilmem ama sn nowayout ( dikkat dikkat gören duyan bilen yok mu nerededir diye) ile birleştiğinizde piyasanın tozunu attırırsınız![]()
Sayın Tovbekar,
Cok sagolun ben de sizlerin yazilarini uzun zamandır okuyorum ve çok faydalanıyorum, yatırıma yaklaşımımız gerçekten benziyor. Benim ufaklık 4 yaşına yeni girdi, sizinki biraz daha küçük sanki? Bir gün birlikte Alarko genel kuruluna cocukları da alıp katılmayı çok isterim. Çocuklara bu ülkenin evladı ve rengi olan 2 girişimci ailesinin hikayesi güzel bir örnek olacaktır. En geç HBK'mız 1 doları geçtiğinde gidelim ve sizin 50 cent temettü pazarlığını yüz yüze yapalım2$ HBK, 1$ temettü gününü de iple çekiyorum bu arada.
Sayın 0101,
Ben zaten MERAM ile ilgili tartışmayı özellikle dile getirdim, diger sacmaliklara göre daha teknik ve DCF üzerinden yürüyen bir tartışma olduğu için. Bu argümanı öne süren kişiler gerçekten bu işin hem profesyoneli, hem ciddi ekonomi bilgisi olan kredibilitesi yüksek insanlardı aslında, yani Hüstad diye dalga geçebileceğimiz karikatür karakterler değiller. Ancak bu insanlarda da ortamdaki en zeki en akıllıca argümanı ben bulacağım gibi zorlama bir davranış eğilimi var. Profesyonellikleri ne kadar keskinse bence ticari sezgileri de o kadar zayıf kalıyor. Warren Buffett, Graham gibi efsaneler zaten bu yüzden yatırımda her zaman basitliği ön plana çıkarmışlar, çok derin kazınca insanlar yanılma ihtimallerini arttırdıklarını unutuyorlar.
sn Whısperer;
MERAM'ın sözleşmesi bittiğinde öyle büyük bir varlık tabanı alacağı olacak ki onu her babayiğit ödeyemez.
Ayrıca araziyi çok iyi bilen bir ekibi de var.
En iyi fiyatı yine MERAM verebilir. Diye düşünüyorum...
sn. British;
Alarko malümunuz, eskiden pilci de idi.. BEREC markası ile Gaziosmanpaşa-Bayrampaşa arasında bir muhite adını da vermişlerdi.. Şimdi bilançolarda gözüken EYÜP ARSASI da o fabrikanın bakiyesidir..
Alkalin piller çıkınca gerekli dönüşümü sağlayamayıp piyasadan çakilmişlerdi..
Keşke şimdi pil teknolojilerine tekrardan katılabilseler...
sn. Tübekar abem, nova üstadım iki yıldır yok... herhalde internet olmayan bir muhite gitti.... ya da bizden o kadar bezmiş ki......![]()
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Sadece günlük aracı kurum dağılımına baksak %4-5 gitmiştir dersin ama 2 haftadır olduğu gibi yine yerinde saydı. Hiçbir şekilde 118i geçirtmiyorlar, şu 17 milyon lotun akıbeti bir an önce belli olsa da önümüze baksak yoksa 1 ileri 2 geri endeksin bile gerisinde kalmaya devam edeceğiz.
Ben onlarin diye hatirliyordum.
Yazınız üzerine baktım .
Baska bir musevi aileye aitmiş.
1990'lı yillarda bile piller uretilirdi istanbulda.
Berec, pilma, ...
Ithalat serbest değil, ne üretirsen satıyorsun
Yerli imalatlar ithalat yasaginin arkasina saklanmiş, vasıfsız ürünler piyasaya hakim.
Turgut Özal ithalat sınırlamalarını gevşettikçe yerli üreticiler ya kalitelerini artırıp ithal malla mücadele edebildiler, ya da piyasadan çekildiler.
Pilciler kalite artiramadilar....
Yer İmleri